Iphone verzekering

Heeft u een mooie, nieuwe iPhone in uw bezit? Dan wilt u daar uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Het zal u maar gebeuren: u laat uw nieuwe iPhone uit uw handen vallen, verliest uw iPhone ergens in de stad of uw iPhone wordt gestolen tijdens het uitgaan. In de meeste gevallen is het daarom verstandig om een iPhone verzekering af te sluiten.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 10 maart 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 5 minuten
Laatste update: 14 maart 2024

iPhone verzekering vergelijken

Wanneer u besluit om een iPhone verzekering af te sluiten, dan zijn er een aantal opties. Zo kunt u kiezen voor een dekking bij schade, maar ook voor dekking bij diefstal. Tijdens het berekenen van de premie geeft u aan wat uw wens is. De goedkoopste iPhone verzekering is degene die alleen schade dekt. Gaat u voor een uitgebreide met diefstal dekking, dan betaalt u een hogere premie. 

Bij het vergelijken van iPhone verzekeringen houdt u rekening met:

 • De premie per maand
 • De hoogte van het eigen risico
 • De dekkingsgraad (stoot- en valschade, schade door verlies en/of aanvullende dekking bij diefstal)

Kosten iPhone verzekering

Net zoals elke verzekering, betaalt u ook voor de iPhone verzekering een maandelijkse premie. De premie van de meeste iPhone verzekeringen is relatief laag waardoor eventuele schadekosten al snel gedekt zijn. Voor in veel gevallen nog geen €10 per maand dekt u uzelf in tegen onverwachte schadekosten rondom uw toestel. Het afsluiten van een iPhone verzekering is dan ook vaak een goede deal. De hoogte van de maandelijkse premie hangt af van de hoogte van het eigen risico en de toestelwaarde. Het kan dus voorkomen dat u voor het nieuwste Apple model een hogere premie betaalt dan voor een model dat al veel langer op de markt is. De hoogte van de premie hangt af van de aanschafwaarde van uw iPhone, het eigen risico, de looptijd en de aanvullende dekking bij diefstal.

Eigen risico iPhone verzekeren

Net zoals met de zorgverzekering krijgt u met een iPhone verzekering ook te maken met het eigen risico. Dit betekent dat een deel van de schadekosten onder het eigen risico zullen vallen en die u dus zelf zal moeten betalen. Bij het afsluiten van een iPhone verzekering is het van belang om het eigen risico goed in de gaten te houden. De goedkoopste iPhone verzekering kan heel aantrekkelijk lijken omdat er een erg lage maandelijkse premie wordt gevraagd. Echter, de goedkoopste iPhone verzekering is niet altijd de beste iPhone verzekering. Hoe lager de maandelijkse premie, hoe hoger het eigen risico. Dit betekent dat u in veel gevallen alsnog zelf opdraait voor de schadekosten omdat het eigen risico zo hoog is. Een iets hogere premie is in veel gevallen dus een betere keuze omdat u dan niet alsnog een vermogen kwijt bent voor het eigen risico.

Verzekering iPhone dekkingen

Bij het afsluiten van een iPhone verzekering is het belangrijk om goed te lezen waarvoor de iPhone verzekerd is. Door de voorwaarden uit te pluizen, komt u niet voor onverwachte verassingen te staan wanneer u aanspraak wilt maken op uw iPhone verzekering. Bij het afsluiten van een iPhone verzekering spelen de voorwaarden een belangrijke rol. Veel verzekeringen dekken alleen de kosten bij val-, stoot- en waterschade, maar diefstaldekking zit vaak niet standaard in het verzekeringspakket. Wilt u uw telefoon ook verzekeren tegen diefstal? Dan moet u in veel gevallen een aanvullende iPhone verzekering afsluiten.

iphone verzekering

Wel of geen iPhone verzekering afsluiten?

Zoals u heeft gelezen, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden wanneer u een iPhone verzekering gaat afsluiten. Wanneer u voor uzelf deze punten heeft doorgenomen, kan het zijn dat u twijfelt of u wel of geen iPhone verzekering moet afsluiten. Wilt u uw iPhone verzekeren omdat u bang bent dat deze kapot gaat? Vergeet dan niet de garantie die op uw nieuwe telefoon zit. Uw nieuwe iPhone heeft namelijk een garantie van 2 jaar waardoor u recht heeft op een nieuwe mobiel of een gratis reparatie. Bovendien is het belangrijk om na te gaan of een iPhone verzekering voor u loont. Heeft u bijvoorbeeld een oude tweedehands iPhone overgenomen? Dan heeft een iPhone verzekering niet zo heel veel zin. Maar heeft u net het nieuwste exemplaar iPhone 11 bemachtigd? Dan is het zeker de moeite waard om de verschillende iPhone verzekeringen te vergelijken.

