Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bent u benieuwd welke AOV het best bij u en uw beroep past? Dan is het goed om de AOV's te vergelijken. Hieronder leest u alles over de Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering. Liever een andere verzekeraar? Klik dan onderaan deze pagina naar een van de andere aanbieders.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]

De Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering

U wilt er eigenlijk liever niet aan denken. Maar als ZZP’er is het beter om dat soms wel even te doen. Soms is het niet te voorkomen dat u arbeidsongeschikt raakt. En dan komt u qua geld snel in de moeilijkheden. In dit geval kunt u maar beter goed verzekerd zijn. Een Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering kan in deze situatie een enorme hulp zijn. Maar een arbeidsongeschiktheidsverzekering is echter niet goedkoop. Op deze pagina leest u alles over de Allianz AOV.

Wat is arbeidsongeschiktheid?

Arbeidsongeschiktheid betekent dat u niet meer in staat bent om te werken. Dit kan komen door een ongeluk of ziekte. U kunt bijvoorbeeld niet meer in staat zijn om te werken door een aanrijding. Of u kunt een chronische ziekte oplopen. In dit geval bent u ook niet meer in staat om te werken.

Geen vangnet

Voor veel zelfstandig ondernemers is arbeidsongeschiktheid te vergelijken met het begin van de bijstand. U hebt als zelfstandig ondernemer geen financieel vangnet om op terug te vallen. Als u als ZZP’er dus arbeidsongeschikt raakt dan heeft u behalve spaargeld verder niets. U moet tevens de onderneming nog maar eens draaiende zien te houden. U kunt voor uzelf wel een vangnet creëren door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Hiervoor sluit u een contract af en u betaalt premie. Wanneer u dan arbeidsongeschikt raakt ontvangt u een uitkering. Uw inkomen wordt dus beschermd.

Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering

De kosten van een AOV bij Allianz

U kunt zelf op een bepaalde manier invloed hebben op de kosten. Deze zijn afhankelijk van bepaalde keuzes die u zelf maakt. Er zijn een aantal dingen waar u niets aan kunt veranderen. Zo is uw leeftijd en uw beroep ook deels bepalend voor de premie. Het is dus per persoon heel verschillend hoe hoog een premie is bij Allianz. Allianz biedt tevens een service aan om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Allianz?

  • Goede betrouwbaarheid en overzichtelijke normen en eisen.
  • Duidelijk gestelde voorwaarden. U kunt uw aov premie van te voren berekenen.
  • De voorwaarden zijn duidelijk uitgelegd op de site. Deze is overzichtelijk en hier is zo goed als alles op te vinden.
  • Er is sprake van een goede communicatie en bereikbaarheid. Allianz staat altijd open voor het aanbieden van hulp.

Een Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Stap 1: De premie berekenen

Bereken met de aangeboden tool op de website van Allianz de premie. Vul simpelweg uw gegevens in en er komt zo een getal uitrollen.

Stap 2: Beantwoorden van vragen

Ga eens goed na welke factoren belangrijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de looptijd. Hierbij kunt u echter ook bedenken of u de premie nog iets kunt bijstellen. Allianz stelt zelf enkel een aantal vragen die belangrijk zijn. Zij gaan de aanvraag uiteraard beoordelen.

Stap 3: Kennis- en ervaringstoets

Omdat u zelfstandig een Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraagt is Allianz wettelijk verplicht een toets af te nemen. Er worden enkel een paar vragen gesteld over de kennis en ervaring met verzekeringen. Zo wordt er getoetst of u begrijpt welke risico’s u loopt.

Stap 4: Alles is rond

De aanvraag is rond. De Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering is nu dagelijks opzegbaar.

 

Andere AOV verzekeraars

Klik hieronder op de link om informatie te lezen over andere AOV verzekeraars.

Ik heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Allianz en raak arbeidsongeschikt

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt belt Allianz binnen 5 werkdagen. U bespreekt met hen de klachten. Hieruit moet duidelijk worden van dit betekent voor het werk dat u doet. Nu worden de vervolgstappen besproken. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of u tijdelijk of permanent arbeidsongeschikt bent geraakt. Het vervolg is dus anders voor iedereen.

Wat zijn de contactgegevens van de Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U kunt Allianz bereiken via telefoonnummer 088 – 577 19 49

Kan ik mijn Allianz AOV nog aanpassen?

Ja, veel dingen kunt u op een later moment nog aanpassen bij de AOV van Allianz. Meer informatie hierover vindt u op de website van Allianz.

Welke premie termijn wordt gehanteerd door Allianz?

U betaalt ieder jaar premie. Echter kunt u er ook voor kiezen om per halfjaar, per kwartaal of per maand de premie te betalen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01