Autoverzekering voor een dure auto

Wilt u een auto verzekeren met een nieuwprijs boven de €80.000? Dan kunt u niet overal terecht. De meeste verzekeraars hanteren deze grens namelijk als maximale nieuwwaarde. U kunt op slechts enkele plekken terecht om uw auto te kunnen verzekeren. Met onze vergelijker kunt u direct zien welke autoverzekeraars uw voertuig accepteren.

Autoverzekering vergelijken

Dure auto verzekeren

Het verzekeren van een dure auto kan stressvol zijn. Verschillende vergelijkingswebsites voor autoverzekeringen geven ten onrechte de indruk dat u uw dure auto zomaar overal kunt verzekeren. Dat is jammer genoeg niet het geval. Elke autoverzekeraar hanteert een grens voor de nieuwprijs van uw auto. De meeste verzekeraars sluiten geen autoverzekering af voor een auto waarvan de nieuwprijs boven de 80.000 euro ligt. Desondanks zijn deze autoverzekeraars wel vertegenwoordigd in de resultaten bij menig autoverzekering vergelijker. Wanneer echter wordt besloten de betreffende autoverzekering af te sluiten, blijkt dat dit niet mogelijk is.

    [inhoudsopgave]


Waar kan ik mijn auto wél verzekeren?

Centraal Beheer Exclusief
Centraal Beheer

Autoverzekeringen voor o.a. Porsche, Ferrari en Masersati.

Premie berekenen

Gespecialiseerde autoverzekeraars voor dure auto's

Er zijn verschillende gespecialiseerde autoverzekeraars op de markt die zich exclusief richten op eigenaren van dure auto's. De premie van veel van deze autoverzekeraars ligt echter ruim 150% hoger dan bij een normale autoverzekeraar het geval is. Gelukkig zijn meer en meer reguliere autoverzekeraars zich ook gaan richten op de categorie 'dure auto's' waardoor het aanbod langzamerhand begint te groeien.


Dure auto verzekeren bij uw huidige autoverzekeraar

Hoewel verschillende autoverzekeraars claimen geen auto's met een te hoge nieuwwaarde te verzekeren, raden wij altijd aan het toch eerst te proberen. Dit werkt het best door uw huidige verzekeraar gewoon eens te bellen. Autoverzekeraars zijn namelijk (vooral bij goede klanten) over het algemeen best bereid een uitzondering te maken. Door niet over te stappen naar een verzekeraar voor 'exclusieve auto's' bespaart u met gemak 150% op de kosten. Let er wel op dat het hier gaat om een lichte overschrijding van de nieuwprijsgrens.

Stel: uw autoverzekeraar verzekert geen auto's waarvan de nieuwwaarde boven de 80.000 euro ligt. Bij uw verzekeraar heeft u echter meerdere verzekeringen lopen (u bent dan een gewaardeerde klant), u heeft 10 schadevrije jaren opgebouwd (u wordt dan geacht een goed bestuurder te zijn) en uw nieuwe auto ligt met een aanschafprijs van 110.000 euro 'slechts' 30.000 euro boven de nieuwwaardegrens die door uw autoverzekeraar is vastgesteld. De kans is in dit geval vrij groot dat uw verzekeraar uw nieuwe auto gewoon zal verzekeren. Dit ligt anders wanneer u weinig schadevrije jaren heeft, of een redelijk nieuwe klant bent. Ook voor auto's waarvan de nieuwprijs ver boven de vastgestelde grens ligt, is de kans klein dat een aanvraag wordt geaccepteerd.


Dure auto verzekeren bij een semi-specialist

Om een dure auto te verzekeren bent u niet meer alleen aangewezen op de verzekeraars van exclusieve auto's. Het is tegenwoordig ook mogelijk een speciale verzekering voor een dure auto af te sluiten bij een normale autoverzekeraar. Hoewel de premie van deze autoverzekering hoger ligt dan het geval zou moeten zijn, ligt deze premie nog steeds een stuk lager dan wanneer een autoverzekering zou worden afgesloten bij een exclusieve autoverzekeraar. Uw dure auto verzekeren kan onder andere bij Verzekeruzelf.nl en Delta Lloyd.

Bent u benieuwd welke autoverzekeraar in uw geval het goedkoopst is? Maak dan gebruik van onze autoverzekering vergelijker. Wanneer u het kenteken van een dure auto invult worden de resultaten daarop aangepast. Alleen autoverzekeraars waarvan de kans groot is dat deze u accepteren, worden getoond.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01