iPad verzekeren

Om te voorkomen dat u schade aan de iPad zelf moet betalen, kunt u een iPad verzekering nemen. Een iPad verzekeren biedt dekking tegen onverwachtse kosten door schade, verlies en diefstal.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Saskia Oegema
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Saskia Oegema op 15 maart 2021
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is een iPad verzekering?

De iPad: tegenwoordig heeft iedereen er wel een. Deze tablet wordt door mensen van alle leeftijden gebruikt. Van kinderen tot aan pubers en van volwassenen tot aan hoogbejaarden. De iPad is enorm populair en dat is ook niet zo gek! Deze apparaten bieden tal van mogelijkheden en kunnen voor van alles en nog wat worden gebruikt. Heeft u ook zo’n mooie iPad? En wordt deze veel gebruikt? Dan is het aan te raden om eens te kijken of uw iPad verzekeren iets voor u is. Met behulp van een iPad verzekering bent u namelijk verzekerd tegen onverwachtse hoge kosten door schade aan uw iPad, door verlies of door diefstal.

De iPad verzekering vergelijken

U wilt uw iPad verzekeren? Dan komt u er al snel achter dat er veel verschillende aanbieders op de markt zijn. Hoe weet u nu welke tablet verzekering de beste is? Dankzij onze ruime ervaring in de verzekeringsbranche begrijpen wij heel goed dat het afsluiten van een nieuwe verzekering enige twijfels bij u kan oproepen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kan het enorm lonen om de verschillende iPad verzekeringen met elkaar te vergelijken. Wilt u een iPad verzekering vergelijken? Dan geven wij van Totaalbesparen.com u graag een paar tips! Op onze website kunt u heel eenvoudige de verschillende tablet verzekeringen met elkaar vergelijken. Onze vergelijkingsmodule is namelijk compleet onafhankelijk waardoor u gegarandeerd de beste én goedkoopste iPad verzekering vindt.

iPad verzekering maandelijkse premie

Sluit u een iPad verzekering af? Dan moet u zoals bij alle andere verzekeringen een maandelijkse premie betalen. Hier komt u helaas niet onderuit, maar u wilt natuurlijk ook niet teveel betalen. Daarom loont het om de verschillende iPad verzekeringen met elkaar te vergelijken op Totaalbesparen.com. De hoogte van de maandelijkse premie wordt bepaald door:

 • De hoogte van het risico op schade, verlies of diefstal
 • Aanschafwaarde van de tablet
 • De dekkingsgraad van de iPad verzekering
 • De hoogte van het eigen risico
 • Assurantiebelasting
 • Eventuele afsluitkosten

Verzekering iPad aandachtspunten

Een iPad verzekeren regelt u snel online. Wilt u de verschillende iPad verzekeringen met elkaar vergelijken? Let dan op de volgende punten:

 • De premie
 • Voldoende dekking
 • De hoogte van het eigen risico
 • Schadeafhandeling
ipad verzekering

Eigen risico iPad verzekeren

Wanneer u uw iPad wilt verzekeren, dan krijgt u altijd te maken met het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat u uit eigen portemonnee moet betalen wanneer u aanspraak wilt maken op uw verzekering. De hoogte van het eigen risico verschilt per iPad verzekering. Wilt u de goedkoopste iPad verzekering? Dan krijgt u te maken met een hoger eigen risico. Over het algemeen is de regel namelijk: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Wilt u een goedkope iPad verzekering? Maar wilt u een niet te hoog eigen risico? Dan is het aan te raden om een middenweg te nemen om zo de beste iPad verzekering af te sluiten. De hoogte van het eigen risico varieert bij de meeste verzekeraars tussen de €25 en €100 per schadeclaim.

Andere handige pagina's

Dekking iPad verzekering

Bij het afsluiten van een tablet verzekering krijgt u de vraag tegen welke schade u zich wil verzekeren. Hoe meer u zichzelf wilt indekken, hoe hoger de maandelijkse premie wordt. Wordt uw tablet veel door uw kinderen gebruikt? Dan zit een ongelukje natuurlijk in een klein hoekje. De meest voorkomende schade aan iPad is schade door vallen. Hierdoor kunnen er al snel grote barsten in het scherm ontstaan waardoor u uw iPad niet meer te gebruiken is. Wanneer u uw iPad wilt laten verzekeren voor valschade, is het belangrijk om te achterhalen of uw verzekeraar schade dekt door valschade door uw eigen schuld of door schuld van een ander. Daarnaast houdt u rekening met het feit dat veel verzekeraars onderscheid maken in schade ontstaan in uw eigen huis of schade ontstaan buitenshuis.

