Verzekering huurhuis

Als huurder bent u geen eigenaar van de woning. Toch zijn er een aantal belangrijke verzekeringen voor huurders. Welke verzekering huurhuis afsluiten? Dat leggen wij u uit.

Opstalverzekering vergelijken

Wat zijn woonverzekeringen?

Wat zijn woonverzekeringen?

Bent u in een nieuwe huurwoning getrokken? Dan moet u uw huis verzekeren. Onder de woonverzekeringen vallen de volgende verzekeringen: De opstalverzekering, de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Welke verzekeringen heb ik nodig voor een huurhuis? Als huurder hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Dit is de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Met de opstalverzekering is de opstal van de woning verzekerd tegen onder andere brand, storm en inbraak. Onder de opstal valt de woning zelf en alle onlosmakelijke onderdelen hiervan. Denk bijvoorbeeld aan het balkon en een schuurtje. Als huurder bent u wel zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn zowel koophuis als huurwoning verzekeringen.

    [inhoudsopgave]

Inboedelverzekering voor een huurhuis


Een inboedelverzekering is niet verplicht. Maar wel erg handig. Voor een klein bedrag per maand bent u al verzekerd tegen schade en diefstal. Deze verzekering huurwoning dekt alle ‘roerende’ zaken in een woning. Hieronder vallen eigenlijk alle losse spullen die in het huis staan, zoals een bank, kasten en stoelen. Maar ook elektronica zoals een laptop en televisie. Worden er spullen uit het huis gestolen? Zijn al uw spullen verwoest door een brand? Of is er sprake van waterschade? Dan krijgt u een vergoeding uitbetaald dankzij deze verzekering huurhuis. Bij veel verzekeraars kunt u een aanvullende glasverzekering huurwoning afsluiten. Een kapot raam of glasschade door een te hard dichtslaande deur valt onder de opstalverzekering van de verhuurder. Met een glasverzekering huurwoning bent u als huurder gedekt wanneer u een ongelukje veroorzaakt.

Verzekeringen huurhuis en onderverzekering


Sluit u een inboedelverzekering af? Het is belangrijk dat u uw inboedel tegen de juiste waarde verzekerd. Geef de verzekerde waarde nauwkeurig door. Dit kunt u doen door middel van een inboedelwaardemeter. Geeft u een te lage waarde door? Dan is de kans op onderverzekering groot. Hierdoor krijgt u maar een deel van uw bezittingen vergoed om deze te vervangen. Schat u uw inboedel te laag in? Dan bent u onderverzekerd. U krijgt dan een lager bedrag uitgekeerd dan de werkelijke waarde. Stel u heeft u inboedel tegen een waarde van €10.000 verzekerd terwijl de werkelijke waarde €20.000 is. U bent dan voor slechts 50% verzekerd. De verzekeraar vergoedt dan ook maar 50% van de schade. Dit geldt voor elke schadeclaim. In de polisvoorwaarden kunt u altijd teruglezen welke schadegevallen worden vergoed en wat het maximaal verzekerde bedrag is.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering huurwoning?


De aansprakelijkheidsverzekering valt ook onder de woonverzekeringen huurhuis. Ook deze verzekering huurwoning is niet verplicht, maar wel nuttig. De aansprakelijkheidsverzekering huurwoning dekt schade door spelende kinderen, door uzelf of uw huisdier per ongeluk veroorzaakt bij een ander. Uw kind schiet bijvoorbeeld per ongeluk een voetbal door de ruit van de buren. Uw hond vernielt het bloemenperk van de buurvrouw. Of u brengt zonder opzet letselschade aan bij een persoon. Daarnaast kan de verhuurder u ook aansprakelijk stellen voor schade aan de huurwoning. Denk bijvoorbeeld aan lekkage en waterschade. De aansprakelijkheidsverzekering huurwoning zorgt er voor dat u niet zelf hoeft op te draaien voor de kosten van deze schade. U kunt voor het gehele huishouden een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Het verschilt per verzekeraar tot welke leeftijd kinderen standaard zijn meeverzekerd.

Verzekering huurhuis rechtsbijstand


Naast de woonverzekeringen, kunt u als huurder ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Heeft u een conflict met de verhuurder? Is er een geschil met de buren of gemeente? Met de rechtsbijstandverzekering worden juridische kosten gedekt. Deze kunnen behoorlijk hoog oplopen. Bekijk voor het afsluiten goed of u deze verzekering wel echt nodig heeft. Huurders zijn tot op zekere hoogte beschermt door middel van huurbescherming. Een rechtsbijstandverzekering kan soms overbodig zijn waardoor u het risico loopt op oververzekeren.


Huurwoning verzekeringen vergelijken


Welke verzekeringen heb ik nodig voor een huurhuis? Als huurder kunt u een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Beide verzekeringen vallen onder de woonverzekering. Daarnaast kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. U heeft veel opties omdat er veel aanbieders zijn. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen premie, voorwaarden en dekking. Zo kunt u vaak kiezen voor aanvullende dekkingen. Zoals een glasverzekering huurwoning. Omdat elke verzekeraar zelf bepaalt wat er in de polisvoorwaarden staat, kunnen de verschillen groot zijn. Voordat u verzekeringen huurhuis afsluit, is het aan te raden om te vergelijken. Dankzij onze vergelijker op de website, ziet u direct de verschillen in premie, dekking, eigen risico en voorwaarden.

De vergelijker gebruikt u als volgt:
  • U kiest de gewenste dekking
  • U vult de gevraagde gegevens in
  • U bekijkt de opties
  • U vergelijkt de premie, het eigen risico en de polisvoorwaarden
  • U kiest de beste huurwoning verzekeringen
  • U sluit direct online de verzekeringen af

Vaak kijken mensen vooral naar de hoogte van de premie van de huurwoning verzekeringen. U wilt natuurlijk niet te veel betalen. Toch is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Een goedkope verzekering huurhuis biedt misschien onvoldoende dekking of hanteert een erg hoog eigen risico. Hierdoor bent u alsnog duurder uit. De beste verzekering huurhuis is de verzekering die volledig aansluit bij uw woonsituatie en wensen.

Vergelijk woonverzekeringen

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01