Woonverzekering of opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt ook vaak een woonverzekering genoemd, omdat u met een opstalverzekering uw woning verzekert. In de volksmond is de woonverzekering dan ook vaak gelijk aan een opstalverzekering.

Opstalverzekering vergelijken

Woonverzekering vs opstalverzekering


Een opstalverzekering is een van de woonverzekeringen die u voor uw woning kunt afsluiten. Net zoals een inboedelverzekering. Eigenlijk is de term “woonverzekering” een verzamelterm voor de verschillende verzekeringen voor uw woning. Met een opstalverzekering dekt u schade aan de woning zelf, met een inboedelverzekering de spullen die in de woning staan.

Wat is een opstalverzekering?


Met een opstalverzekering verzekert u uw object, de woning. Tevens is hiermee alles verzekerd wat nagelvast aan de woning zit. Bijvoorbeeld een schutting, de keuken en de badkamer. Deze kunt u namelijk zonder hak- of sloopwerk niet losmaken van de woning.

Opstalverzekering verplicht?


Een opstalverzekering is niet verplicht. Indien u echter een hypotheek afsluit, dan verplicht de geldverstrekker u vaak wel om er een af te sluiten. Hierdoor hebben zij de zekerheid dat de hypotheek wordt betaald.

Wat is gedekt met een opstalverzekering?


Een opstalverzekering dekt de schade die bijvoorbeeld ontstaat door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Als uw woning bijvoorbeeld getroffen wordt door blikseminslag wilt u uw huis weer kunnen opbouwen zoals deze was. Hiervoor sluit u een opstalverzekering af.

Afhankelijk van de door u gekozen dekking kunt u deze uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld met een glasdekking of een all risk opstalverzekering. Om erachter te komen welke dekking bij uw situatie en woning past, merkt u zodra u de woonverzekering vergelijken.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01