Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Wilt u een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten? Dan kan bij meerdere verzekeraars. Let er op dat lopende conflicten niet onder de dekking vallen.

Ik wil een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Dat kan. Bij de meeste verzekeraars kiest u een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Onder andere AEGON, Ditzo en OHRA bieden dit. Let er wel op dat lopende conflicten niet zijn gedekt onder uw verzekering. Dus heeft u nu al een conflict, maar geen verzekering? Dan kunt u hiervoor geen rechtsbijstandverzekering afsluiten. Een rechtsbijstandverzekering geldt alleen voor toekomstige conflicten. Ook conflicten die u aan zag komen, vallen buiten de dekking.

Rechtsbijstand zonder wachttijd

Heeft u nu rechtsbijstand nodig? Dan heeft u geen zin in een wachttijd. Gelukkig zijn er bij de verzekeraars veel juristen aan het werk, waardoor de wachttijd hopelijk meevalt of zelfs niet aanwezig is. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact met hen op, zodat u zo snel mogelijk rechtsbijstand krijgt. Heeft u geen verzekering? Dan kunt u bij een aantal verzekeraars alsnog terecht. U betaalt dan vaak een vast bedrag voor de rechtsbijstand die u krijgt.

Wat houdt een wachttijd in?

Een wachttijd op een verzekering betekent dat u een bepaalde periode na het afsluiten van de verzekering geen gebruik kunt maken van de verzekering. Dus sluit u een rechtsbijstandverzekering af met een wachttijd van 4 weken? Dan kunt u in de eerste 4 weken nadat u de verzekering heeft afgesloten, geen beroep doen op de polis. Voor een rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd vaak voor echtscheidingen. Pas zodra de verzekering enkele jaren loopt, kunt u een beroep doen op juridische hulp voor een echtscheiding.

Lopend conflict, maar geen rechtsbijstandverzekering. Wat nu?

Bent u reeds betrokken geraakt in een conflict en heeft u geen rechtsbijstandverzekering? Dan zijn er gelukkig alsnog een aantal opties om juridisch advies te krijgen.

Deze opties zijn:

  • U gaat naar een juridisch loket. Hier krijgt u gratis (basis) juridisch advies.
  • U schakelt zelf een jurist in en betaalt dit uit eigen zak.
  • U belt een verzekeraar en vraagt naar de mogelijkheden voor acuut juridisch advies.
rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Andere handige pagina's