Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn voor iedereen anders. Het hangt er met name vanaf welke modules u kiest. Lees hieronder alles over ‘Wat kost een rechtsbijstandverzekering?’.

Premie factoren

De premie die u betaalt voor uw rechtsbijstandverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Deze factoren zijn onder andere;

  • welke modules u wilt verzekeren
  • het verzekerd bedrag
  • uw gezinssituatie
  • of u nog werkt of met pensioen bent

Lees hier meer informatie over wat een rechtsbijstandverzekering dekt.

Hoeveel kost een verzekering voor rechtsbijstand?

Zoals gezegd zijn de kosten voor iedereen anders, afhankelijk van de gekozen modules en uw persoonlijke gegevens. Veelal kunt u kiezen uit de modules Consument, Wonen, Werken en Verkeer. Hoe meer modules u kiest, hoe hoger de maandelijkse kosten zijn. Voor iedere module betaalt u een paar euro per maand. De kosten lopen dus op naarmate u meer modules kiest.

Een goedkope verzekering voor rechtsbijstand

Bent u op zoek naar een goedkope verzekering, start dan met de rechtsbijstandverzekering vergelijken. Vergelijken houdt in dat u de verzekeraars naast elkaar legt. Hierdoor komt u erachter wie voor u de beste of goedkoopste rechtsbijstandverzekering biedt. 

Bedenk ook altijd wat u wilt verzekeren en vink niet zomaar alles aan. Dat is zonde van uw geld. Daarnaast heeft u mogelijk al een rechtsbijstand dekking op uw autoverzekering. Dubbel verzekeren is niet nodig.

Kosten rechtsbijstandverzekering in 2022

We hebben hieronder een voorbeeld vergelijking gemaakt voor een gezin met kinderen. U ziet al snel dat de premie flink uiteen loopt. Maak daarom altijd zelf een vergelijking.

VerzekeraarVerzekerd bedragEigen risicoPremie per maand
AEGON€ 50.000€ 0€ 8,75
Univé€ 50.000€ 0€ 9,75
Centraal Beheer€ 50.000€ 0€ 11,29
FBTO€ 30.000€ 0€ 11,80
OHRA€ 25.000€ 0€ 12,40
Berekend op 28 april 2021 voor een gezin met kinderen. Dekking Consument.

Andere handige pagina's