Loyalis arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen. In welke sector u ook werkzaam bent. Het is daarom altijd het beste als u goed verzekerd bent. U kunt uzelf hiervoor verzekeren met de Loyalis arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]

U raakt arbeidsongeschikt, wat nu?

Wanneer u arbeidsongeschikt bent dan is de impact groot op het inkomen. De ZZP’er of MKB’er heeft geen inkomen meer. De arbeider in loondienst heeft recht om 2 jaar lang beroep te doen op de werkgever. Maar daarna moet u het ook doen met de WIA verzekering. Heel denderend is het inkomen daaruit ook niet. Kortom, voor iedereen is de impact op het inkomen op den duur behoorlijk. En daarom is een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) geen slecht idee.

Wat is een AOV?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering waarmee u een bepaald inkomen verzekerd. Zodat u in tijden van arbeidsongeschiktheid nog gewoon voorzien bent van een inkomen. Hoe groot het inkomen is dat u verzekerd, en hoe hoog de premie is. Dat kun u enigszins zelf bepalen. Vandaag kijken we naar de Loyalis AOV.

Loyalis arbeidsongeschiktheidsverzekering

AOV Loyalis

De Loyalis arbeidsongeschiktheidsverzekering is een van de verzekeringen die Loyalis als verzekeraar biedt. Welke dekking u kiest hangt af van uw wensen. De dekkingen zijn hoofdzakelijk gericht op verschillende dekkingspercentages. Aan iedere verzekering zitten weer andere voordelen. Of juist dingen die u niet bevallen. We nemen ze allemaal even onder de loep.

Gedeeltelijke dekking

Loyalis AOV biedt een gedeeltelijke dekking. Hierbij verzekert u 35-80% arbeidsongeschiktheid. Dit is vrijwel de meest voorkomende marge in arbeidsongeschiktheid. Hiermee beschermt u bij Loyalis op zijn minst 70% van het inkomen. Ook wanneer u minder dan 35% arbeidsongeschikt bent heeft u bij Loyalis recht op een uitkering. Ook blijft men altijd 50% pensioen opbouwen. Dat is wel fijn wanneer u niet meer kunt werken.

Volledige dekking

U kunt ook gaan voor een volledige dekking. Dan verzekert u uzelf van 80% tot 100% arbeidsongeschiktheid. Wanneer u volledig arbeidsongeschikt bent krijgt u een bonusuitkering. U krijgt dan een aanvulling van 10% bovenop het verzekerd inkomen. Met deze arbeidsongeschiktheidsverzekering Loyalis bent u volledig gedekt.

Dekking compleet

U kunt ook gaan voor de dekking compleet. Hierbij bent u in alle gevallen verzekerd. U bent dus verzekerd van 35% tot 100%. U krijgt hierbij een uitkering tot de AOW leeftijd. Hierbij is er sprake van een automatische premie. Dit wel zeggen dat deze direct wordt ingehouden via het salaris.

AOV algemeen

Ook zou u kunnen gaan voor de AOV algemeen. Hierbij verzekert u op zijn minst 70% van het inkomen. Dit gaat door tot de AOW leeftijd. Deze verzekering is maandelijks opzegbaar. Deze kan worden afgesloten ongeacht werkgever of pensioenfonds.

Flexibiliteit in Loyalis arbeidsongeschiktheidsverzekering

De voordelen van alle AOV verzekeringen bij Loyalis is dat ze allemaal vrij flexibel zijn ingesteld. U kunt zelf een hoop beïnvloeden. U krijgt zelf de vrijheid in de samenstelling van de verzekering en dat is altijd goed om te zien.

Verzekeringen in veel sectoren

Voor sommigen zou Loyalis de ideale verzekeraar kunnen zijn. De Loyalis AOV heeft namelijk diverse soorten arbeidsongeschiktheidsdekkingen voor allerlei soorten sectoren en beroepsklasse. Hierbij valt te denken aan onderwijs, defensie, zorg enzovoorts. Voor zo goed als iedere sector is er wel een mogelijkheid tot goed verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. De voorwaarden verschillen ook per sector. In de ene sector is de kans op arbeidsongeschikt immers groter dan de andere. U bent in ieder geval wel gedekt op een manier die past bij uw beroep en dat is meestal al een groot voordeel.

Preventiebeleid en hulp bij re-integratie

Loyalis biedt ook, net als iedere verzekeraar allerlei preventieprogramma’s. Om u te helpen voorkomen om arbeidsongeschikt te worden. En u krijgt tevens hulp bij re-integratie. Laat dit trouwens niet meewegen in de keuze voor de verzekeraar. Natuurlijk, het is fijn als een verzekeraar dat soort diensten aanbied. Maar tegenwoordig doet iedere verzekeraar dat. En dat is niet alleen gunstig voor u. Maar vooral voor de verzekeraar.

Waarom doet Loyalis dit?

Een verzekeraar moet u namelijk een uitkering betalen wanneer u arbeidsongeschikt raakt. U betaalt jarenlang premie tegen het feit dat u verzekerd bent als er iets gebeurd. Maar een verzekeraar is ook gewoon een bedrijf. Zij willen zo veel mogelijk winst maken. En daarom hebben zij liever niet dat er iets met u gebeurd. En dat wanneer er wél iets gebeurd, u zo snel mogelijk weer aan het werk bent. Dit is overigens de reden waarom zo veel verzekeraars dit soort diensten aanbieden.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap