Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het kan iedereen gebeuren, arbeidsongeschikt raken. Voor veel mensen hun ergste nachtmerrie. Niet kunnen werken terwijl u dit zo graag wilt. Het geeft een machteloos gevoel. Maar niet getreurd, u kunt uzelf beschermen tegen arbeidsongeschiktheid met de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 26 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 april 2021

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal?

Met een AOV van Reaal van bent u goed beschermd. U wilt natuurlijk niet blootgesteld worden aan de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. U kunt arbeidsongeschikt raken op diverse manieren, of langdurig ziek worden. Daarnaast zit een ongeval in een klein hoekje en daardoor bestaat de mogelijkheid op invaliditeit. Of u kunt kort arbeidsongeschikt raken vanwege bijvoorbeeld het breken van uw arm. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt dan kan het inkomen flink dalen. Werknemers in loondienst kunnen nog beroep doen op de werkgever. En zij zijn ook verzekerd via de WIA. Maar de zelfstandig ondernemer is niet verzekerd. In alle gevallen is het handig om verzekerd te zijn. Of u nu een particulier bent. Of dat u zelfstandig ondernemer bent. Goed verzekerd zijn is altijd handig. Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen waar u zich kunt verzekeren. Op deze pagina leest u alles over de AOV Reaal.

Reaal AOV

Bij Reaal beschermt u, net als bij iedere aov verzekering, uw inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid. U ontvangt een maandelijkse uitkering en daarvoor betaalt u maandelijks premie. U kiest van te voren zelf hoe hoog de premie is. Dit is afhankelijk van de maximale periode dat u een uitkering krijgt. En ook het verzekerde bedrag speelt hierbij een grote rol.

AOV Reaal preventieservice

Reaal biedt ook tijdens het werkleven mogelijkheden om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Reaal biedt namelijk een preventieservice. Dit heeft als doel om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Waarom doet Reaal dit?

Waarom doet Reaal dit eigenlijk? Wel, wanneer u bij Reaal bent aangesloten dan moet u van te voren worden gekeurd. U kunt worden afgekeurd wanneer u voor Reaal een risico bent. Dat wil zeggen dat de kans op uitkering te groot is. Verzekeraars, of u het nu hebt over Reaal, Interpolis of welke verzekeraar dan ook, zijn gewoon bedrijven. En verzekeraars zijn er dus op uit om winst te maken. Zij bieden u een service zodat de kans op arbeidsongeschiktheid kleiner is. En daarmee wordt de kans op uitkeren ook kleiner. Een uitkering verstrekken is in verhouding veel duurder dan het aanbieden van een preventieservice. En hierop maakt een verzekeraar dus meer winst.

UNIM Plus AOV Reaal

Reaal biedt het UNIM Plus AOV en het UNIM AOV. Het UNIM Plus AOV is een AOV die uw beroep verzekerd en die is voorzien van sommen verzekering. Tevens ontvangt men een extra uitkering bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Met een UNIM Plus AOV beschermt u uw inkomen tegen de financiële consequenties van arbeidsongeschiktheid. Ook krijgt u hulp bij re-integratie. Zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

Uw eigen beroep verzekerd met de Reaal AOV

U verzekerd uw eigen beroep. Dat houdt in dat er in acht wordt genomen welke werkzaamheden u bij uw beroep nog kunt uitvoeren ten tijde van de arbeidsongeschiktheid. Er wordt geen rekening gehouden met eventuele andere mogelijke werkzaamheden. Hierdoor hebt u sneller recht op het ontvangen van een uitkering. De premie van de Reaal Arbeidsongeschiktheidsverzekering is echter ook hoger.

Ander inkomen, niet belangrijk!

Bij de Reaal sommenverzekering is het bedrag van te voren afgesproken. Het maakt hierbij niet uit of men nog andere inkomsten heeft. Ook maakt het niet uit of de uitkering hoger is dan het vorige inkomen.

Extra uitkering

U kunt eenmalig een extra bedrag ontvangen. Dit kan wanneer u voor een langere periode arbeidsongeschikt bent. Hierbij geldt ook dat de eigen risico termijn minimaal 3 maanden moet zijn. Het extra bedrag is afhankelijk van de lengte van de eigen risicotermijn en de verzekerde som.

Wat zijn de verschillen tussen UNIM en UNIM Plus?

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? Tussen de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering UNIM Plus en een UNIM verzekering?
  • Bij de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering UNIM krijgt u een schade-uitkering. Deze ontvangt u wanneer u arbeidsongeschikt raakt en daadwerkelijk minder inkomsten hebt.
  • Dit is een andere vorm dan de sommenverzekering bij UNIM Plus. Dit heeft tot gevolg dat u minder premie betaalt. U ontvangt ook een uitkering als u uw inkomen verliest. De voorwaarden voor de extra uitkering blijven hetzelfde.
Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering

Andere AOV verzekeraars