Schade aan behuizing

Daarnaast kunt u uw tablet laten verzekeren voor schade aan de behuizing, zoals deukjes en krassen. De standaard iPad verzekering biedt hier namelijk in veel gevallen geen dekking tegen. Wilt u uw iPad wel laten verzekeren tegen schade aan de behuizing? Dan moet u in veel gevallen een aanvullende iPad verzekering afsluiten.

Diefstal van uw iPad

Wanneer uw iPad wordt gestolen, dan zult u erg blij zijn dat u een iPad verzekering heeft afgesloten. Echter, dekking bij diefstal zit in veel gevallen niet standaard in het verzekeringspakket. Houd er dus rekening mee dat u de kosten door diefstel aanvullend moet verzekeren. Hierbij is het belangrijk om uit te zoeken of u de nieuwaarde of de dagwaarde van uw iPad krijgt uitgekeerd. De nieuwaarde is de aanschafwaarde en de dagwaarde is de waarde van uw iPad op het moment dat deze is gestolen. Bovendien keren sommige verzekeraars in natura uit. Dit betekent dat u geen bedrag krijgt uitgekeerd, maar een ander toestel ontvangt.

Let bij het afsluiten van de iPad verzekering daarom op de polisvoorwaarden omtrent:

 • Valschade
 • Schade aan behuizing
 • Verlies of diefstal

Schadeafhandeling iPad verzekering

Wanneer u aanspraak wilt maken op uw verzekering iPad, dan is het belangrijk om te weten hoe de schadeafhandeling in zijn werk gaat. Voordat u een tablet verzekering afsluit, is het zeker aan te raden om de verschillende iPad verzekeringen hierin te vergelijken. De beste iPad verzekering heeft een simpele en niet tijdrovende schadeafhandeling. Dat is wel zo prettig! Schadeafhandeling heeft alles te maken met het aanleveren van bewijsstukken en schadeformulieren omtrent de claim die u doet. Bovendien is het van belang om uit te zoeken in welke vorm er wordt uitgekeerd. Wordt u in de vorm van geld uitgekeerd? Of in de vorm van natura? Wanneer uw mooie, nieuwe iPad kapot gaat en u wordt uitgekeerd in de vorm van een oude tablet, dan bent u natuurlijk niet erg blij. Dit is vanzelfsprekend dan ook niet de beste iPad verzekering. Houd deze zaken dan ook goed in uw achterhoofd.

Garantie op uw iPad

Veel mensen denken dat zij hun iPad moeten verzekeren voor het geval deze kapot gaat. Dit is zeker niet het geval! Wanneer u een iPad aanschaft, dan heeft u een wettelijke garantie op uw apparaat. Deze garantie houdt in dat u recht heeft op een gratis reparatie of vervanging, korting of restitutie. Gaat uw iPad door fabrieksfouten kapot? Dan hoeft u daar dus niet speciaal een iPad verzekering voor af te sluiten. Het verzekeren van uw iPad doet u alleen wanneer u uzelf wilt dekken voor financiële kosten door vallen, verlies of diefstal.

iPad verzekeren 2022

Er is op dit moment eigenlijk maar 1 partij die een echte iPad verzekering aanbiedt. Dat is nowinsure.com. Nowinsure biedt verzekeringen aan voor al uw apparatuur. Zij bieden wereldwijde dekking tegen lage premies. Bereken hieronder uw premie. Liever niet naar nowinsure? Dan kunt u ook een inboedelverzekering afsluiten, uw iPad is dan binnenhuis verzekerd.

Nowinsure
2
99
per maand
 • € 15 eigen risico
 • Wereldwijde dekking
 • Korting bij jaarbetaling
 • Vrije keus verzekerd bedrag