Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict

Heeft u te maken met een lopend conflict en wilt u nu een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dat kan wel, maar hij biedt geen dekking tijdens een lopend conflict.
Leestijd: 3 minuten

Kan ik een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict?

Rechtsbijstand verzekert u van juridische hulp en advies bij een conflict. Veel mensen denken pas aan een rechtsbijstandverzekering op het moment dat zij deze nodig hebben. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict is mogelijk, maar de verzekering biedt geen dekking voor bestaande of verwachte conflicten.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict

Vaak wordt er pas aan rechtsbijstand gedacht op het moment dat iemand in een conflict terecht komt. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict komt dan ook veel voor. Maar dan is het vaak te laat. Een rechtsbijstandverzekering bij bestaand conflict afsluiten kan niet, omdat bij vrijwel iedere verzekeraar een wachttijd geldt. De wachttijd is een periode die moet worden overbrugd voordat de verzekering ingaat. U kunt dus niet direct gebruik maken van uw rechtsbijstandverzekering. Hierdoor zijn lopende zaken uitgesloten van de rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor lopende zaak is niet mogelijk. Maar een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict zorgt ervoor dat u in de toekomst verzekerd bent van juridische hulp.

Rechtsbijstandverzekering en de wachttijd

Veel mensen willen graag een rechtsbijstandverzekering afsluiten bij lopende zaak. Zij hebben dan de rechtsbijstand nodig. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict kan wel, maar rechtsbijstand afsluiten voor lopende zaak kan niet. Dit komt door de wachttijd. Vrijwel iedere verzekeraar hanteert een wachttijd voor een rechtsbijstandverzekering. De wachttijd voorkomt dat er direct gebruik kan worden gemaakt van de verzekering. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten bij lopende zaak betekent daarom dat u niet direct een vergoeding krijgt. Soms komt het voor dat een verzekeraar geen wachttijd hanteert. Maar dit betekent niet dat u direct een beroep kunt doen op de rechtsbijstand. Ook bij deze verzekeraars zijn bestaande en verwachte conflicten uitgesloten.

rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict

Een rechtsbijstandverzekering bij bestaand conflict

Zodra de wachttijd voorbij is, kunt u gebruik maken van uw rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering sluit u daarom tijdig af. U heeft deze niet direct nodig. Heeft u al langer een rechtsbijstandverzekering? En heeft u juridische hulp nodig bij een conflict? Dan kunt u een beroep doen op de juridische hulp en advies van de verzekeraar. Heeft u een bestaand conflict? Of verwacht u een conflict? U kunt dan wel een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar hier niet direct gebruik van maken. Toch heeft een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict wel zin. U kunt namelijk wel de nodige rechtshulp inschakelen; alleen de kosten zijn wel voor eigen rekening.

Andere handige pagina's

Rechtsbijstand afsluiten voor lopende zaak, kan dat?

Een rechtsbijstandverzekering kan erg handig zijn. Met rechtsbijstand bent u verzekerd tegen allerlei conflicten en geschillen. De meeste mensen denken pas aan juridische hulp op het moment dat zij dit nodig hebben. Bent u verwikkeld in een geschil met uw buren? Komt u er onderling niet uit met uw werkgever? Of heeft u een ander conflict? Dan komt juridische hulp goed van pas. Veel mensen realiseren zich te laat dat zij rechtsbijstand nodig hebben. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten bij lopende zaak kan vaak niet. De verzekeraar biedt namelijk geen dekking bij bestaande of verwachte conflicten. Een rechtsbijstandverzekering lopend conflict is daarom uitgesloten. Dit betekent dat een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict wel mogelijk is, maar u kunt er dan nog geen gebruik van maken. Rechtsbijstand afsluiten voor lopende zaak is dan ook niet mogelijk.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict heeft zeker zin. Een rechtsbijstandverzekering bij een lopend conflict is uitgesloten, maar u kunt wel advies inwinnen voor uw lopende zaak en u bent verzekerd van rechtshulp in de toekomst. Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan raden wij u aan om te vergelijken. Er zijn veel verzekeraars die rechtsbijstand aanbieden. Hierdoor kunnen de premies en voorwaarden sterk uiteen lopen. Een rechtsbijstandverzekering vergelijken doet u daarom als volgt:

  • Kies de gewenste dekking
  • Vul de gevraagde gegevens in
  • Vergelijk de premies en de voorwaarden
  • Kies de verzekering die het beste bij uw wensen aansluit
  • Sluit direct online de verzekering af

Was deze pagina nuttig?