Een inboedelverzekering afsluiten

Met een inboedelverzekering zijn de spullen die in uw woning staan verzekerd tegen schade en inbraak. Een inboedelverzekering afsluiten is daarom erg handig en kan bij veel verzekeraars.

Inboedelverzekering vergelijken

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Al uw spullen samen kunnen van veel waarde zijn. De totale waarde kan wel tot in de duizenden euro’s oplopen. Dit is een behoorlijk bedrag. Raakt u al uw bezittingen kwijt? Door bijvoorbeeld een brand? Dan kan het een hoop geld kosten om alles te vervangen. Ook kunnen er waardevolle spullen uit uw huis worden gestolen. Een inboedelverzekering afsluiten is daarom zeker geen overbodige luxe. Op deze pagina leest u meer over de vraag waarom een inboedelverzekering afsluiten.

    [inhoudsopgave]

Inboedelverzekering afsluiten verplicht?


Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar veel mensen kiezen hier vrijwillig voor. Met een inboedelverzekering weet u zeker dat de verzekeraar een bedrag uitkeert om uw spullen te vervangen na schade of inbraak. U hoopt natuurlijk nooit gebruik te hoeven maken van deze verzekering. Maar zodra het nodig is, is het wel zo fijn om een inboedelverzekering te hebben. U vindt de beste inboedelverzekering door u vooraf in te lezen en de verzekering te vergelijken.

Hoe kan ik een inboedelverzekering afsluiten?


Er zijn veel verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. U kunt zelf kiezen waar en wanneer u de inboedelverzekering afsluit. De meeste mensen sluiten een inboedelverzekering af zodra zij een nieuw huis kopen of huren. Maar ook als u al een tijdje ergens woont kunt u uw inboedel laten verzekeren of overstappen van verzekeraar. Bij een inboedelverzekering afsluiten bepaalt u de waarde van uw inboedel en geeft u dit door aan uw verzekeraar. De verzekeraar weet dan hoeveel uw inboedel waard is en hoeveel er uitgekeerd moet worden als de totale inboedel vervangen moet worden. Dit heeft invloed op de hoogte van de premie. Het is belangrijk dat u uw inboedel niet te laag laat verzekeren. Schat u de waarde van uw inboedel te laag in? Dan kan hierdoor onderverzekering ontstaan. Dit houdt in dat u onvoldoende verzekerd bent en bij schade of inbraak een lager bedrag uitgekeerd krijgt.

Waar kunt u een inboedelverzekering afsluiten?


Een inboedelverzekering kan bij vrijwel iedere verzekeraar. Hierdoor is het aanbod groot. Bovendien kunnen er grote verschillen in premies en voorwaarden zijn. Het kan dan ook lastig zijn om de beste inboedelverzekering te vinden. Wilt u een inboedelverzekering afsluiten? Bekijk dan eerst goed wat de opties voor u zijn. Het komt voor dat u bij de ene verzekeraar een stuk goedkoper uit bent met dezelfde dekking dan bij een andere verzekeraar. Bij vrijwel iedere verzekeraar kunt u online een inboedelverzekering afsluiten. U vult uw gegevens in en verstuurt de aanvraag. De verzekeraar houdt u op de hoogte van uw aanvraag. Zodra u bent geaccepteerd ontvangt u uw polis.

Wat is een inboedelverzekering?

De inboedelverzekering valt samen met de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering onder de woonverzekeringen. Dit zijn de verzekeringen die u afsluit als u bijvoorbeeld verhuist. De inboedelverzekering dekt alle spullen die in uw huis staan tegen schade en inbraak. Het gaat dan niet om de woning zelf, maar om alle losse spullen. Denk bijvoorbeeld aan kasten, stoelen, een tafel, apparaten, kleding en sieraden. Onder de inboedel vallen al uw bezittingen die u makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Deze spullen zijn als het ware verhuisbaar. Bijvoorbeeld de keuken, de badkamer, leidingen en een inbouwkast behoren niet tot de inboedel omdat deze aan de woning vast zitten. De woning zelf en alle vaste onderdelen hiervan vallen onder de opstalverzekering. Een inboedelverzekering afsluiten doet u om uw ‘losse’ spullen in uw huis te verzekeren.


Een inboedelverzekering vergelijken en afsluiten


Er zijn veel verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. Hierdoor kunnen de verschillen sterk uiteen lopen. Wilt u een inboedelverzekering afsluiten? Wij raden altijd aan om te vergelijken voordat u een verzekering afsluit. Door een inboedelverzekering te vergelijken bespaart u al snel flink op de kosten. Via onze vergelijker ziet u direct welke opties er zijn en welke inboedelverzekering het goedkoopste is. Wij zetten de goedkoopste verzekering altijd bovenaan. Toch raden wij u aan om ook goed naar de voorwaarden te kijken. Het komt vaak voor dat een goedkope inboedelverzekering ook de minste dekking biedt. Daarnaast hanteert een goedkope verzekering meestal ook het hoogste eigen risico. Een inboedelverzekering vergelijken doet u daarom als volgt:
  • Kies de gewenste dekking
  • Bepaal de waarde van uw inboedel
  • Kies de hoogte van het eigen risico
  • Bekijk de opties
  • Vergelijk de premies en de voorwaarden
  • Kies de beste inboedelverzekering

Vergelijken en afsluiten

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01