Reaal autoverzekering

Bent u op zoek naar de REAAL autoverzekering? Vergelijk alle autoverzekeringen via onze handige vergelijker. Zo weet u binnen 1 minuut of de REAAL autoverzekering de beste voor u is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 2 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 22 april 2021

Autoverzekering REAAL

De Reaal autoverzekering maakt onderdeel uit van Vivat verzekeringen en biedt onder andere een autoverzekering in Nederland. Hoewel de autoverzekering van Reaal niet altijd tot de goedkoopste behoort, kan het toch aantrekkelijk zijn de verzekering bij Reaal af te sluiten. Deze verzekeraar biedt een korting op de premie voor schadevrije jaren. De autoverzekering van Reaal kunt u afsluiten in WAWA beperkt casco en All Risk vorm. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen.

Reaal autoverzekering

Dekkingen van de autoverzekering van Reaal

Zoals gezegd kunt u allereerst kiezen uit de standaard verzekeringsvormen WA, beperkt casco en volledig casco. Voor welke vorm u kiest is vooral afhankelijk van de waarde van uw voertuig. Wilt u een (redelijk) nieuwe auto verzekeren met een hoge dagwaarde? Dan kiest u voor de volledig casco variant, ook wel de allrisk verzekering genoemd. Met een oudere auto of een auto met lage dagwaarde, kiest u uiteraard niet voor deze relatief dure verzekering.

Aanvullende dekkingen

Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende aanvullende autoverzekeringen zoals de inzittendenverzekering, rechtsbijstand en pechhulp. Met de inzittendenverzekering verzekert u, zoals de naam al aangeeft, de mensen die met u meerijden. Mochten zij bij een ongeval gewond raken, blijvend invalide overlijden? Dan keert de verzekeraar een uitkering uit. De pechhulp verzekering van Reaal wordt u aangeboden in samenwerking met Route Mobiel. U sluit daarmee dus in principe een contract af met Route Mobiel.

Autoverzekering Reaal en het eigen risico

Eigen risico betaald u wanneer u een ongeval heeft gehad en daarbij een beroep doet op de verzekeraar. Mocht er een bedrag uitgekeerd worden, dan betaald u eigen risico. U betaald bij Reaal een standaard eigen risico van € 150. In de praktijk geldt echter dat dit eigen risico € 0 is of € 500 bij schade aan uw auto. Wanneer u ervoor kiest om de schade te laten afhandelen bij een ‘schadegarant’ garagebedrijf, betaald u geen eigen risico. Een overzicht van de aangesloten garages vindt u hier. Wanneer u geen gebruik maakt van een garage die is aangesloten bij Schadegarant bedraagt het risico maar liefst € 500. Het eigen risico van € 150 lijkt hiermee vooral symbolisch, omdat u in de praktijk dus € 0 of € 500 betaald bij schade aan uw auto. Voor glasschade is het eigen risico € 0 of € 75.

Reaal autoverzekering contactgegevens

Telefoon: 072 – 519 40 00

Postadres
Postbus 274
1800 BH Alkmaar