Goedkope autoverzekering

Wilt u goedkoop uw auto verzekeren? Vul uw gegevens in en bekijk direct welke goedkope autoverzekering bij u past.

Autoverzekering vergelijken

Een goedkope autoverzekering vinden

Een goedkope autoverzekering vinden

Goedkoop een auto verzekeren willen we allemaal. Maar bij welke verzekeraar voor uw auto de goedkoopste autoverzekering biedt, hangt af van een aantal factoren. Dit zijn:

  • type verzekering
  • nieuwwaarde van de auto
  • aantal schadevrije jaren

Met onze vergelijker ziet u direct de premies per verzekeraar. Ook ziet u hoe de verzekeraars worden beoordeeld door klanten. Wanneer u gericht op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering, is een standaard WA-verzekering waarschijnlijk de juiste keuze. Is uw auto nog vrij nieuw (jonger dan 5 jaar)? Dan kunt u wellicht beter kiezen voor een goedkope allrisk verzekering.

    [inhoudsopgave]

Goedkoop auto verzekeren; dekkingen


Een autoverzekering kent een aantal dekkingen. Dit zijn de WA, WA beperkt casco en de Allrisk autoverzekering. De WA dekking is verplicht en is de goedkoopste autoverzekering. Met een WA autoverzekering bent u gedekt voor schade aan een ander. Schade aan uw eigen auto is hiermee niet gedekt. De WA beperkt casco dekking biedt daarnaast ook dekking bij diefstal van de auto. Tot slot de allrisk autoverzekering, deze biedt ook nog eens dekking voor schade aan uw eigen auto. Ook als deze is ontstaan door uw eigen schuld.

Verder kunt u een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Denk hierbij aan een pechhulp dekking, een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Let er op dat de premie met het afsluiten van aanvullende verzekeringen hard kan stijgen. Wilt u juist een hele goedkope autoverzekering, dan is een aanvullende dekking niet handig.

De juiste dekking kiezen

De dekking van uw autoverzekering is een belangrijke factor voor het bepalen van de te betalen premie. Om uit te komen op een goedkope autoverzekering, kan het daarom aantrekkelijk zijn om te kiezen voor de meest uitgeklede vorm. Let er daarbij wel op dat u niet verzekerd bent tegen diefstal of schade die door uzelf veroorzaakt is. Zeker wanneer u een vrij jonge auto bezit is het de moeite waard om te kijken of u wellicht een goede combinatie kunt vinden tussen dekking en premie.

Nieuwwaarde van de auto


De waarde van de auto bepaalt welke dekking u kiest. Heeft u een nieuwe dure auto gekocht, kies dan voor de goedkoopste autoverzekering all risk. Dit is de meest uitgebreide dekking, maar loont als u een nieuwe auto heeft. Is uw auto 5 jaar of ouder, dan kiezen de meeste mensen voor een WA beperkt casco dekking. Voor auto’s vanaf 10 jaar kiest u voor de goedkoopste autoverzekering WA. De nieuwwaarde van deze auto’s zijn fors lager, waardoor een uitgebreide verzekering niet nodig is.

Schadevrije jaren voor de goedkoopste autoverzekering


Schadevrije jaren zijn het aantal jaar dat u schadevrij heeft gereden. Dit houdt in dat u in deze jaren geen schade heeft geclaimd heeft de verzekeraar. Door uw schadevrije jaren in te zetten, biedt de verzekeraar een goedkopere autoverzekering. U krijgt per jaar korting. Hoe meer schadevrije jaren, hoe goedkoper u uw auto kunt verzekeren.

Premie voor de goedkope autoverzekering


U bent op zoek naar een goedkope autoverzekering. Dan is de premie die u per maand betaalt van belang. Check ook altijd de voorwaarden. U wilt niet dat u schade heeft en deze niet gedekt is. Dan moet u hier alsnog voor betalen. Bekijk ook altijd de reviews van andere klanten. Hierdoor kiest u niet alleen de goedkoopste maar ook de beste autoverzekering.

De premie voor iedere auto is anders. Daarom is vergelijken belangrijk. Ook een aanvullende verzekering is mogelijk niet slim als u de goedkoopste verzekering wilt. Lees hier meer over de dekking voor uw auto.

Wat is de goedkoopste autoverzekering?


Wij krijgen dagelijks de vraag 'Wat is de goedkoopste autoverzekering?'. Deze vraag kunnen wij helaas niet beantwoorden. Dat komt omdat dat voor iedere auto en ieder persoon anders is. De kosten van de autoverzekering zijn afhankelijk van de waarde van uw auto. Maar ook van uzelf. Denk hierbij aan uw leeftijd. Jonge mensen betalen vaak een hogere premie voor een auto verzekering. Dat komt omdat verzekeraars dit een doelgroep vindt met een hoger risico. Ook hebben jonge mensen nog weinig tot geen schadevrije jaren. Bent u boven de 35 jaar, dan is een autoverzekering goedkoper.

Goedkoopste autoverzekering WA

Wilt u uw auto WA verzekeren? Dat is de goedkoopste autoverzekering qua dekking. Hieronder hebben wij een voorbeeld berekening gemaakt van de goedkoopste autoverzekering WA.

Goedkope autoverzekering vergelijken


Zoals gezegd is een goedkope autoverzekering vergelijken erg slim. U ziet dan snel welke verzekeraar de laagste premie biedt. Vul de gegevens van uw auto in en klik op vergelijken. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan. Ziet u er een die u bevalt? Dan kunt u direct deze autoverzekering afsluiten. U bent dan meteen goed verzekerd. De verzekeraar houdt u op de hoogte van de aanvraag. Soms krijgt u eerst een voorlopige dekking. U kunt dan wel gewoon de weg op. Dit doen verzekeraars vaak als u uw auto in het weekend wilt verzekeren. Houdt er rekening mee dat u nooit onverzekerd de weg op mag.
Rijdt u in een bedrijfsauto? Dan kunt u hier de zakelijke autoverzekering vergelijken.


Autoverzekering goedkoop?


Of een autoverzekering goedkoop is, hangt helemaal af van uw keuzes en auto. Heeft u een oude auto en alleen een WA dekking nodig? Heeft u wellicht nog schadevrije jaren die u kunt inzetten? Dan zal deze autoverzekering goedkoop zijn. Koopt u echter een nieuwe auto en kiest u voor een allrisk dekking, dan zal deze autoverzekering een stuk minder voordelig zijn.

Goedkope autoverzekering vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01