Opstalverzekering berekenen

Een opstalverzekering berekenen zorgt ervoor dat u zeker weet dat u de beste verzekering heeft die aansluit bij uw wensen. Het tarief van een opstalverzekering is afhankelijk van verschillende factoren zoals woonplaats, woningtype, gezinssamenstelling en woningoppervlakte.

Opstalverzekering vergelijken

Waarom een opstalverzekering berekenen?

Waarom een opstalverzekering berekenen?

Omdat verschillende factoren van invloed zijn op de hoogte van het tarief is het vrij lastig zelf te berekenen hoeveel de opstalverzekering bij een bepaalde verzekeraar gaat kosten. Dit wordt zelfs praktisch onmogelijk omdat de verschillende verzekeraars de verschillende factoren elk een ander gewicht toekennen. Bij de ene verzekeraar is het bijvoorbeeld van belang op welk type de fundering het object is gebouwd terwijl dit bij de ander niet uitmaakt.

Belangrijkste factoren voor de berekening

De factoren die het zwaarst meewegen bij het berekenen van de opstalverzekering zijn:
  • woonplaats
  • gezinssamenstelling
  • het type woning
  • de oppervlakte van de woning
  • mate van afwerking van het huis
Het verzekeren van een houten huis is daarnaast bij veel verzekeraars niet mogelijk.

Afwerking van je huis en opstalverzekering berekenen

De afwerking van een huis is voor een opstalverzekeraar een belangrijke factor. Heeft uw huis een luxe keuken en badkamer? Dan zal de premie van uw verzekering hoger zijn dan wanneer er een oude badkamer en keuken in het huis zitten.

Soort dak en het berekenen van je opstalverzekering

Er zijn verschillende soorten daken. De meest bekend is een schuin dak met dakpannen. Heeft u een rieten dak? Dan is de kans groot dat de kosten van uw opstalverzekering hoger worden. Een rieten dak zal bij brand sneller in de vlammen op gaan. Hierdoor hanteren de meeste verzekeraars hier een premie toeslag voor.

Eigenschappen die verzekeraars liever niet zien

Zoals gezegd is het bij veel verzekeraars niet mogelijk een opstalverzekering af te sluiten voor een houten huis. Er zijn verschillende eigenschappen die het moeilijker maken om de beste opstalverzekering te kunnen vinden. Naast de constructie zijn dit onder andere het type inrichting van de woning. Veel verzekeraars verzekeren liever geen woning met een luxe badkamer of luxe keuken. Met een beetje pech heeft u keuze uit slechts een handjevol verzekeraars, die nog bereid zijn een opstalverzekering aan te bieden.


Kosten opstalverzekering berekenen met vergelijkingsmodule

Omdat het praktisch haast onmogelijk is om zelf een correcte berekening te maken van het tarief dat betaald moet worden voor de opstalverzekering bieden wij u graag onze vergelijkingsmodule voor opstalverzekeringen aan. Door gebruik te maken van onze opstalverzekering vergelijker ziet u direct welke verzekeraars u kunnen verzekeren op basis van uw persoonlijke situatie. Daarnaast worden ook direct de tarieven getoond. U hebt dus ook meteen een overzicht van alle berekende prijzen van de verschillende opstalverzekeringen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01