Beste opstalverzekering

Uw woning goed verzekeren? Dan bent u vast op zoek naar de beste opstalverzekering. Deze vindt u hieronder eenvoudig door te vergelijken.

Opstalverzekering vergelijken

Wat is de beste opstalverzekering?

Wat is de beste opstalverzekering?

Brand, storm en inbraak kunnen voor flink wat schade zorgen. Met een opstalverzekering worden de kosten door schade aan uw woning gedekt. Wilt u een verzekering voor uw huis afsluiten? Dan wilt u uiteraard de beste opstalverzekering.

  [inhoudsopgave]

Een opstalverzekering vergelijken


Bent u op zoek naar de beste opstalverzekering? Dan ziet u al snel dat er veel opties mogelijk zijn. Veel verzekeraars bieden woonverzekeringen aan. Maar wat is de beste opstalverzekering? En welke verzekering past het beste bij uw persoonlijke situatie? Om daar achter te komen, kunt u de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. U ziet dan direct welke opties er zijn, wat de kosten zijn en welke verzekering het beste bij uw woning past. Via de vergelijker vult u de gevraagde gegevens in en u krijgt een overzicht van alle opstalverzekeringen.

De beste opstalverzekeringen vergelijken doet u in een paar stappen:
 • Bepaal welke dekking u voor uw woning wilt
 • Vul de gevraagde woongegevens in
 • Bekijk de verschillende opties
 • Vergelijk de premies en voorwaarden
 • Kies de beste opstalverzekering
 • Sluit direct online de verzekering af

Waarom een opstalverzekering?


De opstalverzekering valt onder de woonverzekeringen. In Nederland is het niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Toch kan het erg verstandig zijn om dit wel te doen. Bovendien kunnen hypotheekverstrekkers u wel verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Met een opstalverzekering is uw huis inclusief alle vaste onderdelen hiervan verzekerd tegen schade. Met vaste onderdelen wordt alles bedoeld dat nagelvast aan het huis vast zit. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, de keuken en het toilet, maar ook leidingen, de centrale verwarming en schuurtjes. Een brand of storm kan uw huis volledig verwoesten. De kosten om de woning te herbouwen zijn voor veel mensen onbetaalbaar. Een opstalverzekering biedt dan uitkomst.

Met een opstalverzekering is uw huis verzekerd tegen:
 • Schade door brand
 • Blus-, rook- en roetschade
 • Schade door ontploffing
 • Schade door diefstal en inbraak
 • Stormschade
 • Schade door blikseminslag
 • Wateroverlast, hagelschade en vorstschade

Opstalverzekering: niet verplicht, wel noodzakelijk


In Nederland is iedere volwassene verplicht om een zorgverzekering en een WA verzekering af te sluiten bij auto- of motorbezit. De opstalverzekering is bij wet niet verplicht, maar de praktijk wijst vaak anders uit. De opstalverzekering valt samen met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren en de inboedelverzekering onder de noodzakelijke verzekeringen. Dit houdt in dat u deze verzekering nodig heeft om niet in financiële problemen te komen. Huurt u een woning? Dan is het niet nodig om een opstalverzekering af te sluiten. Uw verhuurder is verplicht om de woning goed te verzekeren. Maar heeft u een koophuis? Dan is het wel noodzakelijk om een opstalverzekering af te sluiten. Koopt u een huis met een hypotheek? De hypotheekverstrekker verplicht u dan om uw woning goed te verzekeren. Dit is omdat de woning dient als onderpand van de hypotheek. Koopt u een huis zonder hypotheek? Dan is de keuze aan u of u wel of geen opstalverzekering afsluiten. Vrijwel alle huizenbezitters kiezen ervoor om dit wel te doen.

Hoe kies ik de beste opstalverzekering?


Net als bij de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering, heeft u voor de woonhuisverzekering keuze uit een groot aanbod. Veel verzekeraars bieden opstalverzekeringen aan. Het kan dan ook lastig zijn om de beste opstalverzekeringen te vinden. Daarom raden wij het altijd aan om te vergelijken. Via onze website kunt u de vergelijkingstool gebruiken en de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Hierbij let u zowel op de kosten als op de voorwaarden. Het is verleidelijk om direct voor de goedkoopste opstalverzekering te kiezen. Toch is het belangrijk om ook goed naar de voorwaarden te kijken. Een goedkope verzekering biedt vaak een lagere dekking en een hoger eigen risico. Maar de duurste verzekering is niet per definitie ook de beste opstalverzekering.


Beste opstalverzekering 2020 vergelijken


Wat is de beste opstalverzekering? Dat is afhankelijk van uw eigen wensen en eisen. Iedere verzekeraar bepaalt zijn eigen premie, dekking en voorwaarden. Daarom kunnen er grote verschillen zijn. Een opstalverzekering vergelijken is daarom erg handig. Zo weet u precies welke opties er zijn, wat de bijbehorende kosten zijn en wat de verschillen in dekking en voorwaarden zijn. Het kan namelijk voorkomen dat een schadegeval bij de ene verzekeraar wel wordt verzekerd en bij de andere niet. Daarnaast werken verzekeraars met uitsluitingen. In de voorwaarden worden dan situaties geschetst waarbij de verzekeraar niet uitkeert. Dit kan bijvoorbeeld brand door achterstallig onderhoud of schade door onvakkundige werkzaamheden zijn. Let bij het afsluiten van de opstalverzekering daarom altijd goed op de voorwaarden. Bovendien kan er een groot verschil in premie zijn. Door de beste opstalverzekering 2020 te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt én uw huis goed verzekerd is.

Beste opstalverzekering vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01