Inboedelverzekering afsluiten

Wilt u een inboedelverzekering afsluiten? Vergelijk via onze website alle inboedelverzekeringen en sluit de beste af. Binnen 5 minuten geregeld!
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 1 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 03 mei 2021

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Al uw spullen samen kunnen van veel waarde zijn. De totale waarde kan wel tot in de duizenden euro’s oplopen. Dit is een behoorlijk bedrag. Raakt u al uw bezittingen kwijt? Door bijvoorbeeld een brand? Dan kan het een hoop geld kosten om alles te vervangen. Ook kunnen er waardevolle spullen uit uw huis worden gestolen. Een inboedelverzekering afsluiten is daarom zeker geen overbodige luxe. Op deze pagina leest u meer over de vraag waarom een inboedelverzekering afsluiten.

Is het afsluiten van een inboedelverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar veel mensen kiezen hier vrijwillig voor. Met een inboedelverzekering weet u zeker dat de verzekeraar een bedrag uitkeert om uw spullen te vervangen na schade of inbraak. U hoopt natuurlijk nooit gebruik te hoeven maken van deze verzekering. Maar zodra het nodig is, is het wel zo fijn om een inboedelverzekering te hebben. U vindt de beste inboedelverzekering door u vooraf in te lezen en de verzekering te vergelijken.

Wanneer een inboedelverzekering afsluiten?

U kunt zelf kiezen waar en wanneer u de inboedelverzekering afsluit. De meeste mensen sluiten een inboedelverzekering af zodra zij een nieuw huis kopen of huren. Maar ook als u al een tijdje ergens woont kunt u uw inboedel laten verzekeren of overstappen van verzekeraar. Bij een inboedelverzekering bepaalt u de waarde van uw inboedel en geeft u dit door aan uw verzekeraar. De verzekeraar weet dan hoeveel uw inboedel waard is en hoeveel er uitgekeerd moet worden als de totale inboedel vervangen moet worden. Dit heeft invloed op de hoogte van de premie. Het is belangrijk dat u uw inboedel niet te laag verzekerd. Schat u de waarde van uw inboedel te laag in? Dan kan hierdoor onderverzekering ontstaan.

Inboedelverzekering afsluiten via Totaalbesparen.com

Een inboedelverzekering afsluiten kan bij vrijwel iedere verzekeraar. Hierdoor is het aanbod groot. Bovendien kunnen er grote verschillen in premies en voorwaarden zijn. Het kan dan ook lastig zijn om de beste inboedelverzekering te vinden. Wilt u een inboedelverzekering afsluiten? Bekijk dan eerst goed wat de opties voor u zijn. Het komt voor dat u bij de ene verzekeraar een stuk goedkoper uit bent met dezelfde dekking dan bij een andere verzekeraar. 

inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Er zijn veel verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. Hierdoor kunnen de verschillen sterk uiteen lopen. Wilt u een inboedelverzekering afsluiten? Wij raden altijd aan om te vergelijken voordat u een verzekering afsluit. Door een inboedelverzekering te vergelijken bespaart u al snel flink op de kosten. Via onze vergelijker ziet u direct welke opties er zijn en welke inboedelverzekering het goedkoopste is. Wij zetten de goedkoopste verzekering altijd bovenaan. Toch raden wij u aan om ook goed naar de voorwaarden te kijken. Het komt vaak voor dat een goedkope inboedelverzekering ook de minste dekking biedt. Daarnaast hanteert een goedkope verzekering meestal ook het hoogste eigen risico. Een inboedelverzekering vergelijken doet u daarom als volgt:

  • Kies de gewenste dekking
  • Bepaal de waarde van uw inboedel
  • Kies de hoogte van het eigen risico
  • Bekijk de opties
  • Vergelijk de premies en de voorwaarden
  • Kies de beste inboedelverzekering

Andere handige pagina's