Goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Heeft u een conflict of een geschil? In sommige gevallen zijn er dan juridische stappen nodig. En dit brengt hoge kosten met zich mee. Het is dan handig om de goedkoopste rechtsbijstandverzekering te hebben.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 28 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 28 april 2021

Een goedkope rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is in Nederland niet verplicht. Maar wel handig om te hebben. In sommige gevallen heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Rechtsbijstand houdt in dat u juridische hulp of advies krijgt bij een conflict of geschil. Dit kan bijvoorbeeld met uw werkgever zijn, met de tegenpartij na een ongeval of met uw buren over de erfgrens of geluidsoverlast. Komt u er onderling niet uit en lopen de gemoederen hoog op? Dan komt juridische hulp of advies van pas. De juridische kosten worden gedekt door de verzekering. Daarom kunt u bij veel verzekeraars een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Door te vergelijken kunt u enorm op de kosten besparen. Elke verzekeraar hanteer namelijk zijn eigen premie en voorwaarden.

Vergelijk en vind de goedkoopste

Een rechtsbijstandverzekering vergelijken doet u als volgt:

  • Kiet de gewenste dekking
  • Vul alle gegevens in
  • Vergelijk de premies
  • Lees de voorwaarden
  • Kies een goedkope rechtsbijstandverzekering

Is de goedkoopste ook goed?

Vaak wordt gezegd dat goedkoop duurkoop is. Dat is bij verzekeringen niet het geval. Door de voorwaarden te lezen, weet u wat wel en niet gedekt wordt. De kleine lettertjes zijn dan bekend. Bij verzekeringen geldt niet dat de goedkoopste minder goed is. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeraar zijn zaken goed op orde heeft en daarom een lage premie kan aanbieden. Of dat er veel online geregeld kan worden en de klantenservice daarom kleiner is. Goedkoop is dus goed.

Wat is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten, dan wilt u daarvoor niet teveel betalen. De goedkoopste rechtsbijstandverzekering is voor iedereen een andere. De premie wordt namelijk bepaald aan de hand van een aantal gegevens. Zoals de dekkingen, uw gezin en het verzekerd bedrag. Maak daarom zelf een vergelijking en u vindt snel de goedkoopste voor u.

goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Goedkope rechtsbijstandverzekering in 2021

Wij hebben een voorbeeld gemaakt voor een goedkope verzekering. 

VerzekeraarVerzekerd bedragEigen risicoPremie per maand
AEGON€ 50.000€ 0€ 8,75
Univé€ 50.000€ 0€ 9,75
Centraal Beheer€ 50.000€ 0€ 11,29
FBTO€ 30.000€ 0€ 11,80
OHRA€ 25.000€ 0€ 12,40
Berekend op 28 april 2021 voor een gezin met kinderen. Dekking Consument.

Andere handige pagina's

Wat dekt een goedkope rechtsbijstandverzekering?

Er zijn meerdere dekkingen en u bepaalt zelf wat u wel of niet wenst te verzekeren. Deze modules worden bij alle verzekeraars net iets anders genoemd, maar zijn over het algemeen overal hetzelfde. U heeft de keuze uit de modules: Consument, Wonen, Inkomen en Verkeer.

Bedenk van te voren goed welke dekking u wilt. Dit bepaalt onder andere de hoogte van de premie. Hoe meer modules u meeneemt in uw verzekering, hoe hoger de kosten zijn. Let er daarom op dat u alleen de modules kiest die op u van toepassing zijn. Vaak heeft u niet alle modules nodig en is de kans op oververzekeren groot. Heeft u zich bijvoorbeeld via uw autoverzekering aanvullend verzekerd voor rechtsbijstand? Dan hoeft u niet alsnog voor de module verkeer te kiezen. Hiermee voorkomt u dubbele kosten.

Een goedkope rechtsbijstandverzekering afsluiten

U wilt een rechtsbijstanderzekering, maar liever niet te veel betalen. Dat begrijpen wij. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. De voorwaarden zijn ook van groot belang. Een goedkope rechtsbijstandverzekering biedt soms niet genoeg dekking. Hierdoor loopt u het risico dat u alsnog zelf veel moet bijbetalen. Let bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering daarom ook goed op de dekking en voorwaarden. Hierin staat precies welke juridische hulp en advies u kunt verwachten. Zodra u de beste rechtsbijstandverzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. De verzekeraar houdt u op de hoogte van de aanvraag.