Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt schade aan uw spullen die is ontstaan door inbraak of door een onvoorziene gebeurtenis. Op deze pagina leest u alles over inboedelverzekeringen.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Saskia Oegema
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Saskia Oegema op 2 mei 2021
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 05 mei 2021

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering dekt u de schade aan uw inboedel die ontstaat door brand, waterschade, inbraak of vandalisme. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel raadzaam. Dagelijks wordt er bij meerdere huishoudens ingebroken en ontstaat er schade door onvoorziene gebeurtenissen. Spullen die worden gestolen of beschadigd raken wilt u kunnen vervangen. En omdat het geld niet altijd aanwezig is om dit te kunnen doen, kiest men voor een inboedelverzekering. Lees hier meer informatie over waarom een inboedelverzekering van belang is.

Wat is het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering?


Voor veel mensen is het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering niet duidelijk. Toch is er een heel duidelijk verschil.

De opstalverzekering dekt schade aan het object, de woning zelf, én aan alles dat vastzit aan de woning. Alles dat niet zonder hak- of sloopwerk van de woning losgemaakt kan worden valt onder de woning en is daarmee gedekt onder de opstalverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de badkamer, de keuken, een houten vloer of een inbouwkast.

De inboedelverzekering dekt juist alles dat niet vastzit aan de woning, maar alles wat los is en op te pakken is. Hier gaat het om de spullen die in de woning staan.

wat is een inboedelverzekering

Andere handige pagina's

Inboedelverzekering afsluiten

Wilt u een inboedelverzekering afsluiten, dan is het van belang om te weten hoeveel uw inboedel ongeveer waard is. Heeft u een ‘gemiddelde’ inboedel of een heel exclusieve met kunstwerken en dure geluidsapparatuur? Door het maken van een vergelijking, komt u er snel achter welke verzekering bij u en uw inboedel past. Via onze website kunt u de verzekering direct afsluiten.