Netbeheerders

Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. De verschillende netbeheerders rekenen verschillende tarieven om gebruik te maken van het energienet, maar u kunt van netbeheerder niet overstappen doordat deze regiogebonden is. Toch kunt u nog een fors bedrag besparen op energie door over te stappen van energieleverancier.

Energie vergelijken

Netbeheerder opzoeken

Vul in onderstaand veld een postcode in en bekijk direct wie de bijbehorende netbeheerder is en welke tarieven deze netbeheerder hanteert.

Wat een netbeheerder doet

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object (bijvoorbeeld een woonhuis). Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten in rekening gebracht. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de netbeheerder.

Een netbeheerder zorgt voor het fysieke netwerk dat energie aan het object levert (bijvoorbeeld een hoogspanningsmast). Dit in tegenstelling tot een energieleverancier die daadwerkelijke de energie levert door gebruik te maken van het fysieke netwerk van de netbeheerder.

Een netbeheerder kunt u niet zelf kiezen. Op netbeheer kosten kunt u dan ook niet besparen. Ook niet door over te stappen naar een andere energieleverancier. De netbeheerder is afhankelijk van de woonplaats. In bovenstaand veld kunt u een postcode invoeren en de bijbehorende netbeheerder opzoeken. Daarbij worden de netbeheer kosten die deze netbeheerder rekent getoond.

Iedereen heeft een netbeheerder voor gas en een netbeheerder voor stroom. Meestal is dit een enkele beheerder, maar het is afhankelijk van de woonplaats ook mogelijk dat u voor gas en stroom verschillende netbeheerders hebt.

Netbeheerders overzicht

Netbeheerder Cogas
Oost Nederland, Twente
Netbeheerder Enexis
Noord- en zuid Nederland
Netbeheerder Liander
Midden, Noord- en West Nederland
Netbeheerder Rendo
Meppel, Hoogeveen e.o.
Netbeheerder Stedin
Noord- en West Nederland
Netbeheerder Westland Infra
Westland en Delfland

Vergelijk energie

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01