Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bent u benieuwd naar de Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering? Lees er hier alles over op deze pagina.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 april 2021

Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een AOV bij Interpolis. Het gevaar ligt altijd op de loer, want een ongeluk is zo gebeurd. Het is eigenlijk vrijwel ieder zijn nachtmerrie maar toch, het kan altijd gebeuren. Arbeidsongeschiktheid is verschrikkelijk. Al helemaal als zelfstandig ondernemer. U zit verplicht thuis wetende dat u tijdelijk of misschien wel niet meer kunt werken. En dat terwijl u dit wel heel graag wilt en er is een bedrijf dat stil komt te liggen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt voor een vangnet. Deze dient om de financiële klappen in een lastige periode op te vangen. Hieronder leest u alles over de Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Een AOV in het kort

Wanneer tijdelijk of helemaal niet meer gewerkt kan worden, dan kan dat allerlei oorzaken hebben. Hierbij kunt u denken aan een ongeluk, ziekte, zwangerschap of een burn-out. Het inkomen zal in dit geval vrij fors dalen. Wanneer u ZZP’er bent dan is er geen financieel vangnet wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Sinds het invoeren van de AOV wet in 2004 is er voor ZZP’ers geen vangnet meer in geval van arbeidsongeschiktheid. Dan is een AOV sowieso geen overbodige luxe Bij een AOV ontvangt u een maandelijkse uitkering.

Waarom een AOV bij Interpolis?

Wanneer er een tijd niet meer gewerkt kan worden, dan is er een groot gemis aan inkomen. De AOV Interpolis, het InkomensZekerPlan, is een flexibele optie. Dit plan geeft een goede dekking met de mogelijkheid om tot €150.000 te verzekeren. U krijgt dus een maandelijkse uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid. De hoogte van de uitkering is bepaald door het bedrag dat wordt verzekerd. Inkomen uit ander werk verrekent Interpolis niet. Dit biedt ook echte inkomenszekerheid. Ook hebt u altijd toegang tot gratis diensten en informatie om arbeidsongeschiktheid te kunnen voorkomen.

Wat is er verzekerd bij AOV Interpolis?

  • Arbeidsongeschiktheid bij psychische en lichamelijke klachten.
  • Arbeidsongeschiktheid door een ongeluk, op het werk, tijdens het sporten en thuis.
  • Afwezigheid door middel van zwangerschap. 1 jaar na het afsluiten van de verzekering.
  • Persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.
  • Eenmalige uitkering in geval van pleegzorgverlof, adoptie of orgaandonatie.
interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wat is er niet verzekerd bij Interpolis?

  • Arbeidsongeschiktheid in de maatstaf van minder dan 25%
  • Arbeidsongeschikt door middel van opzet.
  • Arbeidsongeschiktheid door het gebruik van alcohol of drugs.

Andere handige pagina's

Is de Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering iets voor mij?

Een AOV afsluiten is een goede optie voor een zelfstandig ondernemer. Maar ook voor iemand in loondienst kan het wel eens goed van pas komen. Het vangnet voor mensen in loondienst is er wel, maar heel toereikend is het echter niet. Een AOV is altijd een goede oplossing om het risico van eventueel inkomensverlies op te vangen. Je kunt de verzekering ook altijd op de situatie afstemmen. Je bepaalt zelf welk bedrag er moet worden verzekerd, en wat de eigen risico periode gaat zijn. Zo kun je de juiste balans zelf vinden.

AOV Interpolis met of zonder advies?

Je kunt een AOV afsluiten zowel met, als zonder advies. Wanneer je zelf genoeg kennis hebt over verzekeringen dan kan zonder advies prima. Wanneer je er nog niet zo gespecialiseerd in bent, dan is een adviseur niet eens zo een slecht idee. Wanneer je geen advies nodig hebt, dan vraag je bij Interpolis de offerte aan via Rabobank.nl. Je betaalt dan enkel de afsluitkosten. Hierbij betaal je dus geen kosten voor gegeven advies. Wanneer je de verzekering met advies afsluit, dan betaal je nog advieskosten.

Verschillen met of zonder advies

Er zitten wel verschillen in de verzekeringen met en zonder advies. Bij een verzekering met advies heb je bij Interpolis te maken met het InkomensZekerPlan. En bij een verzekering zonder advies heb je te maken met het InkomensZekerPlanDirect.

Wanneer je zonder advies afsluit, dan kun je €4.000 tot €150.000 verzekeren. Bij een verzekering met advies, dan zijn vrije beroepen tot €250.000 verzekerd. De wachttijd blijft hetzelfde. Deze kan variëren van 1 tot 24 maanden. En zo zitten er nog meer verschillen in dingen als de uitkeringsdrempel en de extra aanvullingen. Advies vragen is dus niet altijd nodig. Maar de mogelijkheden die je hebt verschillen wel degelijk. Het is dus sowieso handig om even op de site te kijken wat de verschillen precies zijn. Interpolis heeft een vrij overzichtelijke site. Ook zijn ze goed bereikbaar en ze staan altijd open voor het bieden van hulp.

Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Voordat je de Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, raden we je aan om de verzekeringen te vergelijken. Zo kom je er snel achter welke AOV voor jou de beste en de goedkoopste is.