Univé arbeidsongeschiktheidsverzekering

Is de Univé arbeidsongeschiktheidsverzekering de beste? Dit is een vraag die we regelmatig krijgen. De Univé AOV is een goede verzekering, maar om erachter te komen welke verzekering voor u de beste is kunt u een vergelijking maken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]

Univé AOV loondienst vs zzp

Ook als arbeider in loondienst kunt u een AOV bij Univé overwegen. Als particulier hebt u weliswaar al een vangnet, maar extra verzekeren kan nooit kwaad. U kunt als particulier tijdens de eerste 2 jaar beroep doen op uw werkgever. Na deze 2 jaar kunt u een WIA uitkering aanvragen. Echter, wanneer u een hoger inkomen wilt verzekeren, dan is een AOV als aanvulling nooit een overbodige luxe.

Arbeidsongeschikt raken

U kunt arbeidsongeschikt raken op verschillende manier. Het meest voorkomend is dat u een ongeluk krijgt en vervolgens uw beroep niet meer kunt uitoefenen. Wat ook voor kan komen is dat u langdurig ziek wordt. Wanneer u arbeidsongeschikt bent moet u als ondernemer toch een andere vorm van inkomen zien te regelen om de klap aan financieel gemis op te vangen. Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die een AOV aanbieden. Op deze pagina leest u alles over de Univé arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Univé arbeidsongeschiktheidsverzekering

Univé AOV

Bij Univé heeft men keuze uit 2 soorten AOV verzekeringen. De gewone AOV. Hierbij kunt u worden voorzien van een AOV op maat. U kunt hierbij het verzekerde inkomen zelf regelen. In het geval van arbeidsongeschiktheid krijgt men een uitkering tot het bereiken van de AOW leeftijd. Verder heeft u recht op 1 gratis intakegesprek en hulp bij re-integratie. Tot slot is er sprake van een preventiebudget van €500 euro voor dingen zoals een gezondheidscheck. Deze AOV is bedoeld voor de mensen die een AOV willen afsluiten bij een beroep in loondienst. Om zichzelf te voorzien van een redelijk inkomen.

Univé AOV ZZP

Als zelfstandig ondernemer heeft u dat extra inkomen net iets harder nodig dan iemand in loondienst. Gelukkig biedt Univé ook een AOV voor de ZZP’er. Deze is voor zelfstandige ondernemers tussen de 18 en de 45 jaar. U kunt zelf de hoogte van de premie kiezen. En ook het verzekerde inkomen kan zelf worden gekozen. U krijgt een uitkering van maximaal 2 jaar. U kunt altijd een beroep doen op hulp bij preventie, maar ook bij re-integratie. Ook hier heeft men een preventiebudget van €500. Dit kan dus worden gebruikt voor dingen als een eventuele gezondheidscheck. Deze verzekering kan al worden afgesloten voor €25 per maand.

Let voortaan goed op tijdens de belastingaangifte!

De premie van de AOV is tevens fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Wanneer u een AOV hebt, en dus premie betaalt. Dan mag u dit bij de belastingaangifte aftrekken van de inkomstenbelasting. Hierdoor krijgt u altijd een deel terug. En dit deel kan soms vrij ver oplopen. U kunt vaak met de belastingaangifte honderden euro’s per jaar besparen. U bespaart meestal tussen de 30 en de 40 procent. Wanneer u in de hoogste belastingschijf zit dan bespaart u soms wel meer dan de helft! U moet bij de AOV dus niet enkel kijken naar de betaalde premie op jaarbasis.

U moet dus ook zeker even goed kijken naar wat u terug kunt krijgen via de belastingdienst. Zo komt u er achter dat u waarschijnlijk veel minder hoeft te betalen. Vaak valt uw mond er van open hoe veel besparingen sommigen zullen mislopen omdat zij hier geen gebruik van maken.

Is een AOV verplicht?

Op dit moment is een AOV nog niet verplicht. In de toekomst gaat dit echter wél veranderen. Naar verwachting in 2024. Dan zal de verplichte AOV voor ondernemers ingaan. Dit zal worden geregeld via het UWV. Ondernemers die al een AOV hebben krijgen hier vrijstelling van.

 

Voordelen vrijwillige arbeidsongeschiktheidsverzekering Univé

Het voordeel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé is dat u zelf de premiehoogte kunt bepalen. Dit hangt er uiteraard vanaf hoe hoog het gedekt inkomen is. Dit heeft invloed op de premiehoogte maar ook op de uitkering. Wanneer u bij Univé een AOV wilt afsluiten, dan wordt er ook gekeken naar de gezondheid. U moet dan een gezondheidsverklaring invullen. Op basis hiervan wordt gekeken of u geaccepteerd wordt. Ook wordt op basis van deze verklaring bepaalt hoe hoog de premie gaat zijn. Iemand met een hoger risico betaalt meer premie.

Univé arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Voordat u een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé wilt afsluiten is het belangrijk om eerst te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat de Univé arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u niet de goedkoopste of de beste is.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap