Welke verzekeringen voor een woning zijn er?

Zodra u een woning hebt, zijn er verschillende verzekeringen die u dient af te sluiten. Zo kunt u de woning zelf verzekeren, de spullen die erin staan en nog een aantal zaken. Hieronder vertellen wij u meer.

Opstalverzekering vergelijken

Woonverzekering


De woonverzekering wordt ook wel de opstalverzekering genoemd. Hiermee verzekert u de woning zelf. Het gaat om het object (de woning) en alles wat daar nagelvast aan zit. Denk hierbij aan alles wat zonder hak- en sloopwerk niet van de woning los komt. Bijvoorbeeld een badkamer, een keuken en de garage zijn dus ook gedekt onder de opstalverzekering.

U bent wettelijk niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Heeft u een woning gekocht, dan bent u wel verplicht om een opstalverzekering af te sluiten voor uw hypotheek. Iedere verzekeraar biedt andere dekkingen en premies aan voor de woonverzekering. Het is daarom verstandig om een woonverzekering vergelijking te maken.

Inboedelverzekering


Met de inboedelverzekeringverzekert u de spullen die in de woning staan. Bijvoorbeeld bij inbraak. Het gaat hierbij om alle spullen die u kunt optillen en dus niet (nagel)vast aan de woning zitten. Dus de televisie, een dure vaas, een kunstwerk en meubels.

U bent niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, ook niet bij het afsluiten van een hypotheek. Veel mensen kiezen echter wel voor deze verzekering. Voor een laag bedrag per maand verzekerd u met deze verzekering uw inboedel.

Aansprakelijkheidsverzekering


De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die u bij iemand anders aanbrengt. Bijvoorbeeld omdat u bij iemand thuis een dure bloempot laat vallen. Of als uw kind per ongeluk een bal door een ruit gooit. Voor dergelijke schades kunt u uw aansprakelijkheidsverzekering inschakelen. Het is hierbij van belang dat de schades per ongeluk zijn ontstaan. Schades uit opzet zijn uitgesloten van de verzekering. Zeker voor gezinnen met kinderen is deze verzekering aan te raden.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01