Wat is een woonverzekering?

Heeft u een huis gekocht of gehuurd? Dan krijgt u ook te maken met verzekeringen. Maar wat is een woonverzekering nu precies? Wij leggen het u uit.

Opstalverzekering vergelijken

Waarom een woonverzekering?

Waarom een woonverzekering?

Een woonverzekering is de combinatie van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. De opstalverzekering dekt schade aan het huis zelf en alle vaste onderdelen hiervan. Zoals de keuken en de badkamer. De inboedelverzekering dekt schade aan de inboedel. Dit zijn alle losse spullen die in uw huis staan. Zoals de bank, de televisie en kunstwerken. Ontstaat er een brand of storm? En veroorzaakt dit veel schade? Of wordt er ingebroken? Met de woonverzekering heeft u de zekerheid dat de schade aan uw woning en aan uw spullen wordt vergoed. U hoeft dan niet zelf alle kosten te betalen. De woonverzekering is niet verplicht, maar wel noodzakelijk. Deze verzekering voorkomt dat u in de financiële problemen raakt na een brand, storm of inbraak.

  [inhoudsopgave]

Wat is een woonhuisverzekering?


De namen woonverzekering en woonhuisverzekering worden beide gebruikt. Wat is een woonhuisverzekering? En wat is een woonverzekering? Beide zijn hetzelfde. Een woonverzekering wordt vaak een woonhuisverzekering genoemd. Het zijn allebei namen voor de combinatie van een opstal- en inboedelverzekering. Een woonverzekering is alleen verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Koopt u een huis zonder hypotheek? Of huurt u een woning? Dan bepaalt u zelf of u wel of geen woonverzekering afsluit. Toch is het wel aan te raden. De kosten om uw huis te herstellen na een brand of storm zijn torenhoog. Een woonverzekering biedt dan uitkomst.

Woonverzekering dekkingen


Wat is een woonhuisverzekering dekking? U kunt zelf bepalen welke risico’s u met de woonverzekering afdekt. Hoe uitgebreid de verzekering is, hangt af van de dekking die u kiest. Elke verzekeraar hanteert eigen voorwaarden en dekkingen. Daarom kunnen de verschillen sterk uiteen lopen. Over het algemeen heeft u de keuze uit:
 • Een uitgebreide woonverzekering
 • Een extra uitgebreide woonverzekering
 • Een Allrisk woonverzekering

De uitgebreide woonverzekering is een standaard verzekering. Deze biedt de minst uitgebreide dekking. Onder deze verzekering valt schade als gevolg van:
 • Brand inclusief rook-, blus- en roetschade
 • Bliksem en ontploffing
 • Storm, neerslagschade en waterschade
 • Diefstal en inbraak

De extra uitgebreide woonverzekering vergoedt schade door de oorzaken genoemd in de uitgebreide woonverzekering plus nog een aantal extra gevallen. Deze kunnen per verzekeraar verschillen. En worden altijd vermeld in de polisvoorwaarden. Wat is een woonverzekering Allrisk? De Allrisk woonverzekering is de meest uitgebreide optie. Hieronder valt onder andere ook schade door eigen schuld. Let altijd goed op de uitsluitingen. Verzekeraars schetsen soms situaties waarin zij niet uitkeren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om schade door achterstallig onderhoud of brand door onvakkundige werkzaamheden. Uitsluitingen staan altijd vermeld in de voorwaarden. Daarnaast zijn er een aantal gebeurtenissen die standaard zijn uitgesloten. Dit zijn:
 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade door catastrofes zoals oorlog en natuurrampen

De aansprakelijkheidsverzekering


Wat is een woonhuisverzekering aansprakelijkheid? Veroorzaakt u per ongeluk schade aan een ander persoon of aan de spullen van iemand anders? Dan kunt u een flinke rekening verwachten. Zeker als het om letselschade gaat. Het is dan fijn als de verzekeraar de kosten geheel of gedeeltelijk vergoedt. Dit kunt u regelen door middel van een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die u per ongeluk is aanbrengt aan een derde. Zowel letselschade als materiële schade. De aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak in het rijtje van woonverzekeringen genoemd. Dit komt omdat mensen vaak tegelijkertijd met de inboedel- en opstalverzekering direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ook met deze verzekering zijn er verschillende opties mogelijk. Door te vergelijken komt u erachter welke verzekering het beste bij uw situatie past.


Een woonverzekering afsluiten


Wat is een woonverzekering? Hieronder valt de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn veel verzekeraars die een woonverzekering aanbieden. Hierdoor kunnen de verschillen in premie groot zijn. Vergelijken is dan nuttig. Door te vergelijken ziet u de opties en kiest u makkelijk de woonverzekering die perfect aansluit bij uw wensen. Vergeet niet om ook de voorwaarden door te lezen. De goedkoopste woonverzekering is niet altijd de beste optie voor u. Een lagere premie gaat vaak samen met een hoog eigen risico. Daarnaast is het van belang om de uitsluitingen door te nemen. Hierdoor weet u precies waar u wel en niet voor verzekerd bent. U kunt eenvoudig alle woonverzekeringen vergelijken met behulp van onze vergelijker.

Woonverzekering vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01