Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering vergoedt juridische kosten die door u gemaakt worden. De verzekering kent verschillende dekkingen voor onder andere consumentenzaken, werk en inkomen en wonen en verkeer.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering: voor wie en waarom?

Een rechtsbijstandverzekering vergoedt juridische kosten die door u gemaakt worden. De verzekering kent verschillende dekkingen voor onder andere consumentenzaken, werk en inkomen en wonen en verkeer. Een rechtsbijstandverzekering is interessant wanneer u denkt hoge juridische kosten te gaan maken en niet in aanmerking komt voor een toevoeging. Verdient u op jaarbasis minder dan € 26.900 per jaar? Dan heeft u recht op deze toevoeging. De toevoeging is vergelijkbaar met een rechtsbijstandverzekering, maar wordt gratis aangeboden aan personen met een laag inkomen. U betaald hierbij wel een hoge eigen bijdrage welke minimaal € 196 en maximaal € 823 is. Met een rechtsbijstandverzekering betaald u aan de eigen bijdrage vaak maar een fractie van deze bedragen, maar bent u wel verplicht maandelijks premie te betalen.

Bekijk hoogtes eigen bijdrage


Rechtsbijstandverzekering: voor wie en waarom?

Een rechtsbijstandverzekering is dus vooral handig voor personen die verwachten in de nabije toekomst hoge juridische kosten te gaan maken aan mediator of een advocaat en daarnaast een hoog inkomen hebben waardoor geen recht bestaat op gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Het afsluiten van deze verzekering kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer een echtscheiding of conflict met de werkgever dreigt. Denkt u in de nabije toekomst geen juridische kosten te gaan maken? Dan heeft het weinig nut een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, tenzij u hiermee kunt besparen door rechtsbijstand bij een andere verzekering weer op te zeggen. Zo bestaat de mogelijkheid dat u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten bij uw autoverzekering (module wonen en verkeer), of bij uw woonverzekering. Is dit alles niet het geval? Bewaar uw geld dan lekker voor uzelf.


Voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Het voordeel van een rechtsbijstandverzekering is natuurlijk dat u gedekt bent tegen onverwachte juridische kosten. Vereiste is dan wel dat u de juiste dekking heeft gekozen. Met een basispolis bent u bijvoorbeeld vaak niet verzekerd voor consumentenzaken. Eventuele juridische kosten voor een foute koop worden dan alsnog niet vergoedt.


Nadelen van een rechtsbijstandsverzekering

Een nadeel van de rechtsbijstandsverzekering is dat u al snel een tientje in de maand kwijt bent voor een goede verzekering die de meest voorkomende kosten dekt. Wanneer u geen gebruik maakt van een mediator of advocaat, bent u de betaalde premie kwijt. En van dat geld had u uiteraard iets anders kunnen doen.


Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit, raden wij u aan de verschillende verzekeringen te vergelijken. Daartoe bieden wij u een 100% onafhankelijke vergelijker voor rechtsbijstandverzekeringen waarbij u kunt aangeven waartegen u verzekerd zou willen zijn en vervolgens op basis van uw wensen de tarieven te zien krijgt die de verschillende verzekeraars hanteren.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01