Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering dekt juridische kosten en bijstand. Bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering kiest u zelf wat u gedekt wilt hebben.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandverzekering dekt de juridische kosten zodra u in een conflict terechtkomt. U heeft dan recht op juridische hulp en bijstand. Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar kan erg prettig zijn zodra u in een nare situatie terechtkomt.

Voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Het voordeel van een rechtsbijstandverzekering is natuurlijk dat u gedekt bent tegen onverwachte juridische kosten. U wordt door een deskundig persoon bijgestaan in een moeilijk periode tijdens een conflict. Zij of hij helpt u om dit op te lossen en geeft u advies.

Informatie over de rechtsbijstandverzekering

Voordat u een verzekering voor rechtsbijstand afsluit is het goed om te weten dat:

  • lopende conflicten zijn uitgesloten van dekking
  • er een wachttijd geldt waarin u geen dekking heeft

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Voordat u een rechtsbijstandverzekering kiest, is het verstandig om de rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Via ons kunt u dit onafhankelijk doen. Vul uw gegevens en wensen in, in de vergelijker en u ziet direct welke verzekering voor u de beste keuze is. De goedkoopste staat altijd bovenaan. Controleer wel altijd of dit voor u de beste is. Ook het doornemen van de voorwaarden is belangrijk.

rechtsbijstandverzekering

Andere handige pagina's