Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kiest u zelf de modules uit. Lees hier alles over de vraag ‘Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?’

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering dekking

Rechtsbijstandverzekering dekking

Met een rechtsbijstandverzekering dekt u zich voor juridisch advies en hulp zodra u in een situatie belandt waarin dat nodig is. Denk hierbij aan uw werkgever die u wilt ontslaan met een reorganisatie waar u het niet mee eens bent, of een verkeersongeval waar u bij betrokken bent of een conflict met de buren over een uitbouw. Het kan zomaar op uw pad komen. Met een rechtsbijstandverzekering hebt u de mogelijkheid om een specialist met u mee te laten kijken. Hij of zij staat u bij, biedt u hulp en advies. Lees hier meer informatie over wat is een rechtsbijstandverzekering?

    [inhoudsopgave]

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?


Met een rechtsbijstandverzekering dekt u de juridische kosten die u maakt bij een conflict. Vooraf wordt een bedrag afgesproken, dit is het verzekerd bedrag. De hoogte bepaalt u tijdens het afsluiten van de verzekering. Raakt u met iemand in conflict? Dan keert de verzekeraar uit tot dit bedrag.

De meeste verzekeraars bieden dezelfde dekkingen aan. Dit zijn losse modules en u kiest zelf welke modules u wenst te verzekeren. Hoe meer modules, hoe breder u gedekt bent. En dat betekent ook dat u meer premie betaalt.

U kunt kiezen uit;
  • Consumenten; hiermee verzekert u zich tegen alle conflicten waar u als consument mee te maken kan krijgen.
  • Wonen; hiermee verzekert u zich voor conflicten die te maken hebben met uw woning. Bijvoorbeeld met uw huisbaas, buren of bij het kopen van een woning.
  • Inkomen; hiermee verzekert u zich voor conflicten op het werk. Denk hierbij aan ontslag, uitkering of pensioen.
  • Verkeer; hiermee verzekert u zich voor conflicten die op de weg ontstaan, bijvoorbeeld na een ongeval als u er niet uitkomt met de tegenpartij.

Ondanks dat de meeste verzekeraars dezelfde modules aanbieden, worden ze overal anders genoemd. Bedenk voor uzelf wat u wenst te verzekeren en vergelijk de verschillende verzekeraars met elkaar. Ga vooraf ook na of u al een aanvullende rechtsbijstand dekking heeft, bijvoorbeeld bij uw autoverzekering. Heeft u die al? Dan is de module Verkeer niet nodig. Dat is alleen maar dubbel en zonde van uw geld.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten


U bent niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Voor veel mensen is het een prettig idee dat er hulp achter de hand is bij een conflict situatie. Via ons kunt u de rechtsbijstandverzekering afsluiten van FBTO, InShared, OHRA en Univé.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01