Elektrische scooter verzekeren

Elektrische scooter gekocht? Dan moet u deze verzekeren. Lees hier alles over de dekking en de kosten en u kunt direct uw elektrische scooter verzekeren.

Scooterverzekering vergelijken

Een elektrische scooter verzekeren?

Een elektrische scooter verzekeren?

U hoort ze niet, maar ze zijn er wel. De elektrische scooter wordt steeds populairder. Heeft u zo’n stil voertuig gekocht? Dan dient u twee zaken direct te regelen. Ten eerste moet u de scooter overschrijven. Hiermee zorgt u ervoor dat de elektrische scooter op uw naam staat en u dus officieel de eigenaar bent. Ten tweede dient u een scooterverzekering af te sluiten. In Nederland bent u verplicht om deze WA te verzekeren. Hiermee worden de kosten gedekt wanneer u schade toebrengt aan een ander of aan de spullen van een ander. Maar u kunt uw elektrische scooter ook aanvullend verzekeren. Lees hieronder alles over uw elektrische scooter verzekeren.
  [inhoudsopgave]

Verzekering elektrische scooter vergelijken


In Nederland zijn er tal van verzekeraars. Ook voor de elektrische scooter verzekering zijn er meerdere opties. Door de scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken, ziet u meteen wat de verschillen in de kosten zijn. Dit kan enorm lonen. Maar kijk niet alleen naar de kosten. Een goedkope elektrische scooterverzekering biedt vaak de minste dekking en het hoogste eigen risico. Maar de duurste verzekering is niet perse de beste. Het is daarom verstandig om zowel naar de kosten als de voorwaarden te kijken.

Vergelijken doet u dan ook in een paar simpele stappen:
 • Besluit welke dekking u wilt
 • Voer uw gegevens in
 • Vergelijk de kosten
 • Bekijk de voorwaarden inclusief schadeafhandeling
 • Maak de beste keuze
 • Sluit direct online de verzekering af

Kosten verzekering elektrische scooter


De kosten van een elektrische scooterverzekering zijn voor iedereen anders. Dit komt omdat de verzekeraar de premie berekent op basis van persoonlijke gegevens. De kosten zijn dus afhankelijk van een aantal factoren. Deze zijn:
 • De leeftijd van de verzekerde
 • Het merk en type van de elektrische scooter
 • Het bouwjaar van het voertuig
 • Het woonadres van de verzekerde (postcode + huisnummer)
 • Het aantal schadevrije jaren van de verzekerde
 • De gewenste dekking

Omdat deze gegevens voor iedere scooterbezitter anders zijn, zal de premie ook per persoon verschillen. Zelfs als u meerdere scooters in uw bezit heeft, kunnen de kosten verschillen. Een elektrische scooterverzekering is dus persoonsgebonden. Het vergelijken van de verschillende aanbieders is daarom verstandig; er bestaat geen ‘standaard’ verzekering elektrische scooter.

Elektrische scooterverzekering dekking


Zoals hierboven genoemd, is het in Nederland verplicht om minimaal een WA scooterverzekering af te sluiten. Dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met deze elektrische scooter verzekering heeft u een minimale dekking en betaalt u weinig premie. Een WA verzekering dekt alleen de kosten die ontstaan bij schade aan derden, zoals letselschade en schade aan bezittingen. Uw elektrische scooter verzekeren met een aanvullende dekking? Dan heeft u de keuze uit:
 • WA Plus Dekking
 • Allrisk Dekking

Met de WA Plus elektrische scooter verzekering bent u verzekerd tegen schade aan derden, maar ook tegen bijvoorbeeld diefstal van de scooter en schade door brand. Deze verzekering is dan ook iets duurder dan de WA verzekering. Wilt u ook verzekerd zijn tegen schade door eigen schuld? Dan is de Allrisk elektrische scooterverzekering de beste keuze. Dit is namelijk de verzekering met de meeste dekking. En is daardoor ook een stuk duurder. De kosten verzekering elektrische scooter hangen dus af van een aantal persoonlijke gegevens en de dekking die u kiest.

Welke scooterverzekering past het beste bij mij?


Welke verzekering u kiest, is geheel uw eigen keuze. De WA elektrische scooter verzekering is verplicht, maar u kunt ervoor kiezen om uw scooter aanvullend te verzekeren. Heeft u bijvoorbeeld een nieuw model elektrische scooter? Dan is het misschien slim om een Allrisk verzekering af te sluiten. Maar rijdt u met een tweedehands scooter die nog maar weinig waard is? Dan heeft u misschien genoeg aan de WA verzekering. Welke keuze u ook maakt, het is altijd verstandig om te vergelijken. Hierdoor ziet u in een oogopslag de verschillende opties met bijbehorende premies. Uit dit duidelijke overzicht kunt u makkelijk een keuze maken welke elektrische scooter verzekering het beste bij u past.

Andere voertuigen verzekeren

Heeft u ook andere tweewielers? Dan dient of kunt u deze ook verzekeren. Zo is het verplicht om een motorverzekering te nemen indien u een motor bezit. Ook zien we steeds meer speed pedelecs op weg. Heeft u er eentje? Bekijk hier de speed pedelec verzekering. Tevens leest u hier meer informatie over de bromfietsverzekering en de
brommerverzekering.

Elektrische scooter verzekeren

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01