AEGON arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wilt u een AOV afsluiten voor het geval u arbeidsongeschikt raakt? Dan is de AEGON arbeidsongeschiktheidsverzekering wellicht iets voor u. Hieronder leest u alle informatie over deze AOV verzekering.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 april 2021

AEGON arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het is extra vervelend wanneer u als ZZP’er een ongeluk krijgt of langdurig ziek wordt. Want als zelfstandig ondernemer betekent dat ook vervelende consequenties. Niet werken, is geen inkomen. Dat is iets waar u natuurlijk niet aan wilt denken. Dat hoeft echter ook niet. Wanneer u als ZZP’er een AOV, een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit dan heb iets om op terug te vallen. Met een Aegon arbeidsongeschiktheidsverzekering stelt u uzelf namelijk zeker van een inkomen gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid. Dit zodat u weer op een goede manier kunt herstarten.
aegon arbeidsongeschiktheidsverzekering

AEGON AOV; 2 soorten

Het aanbod van AEGON bestaat uit 2 soorten verzekeringen.

1. AEGON AOV tot het pensioen

Met deze verzekering zorgt u voor een inkomen wanneer u niet kunt werken. Dit kan zijn vanwege een ongeval of ziekte. Met deze verzekering bent u niet verplicht om ander soort werk te doen. De uitkering is in geen enkel geval afhankelijk van een ander soort inkomen. En er is ook sprake van een goede flexibele dekking die afgesteld kan worden op de situatie.

Hoe zit het precies?

  • U ontvangt een AOV uitkering tot aan uw pensioen.
  • De hoogte van de uitkering is meestal 80% van het huidige inkomen. Dit kunt u zelf bijstellen.
  • U kunt het eigen risico zelf kiezen. U kunt hierbij een keuze maken voor een eigen risico tussen de 14 dagen en de 2 jaar.
  • U kunt zelf verzekeren wat u wilt. Hierbij kunt u denken aan fysieke aandoeningen. Maar ook aan arbeidsongeschiktheid door een ongeval. Schade door psychische aandoeningen behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt er natuurlijk voor kiezen om u tegen meerdere oorzaken te verzekeren.

Welke risico’s zitten er aan deze verzekering?

Er is in feite maar een enkel risico aanwezig. Dat is dat u zelf bepaalt in welke gevallen u een uitkering krijg. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt vanwege een oorzaak die u niet hebt verzekerd, dan hebt u geen recht op uitkering. Dat u dit zelf in de hand hebt kan ook een positief iets zijn. U kunt op deze manier zorgen voor een lagere premie. Wanneer de kans bij u op psychische klachten of een burnout klein is dan hoeft u dit niet te verzekeren. Het is echter wel heel zuur wanneer u hierdoor wél arbeidsongeschikt raakt.

2. AEGON AOV met 5 tot 10 jaar lange uitkering

Deze verzekering is in feite exact hetzelfde als de vorige aangeboden verzekering. Het enige verschil is de uitkeringsduur. Met deze verzekering hebt u recht op een uitkering tussen de 5 en de 10 jaar. En met de vorige mogelijkheid ontvangt u een uitkering tot aan uw pensioen. Ook hierbij bepaalt u weer helemaal zelf tegen welke oorzaken u uzelf wilt verzekeren.

AOV AEGON en medische keuring

In eerste instantie hoeft u niet te worden gekeurd. Als de door u ingeleverde verklaring hier echter reden toe geeft, dan wel. U krijgt dan een oproep voor een medische keuring. U krijgt sowieso een oproep wanneer u 50 jaar of ouder bent. Ook wanneer u kiest voor een verzekerd bedrag van meer dan €45.000 in het eerste jaar. Of wanneer u kiest voor een verzekerd bedrag van €30.000 na het eerste jaar, dan krijg u ook een oproep tot medische keuring.

Moet ik verplicht een AOV afsluiten?

Momenteel is een AOV nog niet verplicht. Het is echter wel heel handig ter dekking van het inkomen. Want wanneer u arbeidsongeschikt raakt, dan wilt u gewoon de rekeningen kunnen betalen. Vanaf 2024 wordt de AOV echter wél verplicht voor de ZZP’er. Dit wordt dan geregeld en uitgevoerd via het UWV. U krijgt echter vrijstelling wanneer u al een andere AOV hebt als ZZP’er.

Waarom dan toch kiezen voor een vrijwillige AOV?

Waarom zou u voor een vrijwillige AOV kiezen bij een verzekeringsmaatschappij als hij in 2024 toch al wordt verplicht? Wanneer voor de verplichte AOV gaat, dan is alles via het UWV geregeld. U zult u dan ook aan hun normen en eisen moeten houden. Wat deze zijn is nog niet duidelijk. U hebt bij AEGON bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor welke oorzaken van arbeidsongeschiktheid u verzekerd bent. En zo zijn er nog talloze andere maatschappijen met allemaal hun eigen speciale aanbiedingen. Met dit ruime aanbod hebt u hoogstwaarschijnlijk veel meer invloed op uw AOV.

AEGON AOV afsluiten

Voordat u de arbeidsongeschiktheidsverzekering AEGON afsluit is het belangrijk om de verzekering eerst te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat AEGON AOV voor u niet de goedkoopste of de beste is.

Andere AOV verzekeraars

Klik hieronder op de link om informatie te lezen over andere AOV verzekeraars.