Globetrotter verzekering

Als echte globetrotter verblijft u voor een lange tijd in het buitenland. Wel zo handig om dan goed verzekerd te zijn. Een globetrotter verzekering is binnen een paar stappen geregeld.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 7 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 22 april 2021

Waarom een globetrotter reisverzekering?

Met een globetrotter verzekering bent u voor een langere periode verzekerd in het buitenland. Gaat u backpacken en verwacht u minstens een aantal maanden op reis te zijn? Wilt u voor een half jaar studeren of stage lopen in het buitenland? Of gaat u een wereldreis maken? Met een globetrotter reisverzekering heeft u de zekerheid dat u gedurende uw hele verblijf verzekerd bent. Daarnaast biedt een globetrotter verzekering vaak een bredere dekking dan een reisverzekering. Dit houdt in dat u vergeleken met een reguliere reisverzekering voor meerdere zaken verzekerd bent.

globetrotter verzekering

Wanneer sluit ik een globetrotter verzekering af?

Een globetrotter verzekering is niet hetzelfde als een ‘gewone’ reisverzekering. Een kortlopende of doorlopende reisverzekering is bedoeld voor mensen die eenmalig op vakantie gaan of meerdere malen per jaar op reis gaan. Een verzekering met globetrotter dekking is speciaal voor iedereen die een langere periode in het buitenland verblijft zonder tussentijds naar huis te gaan. 

Een globetrotter reisverzekering wordt voor verschillende redenen afgesloten, zoals:

  • Backpacken voor een langere periode
  • Het maken van een wereldreis
  • Studeren in het buitenland
  • Stage lopen in het buitenland
  • Werken in het buitenland

Globetrotter of een doorlopende reisverzekering?

Veel mensen denken dat een doorlopende reisverzekering voldoende dekking biedt bij een langdurig buitenlandverblijf. Dit is niet altijd het geval. Gaat u meerdere malen per jaar op vakantie? Of gaat u voor langere tijd op reis? Dan kunt u een doorlopende reisverzekering afsluiten. Maar let goed op de voorwaarden. In de polisvoorwaarden van de verzekeraar staat precies beschreven hoeveel dagen u maximaal verzekerd bent met een doorlopende reisverzekering. Meestal bent u niet langer dan 60 of 180 dagen aaneengesloten verzekerd. Sommige verzekeraars bieden 365 dagen dekking met een doorlopende reisverzekering. Toch is de dekking van een reguliere reisverzekering ten opzichte van de globetrotter verzekering vaak onvoldoende voor mensen die een langere tijd naar het buitenland gaan.

Andere handige pagina's

Wat dekt een globetrotter reisverzekering?

Met een globetrotter verzekering bent u gedekt tegen schade die u kunt oplopen tijdens een verblijf in het buitenland. Het verschilt per verzekeraar welke zaken wel of niet onder de dekking vallen. Voordat u een verzekering afsluit, raden wij altijd aan om te vergelijken. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de dekking van een globetrotter reisverzekering en komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Over het algemeen vallen de volgende zaken onder een globetrotter reisverzekering:

  • Hulpverlening voor u als persoon: denk aan het noodgedwongen afbreken van uw verblijf en terugkeer naar Nederland.
  • Aanvullende medisch zorg: de kosten voor medische hulp in het buitenland kunnen een stuk hoger uitvallen dan in Nederland. Met een aanvullende dekking voor medische zorg bent u hiertegen verzekerd.
  • Diefstal en schade aan uw bagage: wanneer uw spullen worden gestolen of schade oplopen krijgt u een vergoeding van de verzekeraar.

Bij veel verzekeraars kunt u uw globetrotter reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Gaat u bijvoorbeeld werken in een wintersportgebied? Of gaat u duiken tijdens uw backpack avontuur? In de meeste gevallen kunt u kiezen uit verschillende aanvullende modules om uw globetrotter verzekering uit te breiden. Let er ook goed op dat er uitzonderingen kunnen zijn. Sommige situaties, zoals risicovolle werkzaamheden in het buitenland, kunnen buiten de dekking vallen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door.

De zorgverzekering en een globetrotter verzekering

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Gaat u voor een lange tijd naar het buitenland? Dan kan het nodig zijn om uw Nederlandse zorgverzekering stop te zetten. Dit is niet altijd nodig. Controleer dit daarom goed. Is het nodig om uw zorgverzekering stop te zetten? Dan kunt u een globetrotter verzekering afsluiten met een volledige medische dekking. Hierdoor voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent. Hoeft u uw zorgverzekering in Nederland niet stop te zetten? Dan kunt u uw eigen zorgverzekering aanvullen met een globetrotter reisverzekering. Zodra u in het buitenland medische hulp nodig heeft, worden de aanvullende medische kosten gedekt.

Een globetrotter reisverzekering vergelijken

Wilt u een globetrotter verzekering afsluiten? Dan wilt u uiteraard een goede verzekering voor de beste prijs. Door te vergelijken komt u erachter welke globetrotter verzekering het beste bij uw situatie past. Wij zetten de goedkoopste verzekering altijd bovenaan in onze vergelijker. Toch is het belangrijk dat u niet alleen op de kosten let. Een goedkope verzekering biedt vaak een lagere dekking en een hoger eigen risico. Wij raden u dan ook aan om ook de voorwaarden goed door te lezen. Hierin staat precies vermeld wat wel en niet onder de dekking van de verzekering valt. Door zowel de premies als de voorwaarden te vergelijken, ziet u direct wat voor u de beste globetrotter reisverzekering is.