Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met de Rabobank arbeidsongeschiktheids-verzekering beschermt u uw inkomen als ZZP’er of MKB’er. Dit is nodig in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid bij een ongeval. Zo zijn grote financiële problemen voor uw bedrijf en privéomstandigheden te voorkomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
 1. [inhoudsopgave]
Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Rabobank en kortingen

Bij de AOV van Rabobank ontvangt u gedurende het eerste jaar 30% korting op de premie. In de drie jaar die volgen ontvangt men nog 20%, 10% en 5% korting in aflopende vorm.

Het voordeel van een AOV is ook dat de premie fiscaal aftrekbaar is. U mag de premie van een AOV dus aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit kan vaak al honderden euro’s per jaar schelen. U kunt variërend tussen de 30% en de 50% aan belasting terugkrijgen. Dit is afhankelijk in welke belastingschijf u zit.

Voordelen AOV Rabobank

 • Direct uit te rekenen premie. Voorwaarde zijn overzichtelijk en u weet waar u aan toe bent.
 • U krijgt het eerste, tweede en derde jaar aflopende korting.
 • U kunt zelf het type korting kiezen.
 • Goede bereikbaarheid en communicatie.
 • U kunt vrijblijvend kiezen voor het ontvangen van advies.

Een ander bijkomend voordeel is voor de mensen die al bij de Rabobank zijn aangesloten, dat alles via één dienst is geregeld.

Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten met of zonder advies?

U kunt een AOV van de Rabobank zowel met als zonder advies afsluiten. Een verkeerde keuze kan grote gevolgen hebben, dus advies is altijd handig. Wanneer u voldoende ervaring hebt met de AOV dan kunt u dit zonder doen. U kunt ook gaan voor een kosteloos oriëntatiegesprek. Hiermee kunt u voor uzelf goed uitvogelen hoe het voor u zit.

Genoeg kennis en ervaring?

Wanneer u genoeg kennis en ervaring hebt om zelf een Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Dan kunt u per direct een offerte aanvragen door in te loggen op uw betaalrekening. Dit betekent dus wél dat u zonder advies een Rabobank AOV aanvraagt.

Wanneer moet ik zonder advies afsluiten?

U kunt een Rabobank AOV zonder advies afsluiten onder de volgende voorwaarden.

 • U bent ondernemer of zelfstandige. En u bent niet verzekerd voor de WIA uitkering.
 • U hebt de leeftijd van 62 jaar nog niet bereikt.
 • Woonachtig in Nederland en u betaalt hier belasting.
 • In het bezit van een particuliere betaalrekening bij de Rabobank.
 • U bent 100% zeker over voldoende ervaring te beschikken. U kunt dus zelf een Rabobank AOV afsluiten terwijl u weet wat je doet.

Zelf ook invloed

Velen leven volgens de overtuiging dat een AOV per se heel duur is. Dat is niet in alle gevallen zo. Een AOV hoeft niet duur te zijn. Er zijn allerlei factoren waarmee u zelf prima invloed kunt uitoefenen op de premie. En hiermee bepaalt u dus zelf hoe duur of goedkoop de premie wordt. De Rabobank claimt zelf dat u al een AOV kunt afsluiten voor €1 per uur.

Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering FAQ

Waarom een Rabobank AOV afsluiten?

u hebt als zelfstandig ondernemer geen recht op een wettelijke WIA uitkering. Wanneer u inkomensverlies lijdt door arbeidsongeschikt te raken, dan valt zo goed als al het inkomen weg. Door middel van een AOV kunt u de klap van het inkomensverlies opvangen. Zo kunt u vanuit een betere positie werken aan de terugkeer bij uw bedrijf.

Wat zijn de meest voorkomende vormen van arbeidsongeschiktheid?

De meeste gevallen van arbeidsongeschiktheid komt voort uit langdurig ziek zijn. De rest van de gevallen komt voor uit ongevallen. De verhouding ligt ongeveer tussen de 80% tot 20% procent. Veel ziektegevallen hebben vooral te maken met een verkeerde houding of een verkeerde manier van bewegen. De overige gevallen heeft te maken met hart- en longproblemen.

Wanneer keert de Rabobank AOV uit?

De Rabobank AOV is bedoeld om u te verzekeren tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Wanneer u dan niet meer in staat bent om te werken vanwege ziekte of een ongeval. Dan dient dit te worden gemeld. De hoogte van de uitkering hangt af van de keuzes die zijn gemaakt bij het afsluiten van de verzekering. U kiest zelf hoe snel de verzekering dan uitkeert.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap