Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Hieronder kunt u de rechtsbijstandverzekering vergelijken. Geef uw wensen aan en zie direct wat de beste rechtsbijstandverzekering is. Wilt u meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start dan direct met de rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken
Arrow

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en overstappen

Met het vergelijken van de rechtsbijstandverzekering kunt u op jaarbasis tot € 150 besparen. Let er wel op dat u zich niet over verzekerd en onnodig gaat betalen voor een uitbreiding waarvan u nooit gebruik gaat maken. De uitbreiding werk en inkomen is bijvoorbeeld een relatief prijzige uitbreiding op de rechtsbijstandverzekering. Indien u echter binnenkort met pensioen gaat of al met pensioen bent, heeft het weinig nut deze uitbreiding toe te voegen aan de verzekering.

Lang niet iedereen heeft een rechtsbijstandverzekering nodig. Ook wanneer u recht heeft op een toevoeging, is het afsluiten van deze verzekering vaak duurder dan de opbrengst. Verzeker u niet onnodig!  [inhoudsopgave]


Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Veel mensen vragen zich af wat een rechtsbijstandverzekering is en of een rechtsbijstandverzekering afsluiten belangrijk is. In eerste instantie lijkt het misschien niet belangrijk. Dat komt doordat er pas aan deze verzekering wordt gedacht zodra u een geschil heeft. Bijvoorbeeld met uw werkgever, aannemer of met uw buren. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u hulp en advies bij juridische problemen. U kunt hierbij denken aan een conflict met uw werkgever die u wilt ontslaan, een conflict met uw aannemer die uw huis heeft gebouwd of een conflict naar aanleiding van een ongeluk in het verkeer. Omdat veel mensen op zulke momenten niet precies weten welke rechten zij hebben en welke stappen er ondernomen moeten worden, is het prettig als er iemand met u meedenkt. De kosten hiervan zijn gedekt met een rechtsbijstandverzekering.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan alleen voordat u een conflict hebt. U verzekert dus in eerste instantie iets dat er niet is. Maar zodra u in een conflict beland, weet u zeker dat u van goed juridisch advies bent verzekerd. Als er al een conflict loopt, dan zal dit niet onder de dekking vallen. Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht en of u wel of geen rechtsbijstandverzekering neemt is geheel uw eigen keuze. Veel mensen vinden het een prettige gedachte om er een te hebben, zodat zij bijgestaan en geadviseerd worden tijdens een lastige periode. Let er op dat er soms een wachttijd geldt.

Bedenk wat u wilt

Er zijn verschillende dekkingen beschikbaar. Bedenk daarom eerst waartegen u verzekerd zou willen zijn voor het vergelijken.

Vorm een zoekopdracht

Geef zo precies mogelijk aan waarnaar u op zoek bent. U krijgt een vergelijking op maat te zien, op basis van de opgegeven wensen.

Kies een verzekering

Is alles gelukt? Kies dan de verzekeraar die het best bij u past of kies gewoon de goedkoopste verzekering.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandverzekering dekt de juridische kosten die u maakt bij een conflict. De verzekeraar keert uit tot een vooraf afgesproken bedrag. De hoogte van dit bedrag bepaalt u bij het afsluiten van de verzekering. Op het moment van afsluiten bepaalt u tevens welke modules u wilt verzekeren.
Zo kunt u kiezen uit

 • Consumenten;
  hiermee verzekert u zich tegen alle conflicten waar u als consument mee te maken kan krijgen.
 • Wonen;
  hiermee verzekert u zich voor conflicten die te maken hebben met uw woning. Bijvoorbeeld met uw huurbaas, buren of bij het kopen van een woning.
 • Inkomen;
  hiermee verzekert u zich voor conflicten op het werk. Denk hierbij aan ontslag, uitkering of pensioen.
 • Verkeer;
  hiermee verzekert u zich voor conflicten die op de weg ontstaan, bijvoorbeeld na een ongeval als u er niet uitkomt met de tegenpartij.
De modules worden bij alle verzekeraars net even anders genoemd, maar komen grotendeels overeen. Bedenk vooraf goed waartegen u zich wilt verzekeren en neem dit mee in uw vergelijking. Iedere module kost extra geld, dus wellicht heeft u ze niet allemaal nodig. Let er bovendien op dat u zich niet dubbel verzekerd. Heeft u bij uw autoverzekering al gekozen voor de aanvullende dekking rechtsbijstand, dan hoeft u deze niet nogmaals af te sluiten. Dat is zonde van uw geld.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan al vanaf 3,50 euro per maand. Kiest u voor een ruimere dekking, dan loopt de premie op richting enkele tientjes per maand. De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn geheel afhankelijk van de dekking(en) die u kiest. Tevens is het afhankelijk van de verzekeraar, omdat iedere verzekeraar een andere premie rekent voor haar verzekering. Daarom is een rechtsbijstandverzekering vergelijken erg belangrijk. Bent u op zoek naar de beste rechtsbijstandverzekering? Bepaal dan voor uzelf wat u het meest belangrijk vindt. Is dat de premie? Ga dan op zoek naar een goedkope rechtsbijstandverzekering. Is een uitgebreide dekking voor u het meest van belang? Dan is dat hetgeen waar u op let tijdens het vergelijken.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com


Om de vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen op Totaalbesparen.com transparant en onafhankelijk te houden, hebben wij ervoor gekozen de verzekeringen van alle verzekeraars te tonen bij het gebruik van de vergelijkingsmodule. Ook de rechtsbijstandverzekeringen waarvoor wij geen vergoeding ontvangen, worden getoond in het overzicht. Daarnaast komt de goedkoopste rechtsbijstandverzekering altijd bovenaan te staan. Niet de verzekeraar die het meest betaald.

Volledigheid van rechtsbijstandverzekeringen

Momenteel wordt ongeveer 90% van de verzekeraars met een aanbod in rechtsbijstandverzekeringen vergeleken op Totaalbesparen.com. Van sommige van deze verzekeraars ontvangen wij een vergoeding. Of wij wel of niet een vergoeding ontvangen voor de getoonde rechtsbijstandverzekering, heeft geen enkele invloed op de positie in de resultaten. De reden dat de overige 10% van de aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen niet vermeld worden, is het simpele feit dat deze verzekeraars de prijzen niet willen of kunnen openbaren. Sommige aanbieders van de rechtsbijstandverzekering wensen bijvoorbeeld niet vermeld te worden omdat zij vrezen bij de duurste verzekeraars geplaatst te worden.

Veelgestelde vragen

Nee, verzekeraars willen dit voorkomen. Wanneer u wel een rechtsbijstandverzekering afsluit en vervolgens kosten declareert voor een conflict dat zijn oorsprong vindt voor het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering, worden deze afgewezen. Wanneer u verzwijgt dat het conflict eerder begonnen is en dit komt uit, dan draait u als nog op voor de gemaakte kosten.

Nee, de verzekeraar maakt altijd een beoordeling van de zaak. Bent u bijvoorbeeld zelf mede schuldig en is de kans klein dat u de zaak gaat winnen? Dan kan de verzekeraar ervoor kiezen de zaak niet door te laten gaan.

Waarschijnlijk niet! In principe heeft u alleen een rechtsbijstandverzekering nodig wanneer u een grote kans heeft om juridische kosten te gaan maken. Voor veruit de meeste mensen is dit niet het geval.

Ja. U heeft het recht gebruik te maken van een eigen advocaat. Let er wel op dat u het conflict en gebruik van de eigen advocaat altijd eerst meldt bij de verzekeraar.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01