Verzekering koophuis

U heeft net een mooi huis gekocht. Om ervoor te zorgen dat uw woning goed beschermd is, sluit u een verzekering koophuis af. Sommige verzekeringen zijn verplicht en anderen worden aanbevolen.

Woonhuisverzekering vergelijken

Wat zijn woonverzekeringen?

Wat zijn woonverzekeringen?

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering en in het geval van auto- of motorbezit een WA autoverzekering af te sluiten. Dit zijn de verplichte verzekeringen. Er zijn ook noodzakelijke verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar wel erg belangrijk. Onder de noodzakelijke verzekeringen vallen de woonverzekeringen. Het zijn verzekeringen om uw woning en bezittingen te beschermen tegen schade. Dit zijn de:

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering


  [inhoudsopgave]

Bent u net in het bezit van een huis? Dan vraagt u zich vast af: welke verzekeringen heb ik nodig bij een koophuis? Wat zijn verplichte verzekeringen koophuis? De opstalverzekering is verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Heeft u uw huis gekocht met een hypotheek? Dan is de opstalverzekering verplicht. Dit komt omdat uw woning dient als onderpand van de hypotheek. Is uw huis niks meer waard door bijvoorbeeld een brand? Dan is het onderpand ook niets meer waard. Heeft u een koophuis zonder hypotheek? Dan is de opstalverzekering niet verplicht, maar wel noodzakelijke. De inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering zijn nooit verplicht, maar wel nuttige verzekeringen bij koophuis.

Opstalverzekering een verzekering voor een koophuis?


De opstalverzekering valt onder de verplichte verzekeringen koophuis. Met deze verzekering kunt u uw koophuis verzekeren. Het gaan dan om de opstal van de woning. Hieronder valt het huis zelf en alle vaste onderdelen hiervan. Zoals de keuken, de badkamer, schuurtjes en zonnepanelen. De vuistregel is: alles wat nagelvast aan het huis zit, valt onder de opstalverzekering. Volgens de wet is deze verzekering koophuis niet verplicht, maar de praktijk wijst anders uit. Bij het afsluiten van een hypotheek eist de hypotheekverstrekker dat u deze verzekering afsluit. Heeft u een huis zonder hypotheek gekocht? Dan is het uw eigen keuze of u deze koophuis verzekering wel of niet afsluit. Als huurder hoeft u nooit een opstalverzekering af te sluiten. Dit is de taak van de verhuurder. Er zijn veel verzekeraars die verzekeringen koophuis aanbieden. Het is dan ook aan te raden om een verzekering koopwoning vergelijking te maken. Hierdoor krijgt u een direct een overzicht van de verschillen in premie, dekking en voorwaarden.

Koophuis verzekeren met inboedelverzekering


Met de opstalverzekering zijn alleen de woning zelf en alle vaste onderdelen hiervan verzekerd. Uw spullen en bezittingen vallen daarom niet onder de opstalverzekering. Wilt u uw inboedel ook goed verzekeren? Dan is het nodig om een aparte inboedelverzekering af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht. Ook bij het afsluiten van een hypotheek is deze verzekering koophuis niet verplicht. Maar het is wel erg handig om het wel te doen. Een brand kan alles verwoesten. En al uw spullen vervangen kost veel geld. De inboedelverzekering valt daarom onder de verzekeringen koophuis. Veel mensen sluiten direct na het kopen van een huis deze verzekering af. De inboedelverzekering dekt de schade aan al uw bezittingen in de woning. Het gaat dan om alle spullen die u kunt optillen, zoals een tafel, stoelen, kunstwerken en een bank. Maar ook elektronica zoals de computer en laptop. Voordat u een inboedelverzekering afsluit, is het aan te raden om te vergelijken. De premies, voorwaarden en dekking kunnen erg verschillen tussen de verzekeraars.

Verzekeringen koophuis en aansprakelijkheidsverzekering


Een aansprakelijkheidsverzekering dekt alle schade die u bij iemand anders veroorzaakt. U laat bijvoorbeeld per ongeluk een dure vaas vallen. Of uw kind schiet een voetbal door de ruit van de buren. Dankzij de aansprakelijkheidsverzekering draait u niet zelf voor alle kosten op. Deze verzekering wordt daarom vaak tegelijkertijd afgesloten bij de andere verzekeringen koophuis. Een belangrijke voorwaarde van deze verzekering is dat de schades per ongeluk zijn veroorzaakt. Is er opzet in het spel? Dan vergoedt de verzekeraar de schade niet. Een aansprakelijkheidsverzekering kunt u voor het hele gezing afsluiten. Het verschilt per verzekeraar tot welke leeftijd kinderen standaard zijn meeverzekerd. Vergelijk daarom zowel de kosten als de polisvoorwaarden.

Wat voor verzekeringen heb je nodig voor een koophuis?


Onder de verplichte verzekeringen koophuis valt de opstalverzekeringen. Maar alleen als u een hypotheek heeft. Woonverzekeringen zijn niet wettelijk verplicht. Maar de praktijk laat zien dat vrijwel iedere huizenbezitter verzekeringen koophuis afsluit. Schade aan uw huis of spullen kan enorm hoog in de papieren oplopen. Het is dan wel zo prettig als u goed verzekering bent. Welke verzekeringen heb ik nodig bij een koophuis? Dat zijn de opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.


Verzekering koopwoning vergelijken


In Nederland zijn tal van verzekeraars te vinden. Ieder van hen hanteert verschillende premies, dekkingen en voorwaarden. Voordat u een verzekering koophuis afsluit, is het verstandig om te vergelijken. Hierdoor ziet u direct alle opties en kunt u beter een keuze maken uit de vele verzekeringen bij koophuis. Het is belangrijk om op zowel de kosten als de voorwaarden te letten. Het is verleidelijk om direct de goedkoopste koophuis verzekering te kiezen. Maar deze verzekering biedt misschien onvoldoende dekking. Bovendien heeft een verzekering met de laagste premie vaak ook het hoogste risico. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door. Een verzekering koopwoning vergelijken doet u als volgt:
 • Bedenk welke woonverzekering u wilt
 • Kies de gewenste dekking: standaard, uitgebreid of Allrisk?
 • Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in
 • Bekijk de opties die op het beeld verschijnen
 • U vergelijkt de premie, het eigen risico, de dekking en de voorwaarden
 • Na de vergelijking kiest u de verzekering die het beste bij u past
 • U kunt direct online de overstap maken en de verzekering afsluiten

Vergelijk direct

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01