Autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is verplicht zodra u een auto bezit. Hieronder kunt u direct de autoverzekering online afsluiten.

Autoverzekering vergelijken

Waarom een autoverzekering afsluiten?

Waarom een autoverzekering afsluiten?

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Zodra u een auto hebt, moet u deze verzekeren. Een WA dekking is de minimale dekking en is verplicht. Dat geldt zowel voor een particuliere als een zakelijke autoverzekering. U bent hiermee verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen. Schade aan de eigen auto is daarmee niet verzekerd. Daarna komt de WA beperkt casco dekking. Daarmee dekt u ook diefstal. De meest uitgebreide dekking is de allrisk autoverzekering. Hiermee dekt u ook de schade die u zelf heeft veroorzaakt. De allrisk dekking is vooral voor een dure auto interessant.    [inhoudsopgave]


Wanneer moet ik de autoverzekering afsluiten?


Zodra u een auto op uw naam laat zetten, ook wel auto overschrijven genoemd, moet u deze verzekeren. Zonder autoverzekering mag u niet de weg op. Doet u dit wel, dan riskeert u een hoge boete. Ook als u een maand niet met de auto rijdt, moet u deze verzekeren. Voordat u de auto ophaalt bij de dealer of garage kunt u de autoverzekering al online afsluiten. U kunt dan direct de weg op, zodra u de auto heeft gehaald.

Stappenplan autoverzekering afsluiten


Een autoverzekering afsluiten doet u simpel in een paar stappen. Deze stappen zijn;
  • Vul uw kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren in
  • Kies uw dekking: WA, WA beperkt casco of allrisk
  • Vul in hoeveel kilometer u per jaar rijdt
  • Start met vergelijken, bovenaan vindt u de goedkoopste
  • Kies de verzekering die u wilt afsluiten en sluit af

In deze 5 stappen kunt u de autoverzekering online afsluiten. Houdt het kenteken en uw schadevrije jaren dus bij de hand. De verzekeraar houdt u op de hoogte van de aanvraag. Zodra u bent geaccepteerd ontvangt u het polisblad.

Goedkope autoverzekering afsluiten


U wilt natuurlijk niet teveel premie betalen voor uw autoverzekering. De WA dekking is de goedkoopste autoverzekering. Of dit ook de meest slimme keus is, hangt af van uw auto. Heeft u een nieuwe auto, dan is de WA dekking onvoldoende. U heeft dan waarschijnlijk een allrisk dekking nodig. Voor een oudere auto kunt u een goedkope autoverzekering afsluiten. Een WA dekking of WA beperkt casco dekking is dan een goede keus.

Beste autoverzekering afsluiten


Indien u niet perse de goedkoopste verzekering wilt, maar liever hebt dat het juiste gedekt wordt. Dan bent u op zoek naar de beste autoverzekering. Ook de beste vindt u door te vergelijken. Door het aangeven van uw wensen en uw gegevens, maakt de tool een vergelijking op basis van uw auto. Dit resulteert in de beste verzekering voor uw auto.

Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs


Het komt weleens voor dat iemand een autoverzekering wilt afsluiten zonder een rijbewijs. Bijvoorbeeld als een ouder een auto koopt voor zijn of haar kind. Verzekeraars zijn hier niet heel happig op, maar er worden wel eens uitzonderingen gemaakt. Er moet dan iemand anders als hoofdbestuurder opgegeven worden. Deze persoon dient wél een rijbewijs te hebben. Daarnaast moet deze persoon op hetzelfde adres wonen. Lees hier meer over een auto op naam zetten zonder rijbewijs.

Autoverzekering afsluiten op naam van de ouders


Een autoverzekering afsluiten op naam van de ouders klinkt aantrekkelijk, maar is het vaak niet. De premie is in eerste instantie lager, maar de schadevrije jaren worden opgebouwd door de ouders. Uw kind bouwt hierdoor zelf geen jaren op en betaalt hierdoor later alsnog een hoge premie. Een autoverzekering afsluiten voor uw kind is daarom niet verstandig. Lees hier meer over een auto op naam zetten van iemand anders.

Autoverzekering in het weekend


Koopt u in het weekend een auto, dan wilt u ook direct een verzekering. Anders mag u met uw nieuwe auto niet de weg op. Gelukkig is dat geen probleem. Zo kunt u op ook op zaterdag een autoverzekering aanvragen. Auto op zondag gekocht? Verzeker uw auto dan direct op zondag.Autoverzekering aanvragen


Een autoverzekering aanvragen is tegenwoordig heel simpel. Start met vergelijken en u kunt de autoverzekering direct afsluiten. Dit kost u slechts een paar minuten. Na het aanvragen van de autoverzekering, ontvangt u bericht van de verzekeraar. De accepteert u direct of u ontvangt een voorlopige dekking. In beide gevallen kunt u direct de weg op. Indien de verzekeraar u weigert, dient u elders een nieuwe autoverzekering aan te vragen. Heeft u nog een oude verzekering, vergeet dan niet om uw oude verzekering op te zeggen. Dat geldt ook zodra u een auto heeft verkocht en geen nieuwe auto koopt. U ontvangt dan een vrijwaringsbewijs en een nieuwe autoverzekering afsluiten is in dat geval niet nodig.

Autoverzekering afsluiten

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01