Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bent u op zoek naar een goede AOV? Dan is de Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering wellicht iets voor u. Op deze pagina leest u alles over deze AOV.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
 1. [inhoudsopgave]

De Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het inkomen kans fors dalen wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Zeker als ZZP’er of als MKB ondernemer. Mensen in loondienst kunnen in zo’n geval nog beroep doen op de werkgever. Wanneer u zelfstandig ondernemer bent dan bent u zelf verantwoordelijk voor een vangnet. U wilt iets hebben om op terug te vallen. Zeker wanneer u inkomen verliest door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Daarom kunt u een Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering in overweging nemen.

Welke Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering moet ik nemen?

Klaverblad heeft 3 arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

 • de Klaverblad AOV Flex
 • Klaverblad royaal plus AOV
 • Royaal AOV van Klaverblad

Het verschil in de 3 soorten zit hem in de manier van het vaststellen van de uitkering. En ook zit het hem in hoe lang je een uitkering ontvangt. Het belangrijkste is om de beste Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering te kiezen in jouw situatie. Daarom nemen we ze alle 3 even kort onder de loep.
 

Klaverblad Royaal en Royaal Plus AOV

Het grote verschil tussen de Royaal plus AOV en de gewone Royaal AOV, is de manier van het samenstellen van de uitkering. Er zit ook een verschil in het feit of er wordt gekeken naar passende arbeid en beroepsarbeidsongeschiktheid. Ook al zou het wel mogelijk zijn, bij een Royaal plus AOV hoef je geen ander werk te doen. Ook al zou dat wel kunnen. Bij de Royaal AOV wordt er alleen gekeken, de eerste 3 jaar, naar je eigen beroep. Dit is in verband met het vaststellen van de uitkering. Na 3 jaar wordt vervolgens de uitkering gebaseerd op een zeker gemiddelde. Dit gemiddelde is getrokken uit de arbeidsongeschiktheid voor het oude, en het nieuwe beroep. Het kan ook zomaar zijn dat er geen ander werk te vinden is. Dan krijg je alsnog een AOV op basis van het eigen beroep.

Klaverblad AOV Flex

De AOV flex is een goede optie voor degene die graag iets goedkoper uit willen zijn. Of voor degene die liever zo veel mogelijk flexibiliteit heeft in zijn verzekering. Met deze verzekering stel je namelijk je eigen verzekering samen. Helemaal naar eigen wens. Je kunt zelf kiezen hoe lang je een uitkering wilt ontvangen. En je kunt ook zelf je eigen risico termijn bijstellen. Dit maakt dat de premie vaak een stuk lager ligt dan verwacht. Tevens kun je heel makkelijk overstappen naar een Royaal Plus AOV.

klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voordelen Klaverklad arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waarom zou u een Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen? Naast dat het inkomensrisico dekt. En dat u, zoals bij elke AOV, een maandelijkse uitkering krijgt dat weten we. Maar welke voordelen zijn er nog meer?

 • Een passende AOV voor elk budget.
 • Er is de eerste 3 jaar sprake van premiekorting.
 • U bent al gedekt vanaf 25% arbeidsongeschiktheid.
 • Zonder opzegtermijn is de verzekering op dagelijkse basis opzegbaar.
 • U bent ook voorzien van een uitkering zonder inkomensverlies in geval van arbeidsongeschiktheid.
 • Voor zelfstandige vrouwelijke ondernemers is er sprake van een bevallingsuitkering.
 • U hebt recht op een uitkering bij het overlijden van uw kind of partner.
 • Er is altijd de mogelijkheid om de AOV voor max. 1 jaar stop te zetten. Dit in het geval van een tijdelijke terugtreding in loondienst. Of wanneer er sprake is van een sabbatical.
 • U hebt bij Klaverblad het recht om per jaar het verzekerde bedrag te verhogen. Dit met een maximum van 10%, zonder dat het invullen van een gezondheidsverklaring vereist is.

Alternatieven voor een AOV

Een AOV is tevens niet de enige manier. U kunt inkomen ook op een andere manier verzekeren. U kunt bijvoorbeeld zelf gaan sparen of beleggen. Beleggen is echter wel risicovol. U kunt in keer veel winst maken. Maar u kunt ook in een klap al uw geld verliezen.

Sommige mensen kiezen er ook voor om te gaan sparen. Dat is ook een optie. Maar meestal is dit enkel goed genoeg om een aantal maanden te overbruggen. En wanneer u maar kort arbeidsongeschikt bent dan is dit prima. Maar wanneer u permanent arbeidsongeschikt bent dan komt er als ZZP’er geen inkomen meer binnen. Als medewerker kunt u dan beroep doen op de werkgever, en na 2 jaar op de WW. Maar het inkomen dat daar nog uitkomt is echter ook niet heel denderend.

Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Wilt u een AOV bij Klaverblad afsluiten? Hebt u vooraf naar de premies en voorwaarden van andere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen gekeken? Er zit namelijk veel premieverschil tussen arbeidsongeschiktheidsverzekeraars. Hierdoor is het de moeite om vooraf goed te vergelijken.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap