Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bent u op zoek naar een goede AOV? Dan is de Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering wellicht iets voor u. Op deze pagina leest u alles over deze AOV.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 28 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 april 2021

Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het inkomen kans fors dalen wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Zeker als ZZP’er of als MKB ondernemer. Mensen in loondienst kunnen in zo’n geval nog beroep doen op de werkgever. Wanneer u zelfstandig ondernemer bent dan bent u zelf verantwoordelijk voor een vangnet. U wilt iets hebben om op terug te vallen. Zeker wanneer u inkomen verliest door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Daarom kunt u een Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering in overweging nemen.

Welke Klaverblad  moet ik nemen?

Klaverblad heeft 3 arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

 • de Klaverblad AOV Flex
 • Klaverblad royaal plus AOV
 • Royaal AOV van Klaverblad

Het verschil in de 3 soorten zit hem in de manier van het vaststellen van de uitkering. En ook zit het hem in hoe lang je een uitkering ontvangt. Het belangrijkste is om de beste Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering te kiezen in jouw situatie. Daarom nemen we ze alle 3 even kort onder de loep.

Klaverblad Royaal en Royaal Plus AOV

Het grote verschil tussen de Royaal plus AOV en de gewone Royaal AOV, is de manier van het samenstellen van de uitkering. Er zit ook een verschil in het feit of er wordt gekeken naar passende arbeid en beroepsarbeidsongeschiktheid. Ook al zou het wel mogelijk zijn, bij een Royaal plus AOV hoef je geen ander werk te doen. Ook al zou dat wel kunnen. Bij de Royaal AOV wordt er alleen gekeken, de eerste 3 jaar, naar je eigen beroep. Dit is in verband met het vaststellen van de uitkering. Na 3 jaar wordt vervolgens de uitkering gebaseerd op een zeker gemiddelde. Dit gemiddelde is getrokken uit de arbeidsongeschiktheid voor het oude, en het nieuwe beroep. Het kan ook zomaar zijn dat er geen ander werk te vinden is. Dan krijg je alsnog een AOV op basis van het eigen beroep.

Klaverblad AOV Flex

De AOV flex is een goede optie voor degene die graag iets goedkoper uit willen zijn. Of voor degene die liever zo veel mogelijk flexibiliteit heeft in zijn verzekering. Met deze verzekering stel je namelijk je eigen verzekering samen. Helemaal naar eigen wens. Je kunt zelf kiezen hoe lang je een uitkering wilt ontvangen. En je kunt ook zelf je eigen risico termijn bijstellen. Dit maakt dat de premie vaak een stuk lager ligt dan verwacht. Tevens kun je heel makkelijk overstappen naar een Royaal Plus AOV.

Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Wilt u een AOV bij Klaverblad afsluiten? Hebt u vooraf naar de premies en voorwaarden van andere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen gekeken? Er zit namelijk veel premieverschil tussen arbeidsongeschiktheidsverzekeraars. Hierdoor is het de moeite om vooraf goed te vergelijken.

Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voordelen Klaverklad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waarom zou u een Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen? Naast dat het inkomensrisico dekt. En dat u, zoals bij elke AOV, een maandelijkse uitkering krijgt dat weten we. Maar welke voordelen zijn er nog meer?

 • Een passende AOV voor elk budget.
 • Er is de eerste 3 jaar sprake van premiekorting.
 • U bent al gedekt vanaf 25% arbeidsongeschiktheid.
 • Zonder opzegtermijn is de verzekering op dagelijkse basis opzegbaar.
 • U bent ook voorzien van een uitkering zonder inkomensverlies in geval van arbeidsongeschiktheid.
 • Voor zelfstandige vrouwelijke ondernemers is er sprake van een bevallingsuitkering.
 • U hebt recht op een uitkering bij het overlijden van uw kind of partner.
 • Er is altijd de mogelijkheid om de AOV voor max. 1 jaar stop te zetten. Dit in het geval van een tijdelijke terugtreding in loondienst. Of wanneer er sprake is van een sabbatical.
 • U hebt bij Klaverblad het recht om per jaar het verzekerde bedrag te verhogen. Dit met een maximum van 10%, zonder dat het invullen van een gezondheidsverklaring vereist is.

Andere handige pagina's