Een beroepsaansprakelijkheids-verzekering zzp

Als ZZP’er kan het voorkomen dat u schade bij een ander veroorzaakt. Schade als gevolg van beroepsfouten kunt u dekken met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP. Hiermee draait u niet zelf volledig voor de kosten op.

  1. [inhoudsopgave]

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers?

De zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering valt onder de aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven. Dit is niet hetzelfde als een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren- ook wel AVP genoemd. De AVP dekt alleen schade die is veroorzaakt in de privé sfeer. Veroorzaakt u tijdens uw werk als zzp’er schade? Dan doet u een beroep op uw aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers. Hieronder vallen twee soorten verzekeringen:

  • De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Let er goed op dat deze twee verzekeringen niet hetzelfde zijn. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan daarom erg nuttig zijn. Hierdoor ziet u direct welke situaties onder de dekking van de zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering vallen.

Wat is het verschil tussen een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer u uw werk als zzp’er uitvoert, dan kan het voorkomen dat er schade ontstaat. Denk aan het instorten van een gebouw door een fout in de bouwtekening of het laten vallen van een laptop van iemand anders. Door de verzekeraar wordt er een verschil gemaakt tussen materiële schade, letselschade en vermogensschade. Materiële schade ontstaat wanneer u bezittingen van een ander kapot maakt. Dit kan bijvoorbeeld het omstoten van een vaas zijn of het veroorzaken van een deuk in een auto. Heeft iemand medische hulp nodig door uw toedoen? Dan spreken we van letselschade. Zowel materiële schade als letselschade vallen onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maar brengt u als zzp’er advies uit aan uw klanten? Dan kan er nog een ander soort schade ontstaat: vermogensschade. Vermogensschade als gevolg van uw advies of een beroepsfout valt onder de dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Naast letsel- en materiële schade, kunt u als zzp’er vermogensschade veroorzaken bij derden. De zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen zuivere vermogensschade. Dit houdt in dat u verzekerd bent tegen financiële schade bij de tegenpartij als direct gevolg van uw advies, handelen of niet-handelen. Bij deze aansprakelijkheidsverzekering draait het om beroeps- en adviesfouten. U verzekert uzelf tegen het risico als uw vergissingen of nalatigheden directe vermogensschade kunnen veroorzaken bij uw klanten. Een kleine (reken)fout kan als snel grote financiële gevolgen hebben. Wordt u hiervoor aansprakelijk gesteld? Dan kunt u een flinke schadeclaim verwachten. Dankzij de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp wordt dit door de verzekeraar voor u geregeld.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten

Als zzp’er bent u niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit in tegenstelling tot de zorgverzekering en autoverzekering. Toch zijn er een aantal verzekeringen voor zzp’ers die wel verstandig zijn om af te sluiten. Voert u werkzaamheden uit waarbij u uw klanten advies geeft? Zoals een adviseur, accountant of architect? Door verkeerd advies kunnen uw klanten te maken krijgen met (grote) financiële schade. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten is dan aan te raden. Er zijn veel aanbieders die een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers aanbieden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten kan dan ook bij vrijwel elke verzekeraar. Let er wel op dat de premie van een aantal factoren afhangt, zoals uw beroep en de grootte van het bedrijf. Daarnaast kunnen de verzekeraars een aantal voorwaarden hebben voordat u een zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van goede algemene voorwaarden. De kosten en polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken helpt u om de juiste keuze te maken.

Wat is de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp?

Wilt u uzelf verzekeren tegen beroepsfouten? Dan wilt u uiteraard de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten. Er bestaat niet zoiets als de beste verzekering voor iedereen. Dit komt omdat een zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor u op maat wordt gemaakt. U vult uw gegevens in en u ziet direct wat de hoogte van de premie is. De premie hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals welk beroep u uitoefent en of u mensen in dienst heeft. Bent u op zoek naar de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp? Let er dan goed op dat dit niet altijd de beste verzekering is. Een goedkope beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp heeft vaak een hoog eigen risico en een mindere dekking. Hierdoor bent u soms alsnog duur uit. De beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp is de verzekering die volledig aansluit bij uw wensen. Om de beste verzekering voor uw situatie te vinden, raden wij aan om te vergelijken.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten? Dan is het nuttig om onze vergelijker te gebruiken. Vergelijken kan enorm lonen. Dit komt omdat er grote verschillen zijn tussen kosten en voorwaarden. Wij zetten de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp altijd bovenaan. Toch raden wij u aan om ook goed naar de voorwaarden en dekking te kijken. Een goedkope beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp biedt niet altijd voldoende dekking. Maar de duurste verzekering is niet automatisch de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken gaat als volgt:

  • Kies de gewenste dekking
  • Vul de gevraagde gegevens in
  • Bekijk alle opties
  • Vergelijk de premies en voorwaarden
  • Kies de verzekering die het beste bij u past

U kunt direct online een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp afsluiten. De verzekeraar houdt u op de hoogte van uw aanvraag. Zodra u bent geaccepteerd ontvangt u uw polisblad.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01