Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Wilt u een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten? Dan kan bij meerdere verzekeraars. Let er op dat lopende conflicten niet onder de dekking vallen.
Leestijd: 2 minuten

Ik wil een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Dat kan. Bij de meeste verzekeraars kiest u een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Onder andere AEGON, Ditzo en OHRA bieden dit. Let er wel op dat lopende conflicten niet zijn gedekt onder uw verzekering. Dus heeft u nu al een conflict, maar geen verzekering? Dan kunt u hiervoor geen rechtsbijstandverzekering afsluiten. Een rechtsbijstandverzekering geldt alleen voor toekomstige conflicten. Ook conflicten die u aan zag komen, vallen buiten de dekking.

Rechtsbijstand zonder wachttijd

Heeft u nu rechtsbijstand nodig? Dan heeft u geen zin in een wachttijd. Gelukkig zijn er bij de verzekeraars veel juristen aan het werk, waardoor de wachttijd hopelijk meevalt of zelfs niet aanwezig is. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact met hen op, zodat u zo snel mogelijk rechtsbijstand krijgt. Heeft u geen verzekering? Dan kunt u bij een aantal verzekeraars alsnog terecht. U betaalt dan vaak een vast bedrag voor de rechtsbijstand die u krijgt.

Wat houdt een wachttijd in?

Een wachttijd op een verzekering betekent dat u een bepaalde periode na het afsluiten van de verzekering geen gebruik kunt maken van de verzekering. Dus sluit u een rechtsbijstandverzekering af met een wachttijd van 4 weken? Dan kunt u in de eerste 4 weken nadat u de verzekering heeft afgesloten, geen beroep doen op de polis. Voor een rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd vaak voor echtscheidingen. Pas zodra de verzekering enkele jaren loopt, kunt u een beroep doen op juridische hulp voor een echtscheiding.

Lopend conflict, maar geen rechtsbijstandverzekering. Wat nu?

Bent u reeds betrokken geraakt in een conflict en heeft u geen rechtsbijstandverzekering? Dan zijn er gelukkig alsnog een aantal opties om juridisch advies te krijgen.

Deze opties zijn:

  • U gaat naar een juridisch loket. Hier krijgt u gratis (basis) juridisch advies.
  • U schakelt zelf een jurist in en betaalt dit uit eigen zak.
  • U belt een verzekeraar en vraagt naar de mogelijkheden voor acuut juridisch advies.
rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Andere handige pagina's