Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Ook als ondernemer kunt u te maken krijgen met conflicten. In sommige gevallen zijn juridische stappen dan nodig. Juridische zaken zijn niet kosteloos en lopen al snel hoog in de papieren. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt dan uitkomst.

Zakelijke rechtsbijstand vergelijken

Er zijn tal van verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering zakelijk bieden. Hierdoor is het lastig om de juiste te vinden. Bovendien kunnen de premies en dekkingen sterk uiteen lopen. Bent u op zoek naar zakelijke rechtsbijstandverzekering? Start dan met vergelijken. Hierdoor ziet u welke opties u heeft voor zakelijke rechtsbijstand, wat een rechtsbijstandverzekering  zakelijk is en hoeveel u betaalt. 

Onze vergelijker gebruikt u als volgt:

 • Kies de gewenste dekking
 • Vul de gevraagde gegevens in
 • Bekijk de verschillen in premie en voorwaarden
 • Kies de beste zakelijke rechtsbijstandverzekering
 • Vraag de verzekering direct aan

Waarom heeft u zakelijke rechtsbijstand nodig?

Als zelfstandig ondernemer krijgt u te maken met veel verschillende mensen: werknemers, leveranciers, klanten en andere ondernemers en bedrijven. Het komt dan ook regelmatig voor dat een bedrijf in conflict terecht komt met een ander bedrijf of met haar personeel of leveranciers. Het kan dan gaan om kleine meningsverschillen, maar soms loopt het conflict zo hoog op dat u genoodzaakt bent om juridische stappen te ondernemen. U wilt een rechtszaak aanspannen of u heeft juridisch advies nodig. De kosten van deze juridische stappen zijn vaak erg hoog. Om te voorkomen dat u deze kosten zelf moet betalen, is een zakelijke rechtsbijstandverzekering  afsluiten erg verstandig. Met zakelijke rechtsbijstand worden bij de meeste verzekeraars kosten gedekt voor:

 • Proces- en gerechtskosten
 • Juridisch advies
 • Het inschakelen van een advocaat of deurwaarder
 • De kosten van de tegenpartij

Dekking rechtsbijstandverzekering bedrijf

Er zijn verschillende soorten dekking voor rechtsbijstand zakelijk. Bovendien heeft elke verzekeraar zijn eigen voorwaarden en uitsluitingen. Om u toch een beeld te geven van de dekking rechtsbijstand bedrijf, zetten wij voor u de meest voorkomende zaken op een rijtje die door een rechtsbijstandverzekering zakelijk worden gedekt:

 • Een geschil met de overheid
 • Een geschil met klanten, afnemers en leveranciers
 • Een geschil met een ander bedrijf
 • Juridisch advies met betrekking tot uw werknemers
 • Juridisch advies met betrekking tot de sociale wetgeving
 • Juridisch advies met betrekking tot uw bedrijfsruimte

Zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten

Een rechtsbijstandverzekering zakelijk is niet verplicht. Toch kan deze verzekering wel erg nuttig zijn. Zonder zakelijke rechtsbijstand draait u volledig zelf op voor alle juridische kosten. Bovendien is er een verschil tussen rechtsbijstandverzekering bedrijf en een rechtsbijstandverzekering als particulier. Heeft u als ondernemer ook een particuliere rechtsbijstandverzekering? Dan biedt deze helaas onvoldoende dekking voor bedrijfszaken. Wilt u juridische stappen naar aanleiding van geschillen met uw leveranciers, klanten of personeel dekken? Een aparte zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten is dan nodig.

Andere handige pagina's

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Bij de meeste verzekeraars geldt er een wachttijd voor een rechtsbijstandverzekering zakelijk. Verzekeraars hanteren een wachttijd om lopende conflicten en situaties waaruit een mogelijk geschil uit voort komt, uit te sluiten. Zit u middenin een conflict met bijvoorbeeld een leverancier over een foutieve levering? En heeft u pas net de rechtsbijstandverzekering zakelijk afgesloten? Dan krijgt u geen vergoeding voor de juridische hulp. De oorzaak van het conflict moet na de wachttijd zijn ontstaan. Krijgt u tijdens de wachttijd te maken met een geschil? Bij de meeste verzekeraars bent u dan wel verzekerd en kunt u rekenen op juridische hulp. Over het algemeen wordt er een wachttijd van 2 à 3 maanden gehanteerd. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd is vrijwel niet mogelijk; alle reeds lopende juridische zaken zijn standaard uitgesloten van de polis. Stapt u over van de ene verzekeraar naar de andere? Dan is er geen sprake van wachttijd, maar bent u direct verzekerd. Alle voorwaarden rondom de wachttijd kunt u altijd terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

De beste zakelijke rechtsbijstandverzekering

Omdat er zoveel keuze is, kan het lastig zijn om de beste zakelijke rechtsbijstandverzekering te vinden. Bovendien hebben alle verzekeraars andere polissen, dekkingen, service en premies. Daar komt nog bij dat veel verzekeraars werken met aanvullende voorwaarden en/of aanvullende dekkingen. Wij begrijpen goed dat u hierdoor het overzicht kan verliezen. Door onze vergelijker te gebruiken voor het zakelijke rechtsbijstandverzekering vergelijken, krijgt u een direct duidelijk beeld welke opties u heeft. U vult de gegevens in en u ziet direct welke zakelijke rechtsbijstand de beste optie voor u is. Wij zetten de goedkoopste verzekering altijd bovenaan. Maar wij raden u aan om verder te kijken dan de goedkoopste optie. Een goedkope verzekering is niet per definitie ook de beste keuze. De beste zakelijke rechtsbijstandverzekering is de verzekering die perfect aansluit bij uw wensen.