Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bent u op zoek naar een goede AOV? Dan is de Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering wellicht iets voor u. Lees hieronder alle informatie over deze AOV.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 april 2021

Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het is niet leuk om over na te denken, maar het kan iedereen gebeuren, arbeidsongeschikt raken. Het kan gebeuren zowel als zelfstandig ondernemer, maar ook bij een medewerker in loondienst. U kunt er simpelweg niets aan doen. Soms ligt het echter gewoon buiten uw eigen macht. Het is wel fijn om goed verzekerd te zijn als u arbeidsongeschikt raakt. Zodat u niet direct of op den duur een enorm inkomensverlies gaat meemaken. Een AOV is dus zeker een verstandig idee. Kiest u voor de Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan bent u goed verzekerd.

AOV Amersfoortse

Amersfoortse kent één AOV verzekering. Zij hebben niet diverse soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen omdat u deze ene verzekering simpelweg op maat kunt samenstellen. Met de Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgt u een AOV met een vrij uitgebreide dekkingsmogelijkheid. Ook claimen zij altijd voor u klaar te staan wanneer u vraagt om advies. Wanneer de dreiging op overspannen worden toeslaat. Of wanneer u arbeidsongeschikt raakt door een ongeluk of ziekte. Dan kan Amersfoortse helpen door middel van re-integratie beleid.

Advies en ondersteuning bij AOV Amersfoortse

U krijgt een uitgebreid pakket aangeboden om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. U kunt ieder jaar een gezondheidscheck laten doen. Hiermee kunt u te weten komen of er eventueel iets aan de hand is en wat u er tegen kunt doen om niet arbeidsongeschikt te raken. Ook krijgt u advies en ondersteuning door medisch adviseurs, ook wanneer u nog niet arbeidsongeschikt bent. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt dan krijgt u het afgesproken bedrag in termijnen per maand uitgekeerd.

Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering

Andere handige pagina's

Amersfoortse AOV op maat

Het voordeel van een AOV bij Amersfoortse is dat de AOV helemaal op maat in te stellen is. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit 2 soorten arbeidsongeschiktheid. Dit zijn beroepsarbeidsongeschiktheid of passende arbeid. Bij de tweede optie betaalt men minder premie. U kunt bij Amersfoortse maximaal 90% van het inkomen verzekeren. U kunt ook kiezen voor een lagere verzekering. Dit bespaart premie, maar zorgt ook voor minder inkomen uit de AOV.

Wat u ook kunt doen om premie te verminderen, is het kiezen voor een langere eigen risico periode. Wanneer u dit doet, dan kunt u middels spaargeld eerst een aantal maanden uitzingen zonder uitkering. Na een bepaalde periode krijgt u dan een uitkering. U kunt uzelf verzekeren tot de leeftijd van 67 jaar, de AOW leeftijd dus. Wanneer u voor een lagere leeftijd kiest betaalt u minder premie. Maar, u krijgt dan ook minder lang een AOV uitkering. Ook wat betreft de flexibiliteit heeft u genoeg opties. U kunt kiezen voor een AOV die dagelijks opzegbaar is. En kunt ook de dekking aanpassen.

Kosten Amersfoortse AOV

Het is altijd moeilijk om te zeggen wat de exacte kosten van de AOV zullen zijn. De premie voor een AOV verschilt namelijk heel erg per individu. De een heeft een hogere premie dan de ander. En de verschillen kun best fors zijn. Dit heeft te maken met het feit dat men zich kan verzekeren voor verschillende bedragen. Ook een verschil in leeftijd doet er toe. En dan hebben we uiteraard ook nog allerlei verschillende eindleeftijden en beroepsklasse.

Iemand die bijvoorbeeld al ouder is zal korter een uitkering krijgen. Hij/zij bereikt de AOW leeftijd eerder en dus zal de premie lager zijn. Soms kan een verzekeraar voor oudere mensen een hogere premie hanteren. Dit komt echter steeds minder, eigenlijk zo goed als niet meer voor. Dit deden zij omdat bij mensen op leeftijd de kans op arbeidsongeschiktheid groter is. Ook is de eindleeftijd van belang. Wanneer u deze op 60 stelt dan zal u minder premie betalen dan wanneer u deze stelt op een leeftijd van 67 jaar.

Premie berekenen AOV Amersfoortse

Bij Amersfoortse kunt u direct de premie berekenen voor de AOV. U kunt simpelweg invullen welke factoren er van toepassing zijn. Dan komt er per direct een bedrag uit rollen en dat is de premie. U kunt eventueel nog spelen met de premie door middel van een langer eigen risico. Of u kunt kiezen voor een kortere eindleeftijd of een lager verzekerd inkomen. Op die manier kunt u ook fors op de premie besparen. Dus een AOV op maat is altijd wenselijk. Dit zou bijvoorbeeld kunnen wanneer u een werkende partner hebt. Dan zou u een lager inkomen kunnen verzekeren. Als uw partner in staat is om bij te springen althans.

Amersfoortse AOV afsluiten

Voordat u een Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit is het belangrijk om de verzekering eerst te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat De Amersfoortse arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u niet de goedkoopste of de beste is.