Arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie

Werkt u bij defensie? Dan is de kans op arbeidsongeschiktheid flink aanwezig. Door een ongeval of ziekte is het mogelijk dat u een tijd uit de roulatie bent. Om inkomensverlies tegen te gaan, is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 13 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 11 augustus 2021

Arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie

Wanneer u werkt bij defensie dan draagt u bij aan veiligheid, vrijheid en vrede. Werken bij defensie is echter niet zonder gevaren. Integendeel, wanneer u werkt bij defensie loopt u constant risico. Het is daarom belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Want wanneer u niet meer kunt werken, dan heeft dat veel gevolgen. Ook op het gebied van uw inkomen. Het inkomen van iemand van defensie zakt bij arbeidsongeschiktheid af naar bijstandsniveau. U kunt geldzorgen echter voorkomen door een arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie te sluiten.

arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie

U raakt arbeidsongeschikt, en dan?

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt dan is dit natuurlijk altijd vervelend. Om financiële problemen te voorkomen is het mogelijk om u te verzekeren tegen het financiële risico van arbeidsongeschiktheid. Dit doet u om inkomensverlies te beperken. Wat u allerminst wilt, en verdient voor uw geleverde diensten is leven op bijstandsniveau. Wanneer u jarenlang uw leven riskeert voor uw land is dit natuurlijk niet wat u wilt. U kunt uw inkomen daarom beschermen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie?

  • Het grootste gedeelte van uw inkomen zal wegvallen als u arbeidsongeschikt raakt.
  • U zult uiteraard de standaard vaste lasten moeten kunnen betalen. En u zult uw eigen leven en dat van het gezin moeten onderhouden.
  • De kans op arbeidsongeschiktheid bij defensie is vrij groot. U hebt dagelijks te maken met allerlei risico’s.
  • U kunt uzelf verzekeren in alle gevallen van arbeidsongeschiktheid.
  • De premie van de verzekering is fiscaal aftrekbaar. U kunt van 30 tot wel 50 procent terugkrijgen via de belastingaangifte. Een AOV is dus niet zo duur als iedereen beweert
  • U kunt zelf invloed uitoefenen op de kosten van de AOV

Andere veelvoorkomende beroepen

Alternatieven voor een AOV defensie

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor een AOV. Zo kunt u zelf ook iedere maand geld opzij zetten en sparen. Hebt u echter nog niet zo’n grote buffer opgebouwd en raakt u onverhoopt toch arbeidsongeschikt, dan zult u het met een kleine buffer niet redden. De combinatie sparen en een AOV voor militairen is wel een heel verstandige keus. Hierdoor kunt u de eerste maanden zelf financieren en daarna de verzekering laten uitkeren. Dit zorgt niet alleen voor een lagere maandpremie, maar ook dat u altijd een inkomen hebt.

AOV defensie; Wat is er verzekerd?

Met de AOV verzeker u uw inkomen in tijden dat u niet kunt werken. Bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval. Dit hoeft niet ontstaan te zijn vanuit uw werk, maar kan ook voortkomen uit een ongeluk tijdens een vakantie. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker u een percentage van uw inkomen. Het dekkingspercentage kiest u zelf bij het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie.

Een dekking van 35 tot 80 procent

Bij een dekking van 35-80 procent verzekert u minstens 70% van het inkomen. Dit geldt meestal tot de AOW leeftijd is bereikt. Vaak is dit dus standaard. Soms betaalt u hiervoor een hogere premie. Wanneer u werkzaam bent bij defensie komt u wél in aanmerking voor een WIA uitkering. Hiermee hebt u dus 70% van het oorspronkelijke inkomen bovenop de WIA uitkering.

Volledige arbeidsongeschiktheid

Ook kan het zijn dat u niet tijdelijk, maar volledig arbeidsongeschikt raakt. In dat geval krijgt u een ruime inkomensaanvulling vanuit de WIA verzekering. Daarbovenop krijgt u vaak nog een uitkering van 10% wanneer u voor 80-100 procent arbeidsongeschikt bent.

Een complete dekking

Ook kunt u gaan voor een complete dekking. Dit is een combinatie tussen de gegeven mogelijkheden bij de verzekeraar. Dan bent u in alle situaties goed verzekerd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor medewerkers van defensie afsluiten

Het kiezen van een AOV is in veel gevallen heel verstandig. Zeker voor risico beroepen waarbij de kans op arbeidsongeschiktheid groter is, dan bijvoorbeeld met een kantoorbaan. Werkt u bij defensie, dan kan er altijd iets gebeuren. We raden aan om de AOV te vergelijken voordat u er eentje afsluit. Iedere verzekeraar vraagt namelijk een andere premie voor de AOV. Door de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie te vergelijken, weet u zeker dat u niet teveel premie zult betalen.

Veelgestelde vragen over AOV defensie

Is een AOV voor defensie verplicht?
Nee, een AOV is niet verplicht. Het is een optionele verzekering die zekerheid biedt rondom uw inkomen. Raakt u arbeidsongeschikt dan ontvangt u alsnog inkomsten. Ondanks dat u uw werk niet kunt uitvoeren.

Moet ik medisch gekeurd worden voor een AOV?
Het zou heel goed kunnen dat een medische keuring nodig is. Vaak moet u een vragenlijst invullen. Als vanuit daar eventuele vragen ontstaan bij de verzekeraar dan kan het zijn dat hij u oproept. Er wordt dan een medische test uitgevoerd om te kijken hoe groot risico u bent voor de verzekeraar. Op basis van deze test wordt dan bepaald of u wordt aangenomen of afgewezen.

Wat is de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie?
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. De premie wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren en deze factoren zijn per persoon anders. Het is daarom verstandig om de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie te vergelijken. Zo komt u er snel achter waar u de goedkoopste AOV afsluit.