Wanneer een inboedelverzekering opzeggen?

Heeft u een inboedelverzekering en wilt u die opzeggen? Op deze pagina leest u alles over het opzeggen van een inboedelverzekering.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 4 mei 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 05 mei 2021

Wanneer een inboedelverzekering opzeggen?

Een inboedelverzekering kunt u altijd weer opzeggen. Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld bij een verhuizing, als u niet tevreden bent, als u elders goedkoper uit bent etc. U bent niet verplicht om een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten. Als u elders gaat wonen, is het wel verstandig om een nieuwe af te sluiten.

Opzeggen bij verhuizing

Als u gaat verhuizen kunt u uw inboedelverzekering opzeggen of meenemen naar uw nieuwe woning. In beide gevallen neemt u contact op met de verzekeraar. Ofwel zij zeggen de polis voor u op, of zij wijzigen het adres naar uw nieuwe adres. Let er op dat u bij een verhuizing de verzekering in laat gaan zodra er spullen in uw woning staan. Vanaf dat moment loopt u het risico op inbraak of schade en wilt u verzekerd zijn.

Overstappen naar een andere verzekeraar

Indien u niet tevreden bent over uw huidige verzekeraar of als u bij een andere verzekeraar minder premie betaalt, dan kunt u uw huidige polis opzeggen. Hiervoor neemt u contact op met uw huidige verzekeraar. Zij beëindigen de polis voor u. Als u vervolgens een nieuwe verzekering wilt afsluiten, is het verstandig om uw inboedelverzekering te vergelijken. Zo komt u er snel achter welke verzekering het beste bij u past. Bovenaan de vergelijking wordt altijd de goedkoopste inboedelverzekering getoond.

Polis heeft minimale looptijd

Wilt u uw polis opzeggen, houd er dan rekening mee dat de meeste verzekeringen een standaard minimale looptijd hebben van een jaar. Na dit jaar kunt u uw verzekering iedere maand opzeggen.

Opzegtermijn bij een inboedelverzekering

Houd er rekening mee dat een verzekering vaak een opzegtermijn heeft. Veelal is dit een maand, dus zodra u de polis stopt is hij nog een maand geldig. Als u in deze maand een schade hebt, bent u hier alsnog voor verzekerd.

Andere handige pagina's

Bedenktijd inboedelverzekering

Heeft u de polis heel recent afgesloten, dan zit u wellicht nog binnen de bedenktijd. U kunt de polis dan direct opzeggen. De bedenktijd is veelal 14 dagen vanaf het moment van afsluiten. Wilt u uw polis opzeggen, dan is dat kosteloos.

wanneer een inboedelverzekering opzeggen