Beste rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand betekent dat u wordt bijgestaan tijdens een conflict. U krijgt dan juridische hulp of advies. Wilt u weten wat de beste rechtsbijstandverzekering is? Via onze vergelijker ziet u direct wat voor u de beste optie is.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 28 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 28 april 2021

Wat is de beste rechtsbijstandverzekering?

Bent u op zoek naar een rechtsbijstandverzekering? Dan vraagt u zich vast af: welke rechtsbijstandverzekering is de beste? En dat begrijpen wij. Er zijn tal van verzekeraars bij wie u een rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten. Omdat er zoveel keuze is, kan het lastig zijn om de beste rechtsbijstandverzekering te vinden. Kiest u voor een goedkope of een rechtsbijstandverzekering met de hoogste dekking? Uw keuze hangt volledig van uw eigen wensen af. U kiest zelf welke modules u wel of niet neemt. Het is niet altijd nodig om alle modules mee te verzekeren. U kiest die u wenst. De dekkingen worden bij elke verzekeraar anders genoemd, maar over het algemeen heeft u de keuze uit: Consument, Wonen, Inkomen en Verkeer.

De beste volgens Consumentenbond

De Consumentenbond doet vaak onderzoek naar de beste verzekeringen. Zo hebben zij in december 2020 onderzoek gedaan naar de beste rechtsbijstandverzekeringen. ABN AMRO kwam daaruit naar voren met de beste verzekering voor rechtsbijstand. Allianz, ASR, Ditzo en ZLM maakten de top compleet.

Hoe vind ik zelf de beste?

U kunt zelf de beste rechtsbijstandverzekering vinden door:

  • De premies te vergelijken
  • Reviews te lezen van andere verzekerden
  • De voorwaarden door te lezen
  • Informatie te lezen

Wat dekt de beste rechtsbijstandverzekering?

De dekking bepaalt u zelf bij het afsluiten van de verzekering. Iedereen heeft namelijk andere wensen. Iemand die net met zijn eerste baan begint heeft andere wensen, dan iemand die met pensioen is. 

De module consumenten biedt rechtsbijstand bij geschillen als consument. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om geschillen over een factuur of een geleverd product. Verzekert u de module wonen mee? Dan bent u verzekerd voor conflicten die te maken hebben met wonen. Zoals een geschil met uw huurbaas of buren. Maar ook wanneer er een conflict ontstaat bij het kopen van een woning. De module inkomen geeft dekking bij conflicten op uw werk. Dit kunnen geschillen zijn over een ontslag, uw uitkering, ziekteverlof of pensioen. De laatste module is verkeer. Hiermee verzekert u zich voor alle geschillen die op de weg kunnen ontstaan. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan is het nodig om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Andere handige pagina's

Vergelijk en vind de beste rechtsbijstandverzekering

Wilt u weten wat de beste rechtsbijstandverzekering is? Dan raden wij u aan om te vergelijken. Dit kan enorm lonen. U bespaart al snel een flink bedrag per maand. Zo vindt u de beste rechtsbijstandverzekering:

  • Kies de gewenste dekking
  • Vul uw gegevens in
  • Vergelijk de premies en voorwaarden
  • Kies de beste voor u
  • Sluit direct online de verzekering af