Voorlopige dekking scooterverzekering

Met een voorlopige dekking kunt u met uw scooter de weg op en bent u verzekerd.

Als u een scooter heeft gekocht, wilt u natuurlijk meteen de weg op. Vergeet dan niet om uw scooter direct te verzekeren. Zonder verzekering mag u de weg niet op. U kunt online of telefonisch een scooterverzekering afsluiten. Ook in het weekend.

Voorlopige dekking

Veel verzekeraars geven eerst een voorlopige dekking af. Dit betekent dat uw aanvraag nog niet definitief is. In deze periode mag u wel met de scooter op de weg rijden. Ook bent u verzekerd voor schade, totdat de verzekering definitief is of totdat deze wordt afgewezen.

Een voorlopige dekking wordt ook wel afgegeven indien u een scooterverzekering in het weekend aanvraagt. Er is dan veelal niemand op kantoor aanwezig om uw verzekeringsaanvraag te beoordelen. De verzekeraar houdt u op de hoogte van uw aanvraag.

Scooterverzekering verplicht

U bent verplicht om uw scooter WA te verzekeren. Dit betekent dat de schade die u met de scooter aan anderen toebrengt is gedekt. Eigen schade is daarmee dus niet verzekerd. Wilt u dat wel, dan kunt u een uitgebreidere dekking nemen.

Slotvragen

Als u een aanvraag voor een scooterverzekering doet, zult u aan het eind van de aanvraag een aantal slotvragen moeten invullen. Deze vragen gaan onder andere over uw schadeverleden. U bent verplicht om deze vragen naar waarheid in te vullen. Doet u dat niet, dan zal de verzekeraar de aanvraag weigeren.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Univé
  • ANWB

Was deze pagina nuttig?