Arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

Als advocaat bent u bezig met anderen en de werkdruk kan erg hoog zijn. De kans dat u arbeidsongeschikt raakt is daarmee behoorlijk aanwezig. Hieronder leest u alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 21 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 11 juni 2021

Waarom een AOV voor een advocaat?

Misschien herkent u het wel, u bent vaak van huis en u krijgt veel zaken waarmee u dag in dag uit bezig bent. Als advocaat moet u natuurlijk continu streven naar resultaat. Maar dat betekent ook dat u vaak over uw eigen grenzen heen moet gaan. Wellicht hebt u het nu aardig onder controle, maar langzamerhand kan dit veranderen. Een burnout sluipt er vaak heel langzaam in. U krijgt steeds meer last van uitvalverschijnselen zonder dat u dit mogelijk zelf direct door hebt. Raakt u arbeidsongeschikt dan kunt u een tijd lang niet meer werken. Dat zorgt bij advocaten voor veel inkomensverlies of mogelijk het wegvallen van uw hele inkomen. Dit is de reden dat men kiest voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten.

Kosten AOV als advocaat

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede oplossing om het financiële risico van arbeidsongeschiktheid te dekken. U betaalt een maandelijkse premie en zodra u arbeidsongeschikt raakt krijgt u een maandelijkse uitkering. Zodat u ook in een moeilijke periode verzekerd bent van een goed inkomen. De kosten van een AOV als advocaat is voor iedere advocaat anders. Dat hangt er namelijk vanaf hoeveel geld u wilt verzekeren, hoe lang u als wachtperiode (eigen risico periode) wilt en wat uw leeftijd is. Het is daarom altijd verstandig om de AOV te vergelijken.

Andere veelvoorkomende beroepen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat afsluiten?

Denkt u erover na om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u als advocaat af te sluiten? Dan raden wij u aan om meerdere AOV verzekeraars te vergelijken. De premie en dekkingsverschillen kunnen namelijk groot zijn.

Was deze pagina nuttig?