Goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Heeft u een conflict of een geschil? In sommige gevallen zijn er dan juridische stappen nodig. En dit brengt hoge kosten met zich mee. Het is dan handig om de goedkoopste rechtsbijstandverzekering te hebben.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een goedkope rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een goedkope rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering is in Nederland niet verplicht. Maar wel handig om te hebben. In sommige gevallen heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Rechtsbijstand houdt in dat u juridische hulp of advies krijgt bij een conflict of geschil. Dit kan bijvoorbeeld met uw werkgever zijn, met de tegenpartij na een ongeval of met uw buren over de erfgrens of geluidsoverlast. Komt u er onderling niet uit? En lopen de gemoederen hoog op? Dan komt juridische hulp of advies van pas. De juridische kosten worden gedekt door de verzekering. Daarom kunt u bij veel verzekeraars een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Door te vergelijken kunt u enorm op de kosten besparen. Elke verzekeraar hanteer namelijk zijn eigen premie en voorwaarden.


Een goedkope rechtsbijstandverzekering vergelijken doet u daarom als volgt:

 • U kiest de gewenste dekking
 • U vult de gevraagde gegevens in
 • U vergelijkt de opties
 • U kiest de beste rechtsbijstandverzekering
 • U sluit direct online de verzekering af

  [inhoudsopgave]

Wat is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?


Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan vraagt u zich vast af: wat is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Er is helaas niet zo iets als de goedkoopste rechtsbijstandverzekering. Dit komt omdat een verzekering voor iedereen anders is. Op basis van uw gegevens wordt de premie berekend. En dit kan voor iedereen anders zijn. Om erachter te komen wat voor u de goedkoopste rechtsbijstandverzekering 2020 is, raden wij u aan om te vergelijken. Via onze vergelijker vult u – geheel vrijblijvend – uw gegevens in en wij zetten de goedkoopste optie voor u bovenaan. Zo vindt u een goedkope rechtsbijstandverzekering die perfect aansluit bij uw wensen.

Wat dekt een goedkope rechtsbijstandverzekering?


Er zijn verschillende opties voor een rechtsbijstandverzekering. Op het moment van afsluiten, bepaalt u de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit houdt in dat de verzekeraar juridische kosten tot dit bedrag vergoedt. Daarnaast bepaalt u zelf welke modules u wel of niet meeverzekert. Deze modules worden bij alle verzekeraars net iets anders genoemd, maar zijn over het algemeen overal hetzelfde. U heeft de keuze uit de modules:
 • Consument
 • Wonen
 • Inkomen
 • Verkeer

Bedenk van te voren goed welke dekking u wilt. Dit bepaalt onder andere de hoogte van de premie. Over het algemeen geldt: hoe minder de dekking, hoe lager de premie. Hoe meer modules u meeneemt in uw verzekering, hoe hoger de kosten zijn. Let er daarom op dat u alleen de modules kiest die op u van toepassing zijn. Vaak heeft u niet alle modules nodig en is de kans op oververzekeren groot. Heeft u zich bijvoorbeeld via uw autoverzekering aanvullend verzekerd voor rechtsbijstand? Dan hoeft u niet alsnog voor de module verkeer te kiezen. Hiermee voorkomt u dubbele kosten.

De goedkoopste rechtsbijstandverzekering 2020


De premie van een rechtsbijstandverzekering hangt af van een aantal factoren. De goedkoopste rechtsbijstandverzekering kost 3,50 euro per maand. Let er wel op dat deze verzekering vaak een lage dekking biedt. Kiest u voor meer dekking? Dan loopt de premie al snel richting een paar tientjes per maand. Daarnaast speelt de hoogte van het verzekerde bedrag mee. Hoe hoger dit bedrag is, hoe meer premie u betaalt. De kosten voor een goedkope rechtsbijstandverzekering kunnen per verzekeraar sterk uiteen lopen. Dit komt omdat elke verzekeraar een andere premie rekent. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door te vergelijken komt u er snel achter welke verzekering voor uw situatie de goedkoopste rechtsbijstandverzekering 2020 is.

Wanneer kies ik voor een rechtsbijstandverzekering?


Een rechtsbijstandverzekering sluit u af als u verzekerd wilt zijn van juridische hulp en advies. Dit is niet altijd nodig. U bepaalt zelf of u juridische kosten door een conflict wel of niet wilt dekken. Veel mensen denken aan rechtsbijstand zodra ze in een conflict of geschil zijn beland. Toch is dit niet het moment om een goedkope rechtsbijstandverzekering af te sluiten. De meeste verzekeraars sluiten lopende conflicten uit van de verzekering. U sluit daarom tijdig de goedkoopste rechtsbijstandverzekering af. En niet pas op het moment dat u juridische hulp nodig heeft. U hoeft niet altijd een aparte rechtsbijstandverzekering af te sluiten. U kunt dit ook regelen met de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of via de woonverzekering. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan sluit u een zakelijke rechtsbijstandverzekering af.


Een goedkope rechtsbijstandverzekering afsluiten


U wilt een rechtsbijstanderzekering, maar liever niet te veel betalen. Dat begrijpen wij. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. De polisvoorwaarden zijn ook van groot belang. Een goedkope rechtsbijstandverzekering biedt soms niet genoeg dekking. Hierdoor loopt u het risico dat u alsnog zelf veel moet bijbetalen. Let bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering daarom ook goed op de dekking en voorwaarden. In de polisvoorwaarden staat precies vermeld welke juridische hulp en advies u kunt verwachten. Wat is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Vaak is dat de verzekering met de minste dekking. Is dit voor u voldoende? Of wilt u meer risico’s afdekken? De beste rechtsbijstandverzekering is de verzekering die perfect aansluit bij uw wensen.

Vergelijk hier

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01