Wanneer een inboedelverzekering afsluiten?

Ondanks dat veel mensen een inboedelverzekering hebben, kiest iedereen zijn of haar eigen moment om de inboedelverzekering af te sluiten. Veelal wordt de verzekering afgesloten zodra er een nieuw huis wordt gekocht of gehuurd.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 5 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 05 mei 2021

Inboedelverzekering afsluiten bij nieuwe woning

Bij het kopen of huren van een nieuwe woning wordt ook vaak gekeken naar welke verzekeringen er allemaal nodig zijn. Zo is er de opstalverzekering voor het verzekeren van de woning en een inboedelverzekering voor het verzekeren van de spullen die in de woning staan. Beide verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel heel verstandig om te hebben. Als u voor deze verzekeringen kiest, dan laat u deze ingaan op het moment dat u de sleutel van de woning ontvangt. Vanaf dat moment loopt u het risico dat er iets kapot gaat of gesloten wordt en wilt u hiervoor verzekerd zijn.

Ongemerkt staat er veel waarde in uw woning. Denk aan uw meubels, laptop, tablet, telefoon, sieraden, game installatie, geluidsinstallatie, sportattributen, fietsen etc. Samen is dit duizenden euro’s waard. Als dit gestolen wordt of als dit kapot gaat door een onvoorziene gebeurtenis, dan wilt u dit zo snel mogelijk kunnen vervangen. Hiervoor kiest men een inboedelverzekering. Voor ongeveer 10 euro per maand verzekert u hiermee uw inboedel tegen schade of diefstal. Lees hier meer over waarom een inboedelverzekering van belang is.

Inboedelverzekering tussentijds afsluiten of wijzigen

Ook als u al een tijdje in uw woning woont en nu een verzekering voor uw inboedel wilt afsluiten of als u wilt overstappen van verzekeraar, dan kan dat gewoon. Het is verstandig om een inboedelverzekering te vergelijken. Iedere verzekeraar hanteert namelijk andere polisvoorwaarden en premies. Is het voor u bijvoorbeeld van belang dat de premie zo laag mogelijk is of dat de voorwaarden zo uitgebreid mogelijk zijn? Afhankelijk van uw wensen kiest u vervolgens welke inboedelverzekering u wilt afsluiten.

wanneer een inboedelverzekering afsluiten

Andere handige pagina's