Rechtsbijstandverzekering nodig?

Veel mensen kiezen voor een rechtsbijstandverzekering, maar is dit nodig? Wat dekt het en in welke situaties is een rechtsbijstandverzekering nodig of handig? U leest het hieronder.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Laten we beginnen met het feit dat een rechtsbijstandverzekering niet verplicht is. U kunt hem afsluiten, maar dit hoeft niet. Een rechtsbijstandverzekering gebruikt u indien u rechtsbijstand nodig heeft. Denk hierbij aan een conflict met uw buren, werkgever of mede weggebruiker na een ongeluk. Een rechtsbijstandverzekering heeft u pas nodig zodra er een conflict ontstaat. Nu denkt u misschien ‘Wanneer beland ik nou in een conflict waarbij ik rechtsbijstand hulp nodig hebt?’ Helaas komt dit vaker voor dan u denkt. Op het moment dat u al in een conflict terecht bent gekomen, is het te laat en kunt u de verzekering niet meer afsluiten.

    [inhoudsopgave]

Wel of geen rechtsbijstandverzekering?


Of u wel of geen rechtsbijstandverzekering afsluit, is dus geheel uw eigen keus. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kiest u overigens zelf welke modules u wilt verzekeren. Bent u bijvoorbeeld met pensioen, dan heeft u niets aan de rechtsbijstandverzekering dekking voor werk. Maar de dekking voor uw vermogen of verkeer, kan dan wel handig zijn. Veel mensen staan voor de keuze of een rechtsbijstandverzekering nodig is of niet. Pas op het moment dat het te laat is en er een conflict ontstaat, had men gewild er eerder eentje af te sluiten. Bent u al in conflict? Dan kunt u deze niet meer verzekeren. U moet dan zelf de kosten betalen voor juridische rechtsbijstand. Helaas kunnen deze kosten fors oplopen.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?


Deze vraag kunt u eigenlijk alleen zelf beantwoorden. Heeft u al eerder een of meerdere conflicten gehad? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat dit in de toekomst weer gebeurt. Dan heeft u wellicht wel een rechtsbijstandverzekering nodig. Toch weet u nooit of u de verzekering ooit gaat gebruiken. U sluit hem immers af voor een mogelijke situatie in de toekomst. Een rechtsbijstandverzekering kan noodzakelijk zijn bij een reorganisatie of indien u veel op weg zit. Dagelijks gebeuren er zoveel ongelukken. Raakt u betrokken bij een ongeval en komt u er niet uit met de tegenpartij? Dan kan juridische hulp uitkomst bieden.

Rechtsbijstand nodig maar niet verzekerd, wat nu?


Heeft u rechtsbijstand nodig, maar bent u niet verzekerd? Dan zult u de kosten voor juridisch advies en bijstand zelf moeten betalen. U kunt drie dingen doen;
  • U gaat naar een juridisch loket. Hier krijgt u (basis) juridisch advies en dit is gratis.
  • U schakelt zelf een jurist in en betaalt dit zelf.
  • U belt een verzekeraar en vraagt naar de mogelijkheden voor acuut juridisch advies. Dit kan onder andere bij Univé. Zij rekenen hiervoor een vast bedrag en u betaalt dit zelf.

Er zijn dus alsnog mogelijkheden indien u rechtsbijstand nodig heeft, maar niet verzekerd bent. Het voordeel van een verzekering is echter dat u slechts een paar euro per maand betaalt en weet dat u altijd geholpen wordt.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten


Vindt u een rechtsbijstandverzekering nodig of een prettig idee? Sluit er dan eentje af. Voor enkele euro’s per maand bent u goed verzekerd. Via ons kunt u de rechtsbijstandverzekering afsluiten van een aantal bekende verzekeraars. Klik op onderstaande oranje button en bereken direct uw premie.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01