Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Geef in onderstaande vergelijker aan welke kosten uw rechtsbijstandverzekering zou moeten dekken en u ziet direct welke verzekeraars aan uw eisen voldoen en welke premies zij hanteren.

Arrow
Direct naar overzicht
100% onafhankelijk De goedkoopste staat altijd bovenaan Overzichtelijk en compleet

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en overstappen

Met het vergelijken van de rechtsbijstandverzekering kunt u op jaarbasis tot € 150 besparen. Let er wel op dat u zich niet over verzekerd en onnodig gaat betalen voor een uitbreiding waarvan u nooit gebruik gaat maken. De uitbreiding werk en inkomen is bijvoorbeeld een relatief prijzige uitbreiding op de rechtsbijstandverzekering. Indien u echter binnenkort met pensioen gaat of al met pensioen bent, heeft het weinig nut deze uitbreiding toe te voegen aan de verzekering.

Lang niet iedereen heeft een rechtsbijstandverzekering nodig. Ook wanneer u recht heeft op een toevoeging, is het afsluiten van deze verzekering vaak duurder dan de opbrengst. Verzeker u niet onnodig!

Bedenk wat u wilt

Er zijn verschillende dekkingen beschikbaar. Bedenk daarom eerst waartegen u verzekerd zou willen zijn voor het vergelijken.

Vorm een zoekopdracht

Geef zo precies mogelijk aan waarnaar u op zoek bent. U krijgt een vergelijking op maat te zien, op basis van de opgegeven wensen.

Kies een verzekering

Is alles gelukt? Kies dan de verzekeraar die het best bij u past of kies gewoon de goedkoopste verzekering.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandverzekering dekt in principe alle juridische kosten die gemaakt worden. Deze kosten worden meestal maar tot een bepaalde hoogte gedekt. Maar niet iedereen heeft een rechtsbijstandverzekering nodig. Verdient u bijvoorbeeld minder dan € 38.000 per jaar? Dan heeft u ook recht op een toevoeging. Dit is een gesubsidieerde rechtsbijstand die door de overheid wordt verleend. U betaald dan een redelijk kleine eigen bijdrage (meestal rond de € 250) waarna de kosten die u gemaakt heeft, worden vergoedt door de Raad. Een toevoeging dient u wel telkens aan te vragen, deze wordt niet vanzelf gegeven.

Ook zijn er verschillende dekkingen van de rechtsbijstandverzekering die u wellicht al ontvangt vanuit een andere verzekering. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u al recht heeft op juridische hulp bij een auto ongeval omdat u bij uw autoverzekering aan aanvullende module rechtsbijstand heeft afgesloten. Let hier op. Oververzekeren en onnodig premies betalen heeft geen enkele zin.

Er zijn naast de basisverzekering, verschillende aanvullende verzekeringen beschikbaar voor rechtsbijstand. Deze aanvullende verzekeringen bestaan uit de modules: consumenten, inkomen, wonen en verkeer. Hoewel deze aanvullende dekkingen bij de verzekeraars verschillende benamingen hebben gekregen, is de inhoud grotendeels gelijk. Het is erg belangrijk eerst voor uzelf te bedenken waarvoor u een rechtsbijstandsverzekering afsluit. De kans is namelijk groot dat u een aanvullende verzekering moet gaan afsluiten, waardoor de maandelijkse premie stijgt. Zeker wanneer u recht heeft op een toevoeging, is het als snel goedkoper om zelf maandelijks een klein bedrag apart te leggen, mocht u er vanuit gaan dat u juridische kosten gaat maken voor bijvoorbeeld een echtscheiding of een conflict met de buren.

Beste verzekeraars

Logo
Goedkoopste rechtsbijstandverzekering Bekijken
Logo
Goedkoopste met aanvullingen Bekijken

Rechtsbijstandverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com

Om de vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen op Totaalbesparen.com transparant en onafhankelijk te houden, hebben wij ervoor gekozen de verzekeringen van alle verzekeraars te tonen bij het gebruik van de vergelijkingsmodule. Ook de rechtsbijstandverzekeringen waarvoor wij geen vergoeding ontvangen, worden getoond in het overzicht. Daarnaast komt de goedkoopste rechtsbijstandverzekering altijd bovenaan te staan. Niet de verzekeraar die het meest betaald.

Volledigheid van rechtsbijstandverzekeringen

Momenteel wordt ongeveer 90% van de verzekeraars met een aanbod in rechtsbijstandverzekeringen vergeleken op Totaalbesparen.com. Van sommige van deze verzekeraars ontvangen wij een vergoeding. Of wij wel of niet een vergoeding ontvangen voor de getoonde rechtsbijstandverzekering, heeft geen enkele invloed op de positie in de resultaten. De reden dat de overige 10% van de aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen niet vermeld worden, is het simpele feit dat deze verzekeraars de prijzen niet willen of kunnen openbaren. Sommige aanbieders van de rechtsbijstandverzekering wensen bijvoorbeeld niet vermeld te worden omdat zij vrezen bij de duurste verzekeraars geplaatst te worden.

Doordat onze vergelijker vrij toegankelijk is voor aanbieders (zij beheren zelfs hen eigen pakketten en prijzen), is het overzicht zeer compleet te noemen. Indien u hiervan niet overtuigd bent bieden wij u graag een overzicht van alle vergelijkers. U kunt gerust eens een kijkje nemen bij een andere vergelijker voor rechtsbijstandverzekeringen. Een second opinion kan immers nooit kwaad als er te besparen valt.

Veelgestelde vragen

Nee, verzekeraars willen dit voorkomen. Wanneer u wel een rechtsbijstandverzekering afsluit en vervolgens kosten declareert voor een conflict dat zijn oorsprong vindt voor het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering, worden deze afgewezen. Wanneer u verzwijgt dat het conflict eerder begonnen is en dit komt uit, dan draait u als nog op voor de gemaakte kosten.

Nee, de verzekeraar maakt altijd een beoordeling van de zaak. Bent u bijvoorbeeld zelf mede schuldig en is de kans klein dat u de zaak gaat winnen? Dan kan de verzekeraar ervoor kiezen de zaak niet door te laten gaan.

Waarschijnlijk niet! In principe heeft u alleen een rechtsbijstandverzekering nodig wanneer u een grote kans heeft om juridische kosten te gaan maken. Voor veruit de meeste mensen is dit niet het geval.

Ja. U heeft het recht gebruik te maken van een eigen advocaat. Let er wel op dat u het conflict en gebruik van de eigen advocaat altijd eerst meldt bij de verzekeraar.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy