Opstalverzekering berekenen

Een opstalverzekering berekenen zorgt ervoor dat u zeker weet dat u de beste verzekering heeft die aansluit bij uw wensen. De kosten van een opstalverzekering hangen van van uw woonplaats, woningtype, gezinssamenstelling en woningoppervlakte.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 9 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 29 april 2021

Waarom een opstalverzekering berekenen?

De premie van een opstalverzekering berekenen is verstandig omdat u niet teveel wilt betalen. Gelukkig kan dat tegenwoordig met handige vergelijkers. Zo hoeft u zelf niet alle websites van de verzekeraars langs. Door onze vergelijker te gebruiken berekent u snel de kosten voor uw opstalverzekering. Let ook altijd op de voorwaarden. Hierin staat precies wat er wel en niet gedekt wordt.

Belangrijkste factoren voor de berekening

De factoren die het zwaarst wegen bij het berekenen van de opstalverzekering zijn:

  • woonplaats
  • gezinssamenstelling
  • type woning
  • oppervlakte van de woning
  • mate van afwerking van het huis

Het verzekeren van een houten huis is daarnaast bij veel verzekeraars niet mogelijk.

Afwerking van de woning en een opstalverzekering berekenen

De afwerking van een huis is voor een opstalverzekeraar een belangrijke factor. Heeft uw huis een luxe keuken en badkamer? Dan zal de premie van uw verzekering hoger zijn dan wanneer er een oude badkamer en keuken in het huis zitten. Verbouwt u in de loop van de jaren uw woning? Geef de nieuwe waarde dan door aan uw verzekeraar.

opstalverzekering berekenen

Soort dak en het berekenen van de opstalverzekering

Er zijn verschillende soorten daken. De meest bekende is een schuin dak met dakpannen. Heeft u een rieten dak? Dan is de kans groot dat de kosten van uw opstalverzekering hoger worden. Een rieten dak zal bij brand sneller in vlammen opgaan. Hierdoor hanteren de meeste verzekeraars hier een premietoeslag voor.

Andere handige pagina's

Kosten opstalverzekering berekenen met vergelijkingsmodule

Door gebruik te maken van onze opstalverzekering vergelijker ziet u direct welke verzekeraars u een opstalverzekering kunnen aanbieden. En welke premie daarbij hoort. U kunt hem direct afsluiten. De verzekeraar houdt u op de hoogte van de aanvraag.