Andere handige pagina's

Even alles over een iphone verzekeren op een rij

Bent u bezig met het vergelijken van iPhone verzekeringen, dan komt er veel informatie op u af. Daarom zetten wij graag voor u alles even op een rij. Houdt het volgende in uw hoofd voor u een iPhone verzekering gaat afsluiten:

 • Hoe hoog is de premie?
 • Worden er extra kosten in rekening gebracht, zoals assurantiebelasting en/of afsluitkosten?
 • Hoe hoog is het eigen risico bij schade?
 • Wat is de looptijd van de iPhone verzekering?
 • Wat is de opzegtermijn? Kunt u per direct opzeggen of zit u vast aan een opzegtermijn?
 • Zijn ongelukken door uw eigen schuld gedekt?
 • Dekt de verzekering ook cosmetische schade, zoals deukjes en krassen?
 • Moet u diefstal aanvullend verzekeren?
 • Als uw iPhone is gestolen of verloren raakt, wordt dan de nieuwwaarde of de dagwaarde uitgekeerd?
 • Keert de iPhone verzekering in natura uit (zoals het aanbieden van een andere telefoon) of krijgt u een bedrag uitgekeerd waarmee u zelf een nieuwe telefoon kunt kopen?
 • Krijgt u een leentoestel via uw verzekering? En komt dit leentoestel uit dezelfde prijsklasse of krijgt u een oud model te leen?

Dure iPhone reparaties

Omdat iPhones over het algemeen erg dure telefoons zijn, zijn de kosten van de reparaties aan deze mobiele telefoons ook niet mis. Hierdoor liggen de schadekosten vaak hoger dan bij (goedkopere) telefoonreparaties. Wanneer u een nieuwe iPhone heeft aangeschaft, is het dus zeker de moeite waard om u hier eens in te verdiepen. Als u ervan uitgaat dat u bij een schadegeval een nieuw toestel moet aanschaffen, dan moet u al snel rekening houden met €1000 onverwachtse kosten. Om dit te voorkomen kun je ook denken aan een abonnement op een telefoon, dat maandelijks opzegbaar is. Het afsluiten van een iPhone verzekering loont dus al snel. Voor nog geen tientje per maand heeft u een hoop zekerheid en heeft u geen zorgen over de schade van uw iPhone.

Wat is AppleCare+?

Wanneer u een iPhone heeft gekocht, dan kunt u direct AppeCare+ afsluiten. Dit is de iPhone verzekering van Apple zelf en biedt u minimaal 2 jaar dekking. Heeft u al een AppleCare+ verzekering afgesloten? Dan is het niet nodig om nog een extra iPhone verzekering af te sluiten. Het is wel aan te raden om de voorwaarden van AppleCare+ eens te vergelijken met andere iPhone verzekeringen. Misschien vindt u een nog betere deal voor uw persoonlijke situatie!

Verzekering iPhone direct afsluiten?

Wanneer u een nieuw telefoonabonnement heeft afgesloten, dan bieden veel providers u de kans om direct een iPhone verzekering af te sluiten. Echter, bij het afsluiten van een verzekering via uw provider krijgt u te maken met de voorwaarden van de desbetreffende provider. Koopt u uw nieuwe iPhone in een winkel met een sim only abonnement? Dan krijgt u vaak het advies om direct een iPhone verzekering af te sluiten. Laat u in dat geval niet onder druk zetten, maar neem de tijd om thuis rustig alle soorten iPhone verzekeringen te vergelijken. U heeft namelijk tijd genoeg om achteraf de beste iPhone verzekering voor uw iPhone af te sluiten.

Wees alert voor oververzekeren

Voordat u een aparte iPhone verzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om na te gaan of uw iPhone niet al onder de inboedelverzekering valt. Het is in Nederland niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar veel mensen doen dit wel. Op deze manier zijn de spullen in uw huis verzekerd en komt u niet voor onverwachtse torenhoge kosten te staan. Wanneer u een iPhone verzekering wilt afsluiten, is het aan te raden om eerst de voorwaarden van uw inboedelverzekering goed door te nemen. Op deze manier voorkomt u dat uw iPhone dubbel is verzekerd en u dus onnodige premie per maand betaalt. 

iPhone verzekeren 2022

Er is op dit moment eigenlijk maar 1 partij die een echte iPhone verzekering aanbiedt. Dat is nowinsure.com. Nowinsure biedt verzekeringen aan voor al uw apparatuur. Zij bieden wereldwijde dekking tegen lage premies. Bereken hieronder uw premie. Liever niet naar nowinsure? Dan kunt u ook een inboedelverzekering afsluiten, uw iPhone is dan binnenhuis verzekerd.

Nowinsure
6
99
per maand
 • Eigen risico € 35
 • Korting bij jaarbetaling
 • Wereldwijde dekking