Arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

Zowel als advocaat als jurist wilt u er niet op achteruit gaan als u tijdelijk niet meer kunt werken door arbeidsongeschiktheid. Om u hiertegen te verzekeren, is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 21 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 21 oktober 2021

Waarom een AOV voor een advocaat?

Ook als advocaat kunt u arbeidsongeschikt raken. En als u dat overkomt is dat heel vervelend. Niet meer werken, betekent vaak geen inkomen meer. Erg lastig als u de kosten nog wel moet blijven betalen en uw gezin moet onderhouden. Met het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten voorkomt u dat u geen inkomen meer heeft. De verzekering biedt namelijk een uitkering zodra u arbeidsongeschikt raakt.

Kosten AOV als advocaat

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede oplossing om het financiële risico van arbeidsongeschiktheid te dekken. Het werkt eigenlijk heel simpel. U betaalt iedere maand premie en zodra u arbeidsongeschikt raakt krijgt u een uitkering. U bent hiermee ook in een moeilijke periode verzekerd van een goed inkomen. De kosten van een AOV als advocaat is voor iedere advocaat anders. Dat hangt er namelijk vanaf hoeveel geld u wilt verzekeren, hoe lang u als wachtperiode (eigen risico periode) instelt en wat uw leeftijd is. Het is daarom verstandig om de AOV te vergelijken, zodat u weet waar u het beste uit bent.

AOV voor zelfstandig advocaat

Als zelfstandig advocaat of jurist kunt u geen beroep doen op de sociale verzekeringsbank, zodra u arbeidsongeschikt raakt. Daarom biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat veel zekerheid. Bent u tijdelijk of blijvend uit de roulatie? Dan biedt de AOV u een uitkering én staat de verzekeraar u bij voor vragen en advies.

AOV voor advocaat in loondienst

Werkgevers sluiten vaak een AOV af voor hun werknemers. Bent u als advocaat of jurist in loondienst, vraag dan bij uw werkgever na of er een AOV afgesloten is. Wellicht bent u hiermee al voldoende verzekerd.

Zo niet of biedt deze voor u nog niet genoeg dekking? Dan kunt u zelf een AOV voor advocaten afsluiten.

Wel of geen arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat?

Voordelen van een AOV

  • Een AOV biedt zekerheid.
  • U ontvangt een uitkering zodra u (tijdelijk) niet meer (volledig) kunt werken.
  • U bepaalt zelf de hoogte van de uitkering.
  • Een AOV keert ook uit indien u zwanger bent.

Nadelen van een AOV

  • De verzekeraar kan beoordelen dat hij niet uitkeert. Bijvoorbeeld als hij vindt dat u uw gezondheidsverklaring onjuist of niet volledig heeft ingevuld. Of als de aangewezen arts u niet arbeidsongeschikt verklaart.
  • U betaalt iedere maand een flinke premie.

AOV advocaat afsluiten?

Denkt u erover na om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u als advocaat af te sluiten? Dan raden wij u aan om bij een aantal verzekeraars de AOV te vergelijken. De  verschillen in zowel de premie als de dekking kunnen flink zijn.

arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

Handige pagina's

Bronnen

Voor het schrijven van deze tekst is gebruik gemaakt van de volgende bronnen:

  • Verzekeraar ASR
  • Advocaten websites, o.a. BVD en Balieplus.