Auto direct verzekeren

Direct uw auto verzekeren? Als u een auto heeft gekocht, wilt u deze auto direct verzekeren. Via onze vergelijker vindt u snel de juiste verzekering. Binnen vijf minuten heeft u de verschillende verzekeraars vergeleken en kunt u de autoverzekering direct afsluiten.

Uw auto direct verzekeren via Totaalbesparen.com

Wanneer u snel een autoverzekering nodig hebt kunt u via totaalbesparen.com eenvoudig vergelijken. Hierna is het afsluiten van de autoverzekering snel gedaan. Het gaat als volgt:

 • U vergelijkt en kiest de beste autoverzekering
 • U kunt de autoverzekering direct afsluiten
 • U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag
 • U hoort of uw aanvraag direct is goedgekeurd, of dat u een voorlopige dekking heeft
 • In beide gevallen kunt u de weg op


  [inhoudsopgave]


Autoverzekering direct geldig?


Na de aanvraag is uw autoverzekering direct geldig. Dat betekent dat u de weg op kunt met uw auto. Wanneer u een voorlopige dekking heeft gekregen wordt dit normaliter later omgezet in een definitieve dekking. Het kan voorkomen dat uw aanvraag alsnog wordt afgewezen. Dit kan meerdere oorzaken hebben:
 • Er zijn gegevens verkeerd ingevuld
 • Belangrijke punten zijn niet ingevuld
 • Het schadeverleden kan ook een oorzaak zijn

Auto direct verzekerd en geaccepteerd


Wilt u direct een auto verzekeren, omdat u er nu mee weg wilt rijden? Dat is geen punt. U bent direct verzekerd na het aanvragen van de autoverzekering. En dat betekent dat u meteen de weg op kunt. Zoals gezegd geven sommige verzekeraar een voorlopige dekking af. Ook dan bent u nu direct verzekerd. Eventueel kan de verzekeraar later doorgeven dat de verzekering niet wordt geaccepteerd. In de tussentijd bent u alsnog gewoon verzekerd.

Autoverzekering direct afsluiten


U kunt een autoverzekering online afsluiten. Dit gaat snel en eenvoudig. Ook als u bijvoorbeeld bij de autodealer staat. Let erop dat u niet onverzekerd de weg op mag. Dat is illegaal.
 • Het kenteken van de auto
 • Uw naam, geboortedatum en adresgegevens
 • Hoeveel schadevrije jaren u heeft
 • Het aantal kilometers dat u jaarlijks (verwacht) te rijden
 • Welke dekking u wilt
 • De meldcode van de auto die u wilt verzekeren
Aan de hand van de bovenstaande gegevens wordt het premiebedrag bepaald. Dit is wat u maandelijks gaat betalen voor de autoverzekering.

Als u de autoverzekering liever niet online wilt afsluiten is het ook mogelijk om het telefonisch te regelen. U kunt de vergelijking doen en daarna contact opnemen met een verzekeraar. Dan wordt u telefonisch geholpen. Dit is ook handig als u vragen heeft.

Auto direct verzekeren in het weekend?


Heeft u in het weekend een auto gekocht, dan wilt u deze natuurlijk ook direct verzekeren. Dat bent u bovendien verplicht, want anders mag u de weg niet op. Gelukkig is een auto verzekeren in het weekend gewoon mogelijk. Lees hier alles over een auto direct verzekeren op zaterdag en een auto verzekeren op zondag.

In vijf stappen uw auto direct verzekeren


 1. Vul uw naam, geboortedatum, adresgegevens en het kenteken van uw auto in
 2. Vul in hoeveel schadevrije jaren u heeft
 3. Maak een keuze uit één van de dekkingen (WA, WA beperkt casco en All Risk)
 4. Noteer hoeveel kilometers u per jaar rijdt
 5. Maak een keuze uit één van de verzekeringen die u te zien krijgt
Wanneer u deze stappen volgt krijgt u de voordeligste verzekeringen. Het is natuurlijk zonde als u teveel betaalt of een verkeerde verzekering afsluit. Tevens bespaart u met dit stappenplan een hoop tijd.

Aandachtspunten tijdens het afsluiten van de autoverzekering


Een auto per direct verzekeren kan, maar let in de snelheid wel goed op of u de juiste gegevens invoert. Controleer daarom het volgende:
 • Controleer of u de gegevens juist heeft ingevuld
 • Kijk na of u de gewenste dekking heeft gekozen
 • Bekijk of het pakket voldoet aan uw wensen en/of eisen

Autoverzekering dekkingen


Snel een auto verzekeren? Wees er zeker van dat u de juiste dekking kiest. U bent verplicht om de auto WA te verzekeren. Hiermee is de schade gedekt die u toebrengt aan een ander. De WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering. Daarnaast kunt u de auto WA beperkt casco verzekeren. Hiermee is ook schade door diefstal of inbraak gedekt en storm-, hagel-, brand- en ruitschade gedekt. De meest uitgebreide dekking is de Allrisk dekking (ook wel WA volledig casco genoemd). Met deze dekking is ook de schade aan uw eigen auto gedekt, ook als het uw eigen schuld was. In alle gevallen kunt u uw auto gelijk verzekeren en direct rijden.Veelgestelde vragen


Mag ik direct de weg op?
Dit hangt af van de reactie op uw aanvraag. U ontvangt een bevestigingsmail. Hierin staat de status van uw aanvraag. Als deze is geaccepteerd of u heeft een voorlopige dekking dan mag u de weg op. Het kan in enkele gevallen ook gebeuren dat de aanvraag wordt geweigerd. In dat geval bent u niet verzekerd en mag u niet de weg op.

Kan ik mijn auto direct verzekeren zonder rijbewijs?
Ja, dit is mogelijk. Wel is het lastiger. Dit komt omdat de premie hoger is of dat de verzekeraar bepaalde eisen stelt. Wij raden u aan hier goed naar te kijken in de voorwaarden.

Autoverzekering vergelijken
Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01