Wanneer een inboedelverzekering gebruiken?

Als u een inboedelverzekering hebt, dan wilt u deze alsnog liever niet gebruiken. Want dat betekent dat uw spullen zijn gestolen of kapot zijn gegaan. Wanneer u een inboedelverzekering gebruikt leest u hieronder
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 5 mei 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 05 mei 2021

Wanneer een inboedelverzekering gebruiken?

U gebruikt de inboedelverzekering zodra er bij u is ingebroken en er zijn spullen gestolen. Of als er schade is ontstaan door een onvoorziene gebeurtenis. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

  • de vaatwasser lekt onverwachts en dit zorgt ervoor dat uw vloer bol gaat staan. Uw vloer moet hierdoor vervangen worden.
  • er komt ‘s nachts een inbreker uw woning in en steelt uw trouwring en laptop.
  • er is lekkage ontstaan, waardoor uw muren opnieuw geschilderd moeten worden.
  • door kortsluiting door de oplader van uw tablet.
  • er komt water uw woning binnen door erge regenval en hierdoor is uw tapijt stukgegaan. Het tapijt zal moeten worden vervangen.
  • uw kind stoot per ongeluk een dure vaas omver en deze moet vervangen worden.

Onvoorziene gebeurtenis

Zoals u uit de voorbeelden kunt opmaken gaat het om gebeurtenissen die plotseling gebeuren en u niet kon voorzien. Heeft u achterstallig onderhoud, dan kan de verzekeraar ervoor kiezen om minder uit te keren. Daarnaast is het bij inbraak van belang dat er sporen van braak aanwezig zijn.

Als de schade boven een bepaald bedrag is of als u meerdere schades in korte tijd heeft geclaimd, dan kan de verzekeraar ervoor kiezen om een schade expert langs te sturen. Hij of zij zal de schade meten en op basis daarvan beslist de verzekeraar of zij een uitkering doet en hoe hoog het bedrag zal zijn.

De verzekeraar zal geen schade vergoeden zodra de schade met opzet is ontstaan, als de woning niet wordt onderhouden of als iemand binnen is gekomen doordat de deur openstond. Inboedelverzekeringen keren ook geen geld uit als het gaat om schade aan de woning zelf, hiervoor kunt u een opstalverzekering afsluiten.

wanneer een inboedelverzekering gebruiken

Andere handige pagina's